• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2023

19:10 >> 19:11

Mađari kipte od besa! Ponašanje Bugara je neozbiljno i nesportsko

Starsportphoto

Fudbal

Mađari kipte od besa! Ponašanje Bugara je neozbiljno i nesportsko

Podeli vest

Fudbalski savez Mađarske saopštio je da je ogorčen i razočaran postupcima Fudbalskog saveza Bugarske (BFU) uoči meča dve selekcije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo naredne godine.

Evropska fudbalska unija (UEFA) u toku današnjeg dana naredila je da se meč između dve selekcije, koji je na programu u četvrtak, igra u Sofiji i to bez prisustva publike. 

Bugarski savez je šestog novembra objavio da je UEFA preporučila da se utakmica odigra u Plovdivu umesto u Sofiji, pošto se radi o meču visokog rizika i da postoji "najava masovnih nereda i ozbiljne opasnosti po javni red". Međutim, gradonačelnik Plovdiva nije dozvolio da se utakmica igra u tom gradu zato što se na stadionu izvode građevinski radovi. 

Kao domćini su se pominjali Razgrad i Krdžali, ali je na kraju odlučeno da se utakmica odigra u Sofiji.

"Stav našeg Saveza je da je ponašanje bugarskog Saveza bez presedana, neozbiljno i nesportsko. Ovo je neviđena situacija u međunarodnom fudbalu. Na zahtev Bugara UEFA je prošle nedelje prvi put promenila lokaciju utakmice, a danas drugi put i naredila da se meč odigra iza zatvorenih vrata. Važno je naglasiti da, prema pravilima, UEFA ima pravo da donese takvu odluku u vanrednoj situaciji, kao što je bezbednosni rizik, a gostujući savez nema pravo veta na takvu odluku. Imajući u vidu navedeno, Mađarski savez je prošle nedelje pokušao da postupi na sportski način. Iako se prevashodno zbog navijača naše reprezentacije nismo složili sa kasnom promenom mesta, a posebno sa odlukom o zatvorenim tribinama, morali smo da prihvatimo odluku", navodi se u saopštenju mađarskog Saveza.

Foto: Starsportphoto

Fudbaleri Bugarske

Mađari podsećaju da je nekoliko dana uoči utakmice nastao haos.

"Ono što je Savez organizator uradio poslednjih nedelja je bez presedana, potpuno neopravdano i ozbiljno nesportski. Ovako ne možete organizovati ni porodični odmor, a kamoli međunarodnu fudbalsku utakmicu sa ozbiljnim ulogom, koja uključuje mnogo ljudi i interesuje milione gledalaca. Bugarski Savez je i UEFA-u i nas doveo u nemoguću situaciju, iskoristivši činjenicu da obe organizacije imaju na umu sportski duh i u svakom slučaju nastoje da se pitanje plasmana na EP reši na terenu“, naveli su Mađari.

Mađarska je trenutno vodeća u G grupi sa 14 bodova, dok je reorezentacija Srbije druga s 13. Crna Gora je treća sa osam, Litvanija ima šest, dok je Bugarska poslednja na tabeli sa osvojena dva boda. 

"Na osnovu pravila, situacija je jasna: da naša reprezentacija ne otputuje na mesto utakmice koje je sada određeno, izgubila bi meč bez igre, što je neprihvatljiva opcija za sve Mađare koji vole fudbal. Zbog toga se naš Savez prilagođava odluci i naš tim kreće sutra u Sofiju, a u četvrtak će, uz podršku navijača koja će se osetiti izdaleka, učiniti sve da izbori za plasman na EP“, navode iz mađarskog Saveza.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Makabi zahvalan na gostoprimstvu:  Hvala Beograde!
Košarka

Makabi zahvalan na gostoprimstvu: Hvala Beograde!

Zbog trenutnog ratnog stanja na jugu Izraela, sportski timovi iz te zemlje su morale da pronađu privremeni domaći teren, a košarkašima Makabija iz Tel Aviva, tokom teških trenutaka "baza" je posao Beograd i hala "Pionir".

14.11.2023

18:28

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija