• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: M. Gligorić

20.11.2023

15:26

Trebalo je da damo tri gola i završimo posao! Heroj "orlova" za Informer otvorio dušu o drami u Leskovcu!

Starsportphoto

Fudbal

Trebalo je da damo tri gola i završimo posao! Heroj "orlova" za Informer otvorio dušu o drami u Leskovcu!

Podeli vest

Strelac jednog od dva gola u remiju sa Bugarima, poručuje da su svi u našoj ekipi svesni da reprezentacija mora mnogo bolje da igra!

Srbija može i mora da igra bolje, ali glavni cilj je ostvaren i siguran sam da ćemo u Nemačkoj pokazati ko smo i šta smo, poručuje za Informer štoper "orlova" Miloš Veljković (28)!
Defanzivac Verdera iz Bremena u nedelju je postigao prvi gol za naš nacionalni tim u remiju sa Bugarskom (2:2) i bio je jedan od najzaslužnijih što je izbegnuta blamaža u poslednjem meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Srbija je uspela da izbori plasman na kontinentalnu smotru nakon 24 godine, ali teško da je igra reprezentacije bilo koga oduševila. Štaviše, mnogi smatraju da su fudbaleri mogli i morali bolje.

 

Druga priča na EP

 

Veljković je u nedelju doneo prednost našem timu pogotkom glavom u 16. minutu, ali je sredinom drugog dela rival preokrenuo na 2:1. Sreća u nesreći je bila ta da su Crnogorci u tim trenucima ispustili prednost u Budimpešti, pa je neizvesnost trajala vrlo kratko. Na kraju je Srđan Babić u samom finišu golom za 2:2 overio plasman na EURO.

 

Foto: Starsportphoto

 

 


Prema rečima strelca prvog gola za Srbiju, igračima je pao veliki teret sa srca.
- Iskren da budem, pre meča smo znali da neće biti lako. Hteli smo da uđemo jako u meč i ušli smo. Uradili smo u prvom poluvremenu sve da rešimo pitanje pobednika. Imali smo mnogo šansi, ali znali smo da će oni kad-tad da zaprete. U drugo poluvreme nismo ušli kako treba. Oba gola koje smo primili posledica su velikog pritiska. Mogli smo da vodimo 2:0 ili 3:1 nakon prvog poluvremena, onda bi bilo drugačije. Na kraju došli smo do 2:2, ali mislim da možemo bolje. To ćemo i pokazati. Verujem da će na Evropskom biti druga priča i da ćemo igrati bolje - kaže Veljković.

 

Foto: Starsportphoto

 

 


Uprkos pobedi, malo ko je zadovoljan igrom. Veljković je i sam svestan da to na terenu ne izgleda dobro. Ipak, optimista je da će se situacija popraviti.
- Da ne zvuči kao fraza, ali ne želimo da tražimo bilo kakve alibije. Možemo i moramo bolje. Nije lako ni protiv koga, ali siguran sam da ćemo napredovati. Mi nemamo mnogo vremena da se uigravamo, ali uprkos tome stvaramo šanse, što je i vidljivo maltene na svakom meču. Najbitnije je da smo ostvarili cilj i što smo se plasirali na Evropsko prvenstvo - dodaje Miloš.

 

Možemo sa svakim

 

Momak rođen u Bazelu podseća da je Srbija ne tako davno igrala ravnopravno sa jakim reprezentacijama poput Portugala, koji su "orlovi" savladali u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.
- Bilo bi lepo da napravimo uspeh u Nemačkoj, ali ne volim da gledam mnogo unapred. Do toga ima mnogo. Znamo da možemo svakog da dobijemo, uostalom, to smo pokazali pobedom nad Portugalom. Imamo zajedništvo i kad uđemo u formu, mislim da će to mnogo bolje izgledati na terenu - zaključuje Veljković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane
NAKON SMRTI IRANSKOG LIDERA

Putin poslao poruku u Iran! Stiže uoči Raisijeve sahrane

Ruski predsednik Vladimir Putin sastao se sa predsednikom Državne dume Vjačeslavom Volodinom, s kojim je razgovarao o pitanjima formiranja vlade i od koga je zatražio da prilikom odlaska na sahranu Ebrahima Raisija prenese iranskom rukovodstvu da Moskva očekuje da će se saradnja između dve zemlje razvijati na isti način kao i do sada i nakon smrti iranskog lidera.

21.05.2024

23:00

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!
Uskoro i premijera

(VIDEO) Poljski režiser prikazao Putina u pelenama i na kraju ga ubio! Uradak prodat u 50 zemalja! Bljuvotina kakva još nije viđena!

Poljski režiser Patrik Vega napravio je, blago rečeno, skandalozan film o lideru Rusije Vladimiru Putinu koristeći za te svrhe veštačku inteligenciju. On je lice vladara Rusije nakalemio na telo pravog glumca i snimio verovatno najveću bljuvotinu otkako postoji sedma umetnost. Film, naime, prikazuje Putina od 10. godine do njegove izmišljene smrti i već je prodat u 50 zemalja. Makar tako tvrde njegovi producenti.

21.05.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija