• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.11.2023

10:00

Lalatović brutalan! On je za mene mrtav! Partizan je iznenađenje, mogu da pobedim Zvezdu!

Starsportphoto

Fudbal

Lalatović brutalan! On je za mene mrtav! Partizan je iznenađenje, mogu da pobedim Zvezdu!

Podeli vest

Novi trener Spartaka iz Subotice, Nenad Lalatović, otvorio je dušu po povratku u Srbiju i progovorio bez dlake na jeziku o Crvenoj zvezdi, Partizanu, ali i koliko ga je povredio nekadašnji prijatelj i saradnik Dragan Šarac.

Ruski trener Aleksandar Keržakov nedavno je dobio otkaz u Spartaku, a njega je na klupi kluba iz Subotice zamenio iskusni stručnjak Nenad Lalatović.

Progovorio je popularni Lalat o aktuelnim temama, ali i stvarima iz prošlosti koje ga bole. Jedna od njih je rastanak sa velikim prijateljem i nekadašnjim saradnikom Draganom Šarcem.

- On je za mene mrtav. Mrtav je, ja sam mu rekao, ti si za mene mrtav, nemoj više nikad moj broj telefona da si okrenuo, ja to nisam zaslužio tebe. Sad da mu treba pomoć, opet bi pomogao, ja sam takav. Ovako ne želim da se čujem s njim, ali sad da mi neko kaže da Draganu Šarcu treba pomoć, uradi to za njega, ja bih uradio, ne bih voleo da ga vidim, ali bih mu pomogao, pomogao bih mu sigurno. Ja sam to, držalo me malo, prošlo me, ja sam takav tip, sad bih opet njemu pomogao i želim mu stvarno sve najbolje - rekao je Lalalatović u intervjuu za Telegraf.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Otkrio je nekadašnji trener Crvene zvezde i brojnih klubova iz Superlige Srbije da je sve uvek radio sam.

- Na treningu ništa meni Šarac nije donosio. Može on da bude tvoj saradnik, ja odlučujem o treningu. Stvarno sam imao puno saradnika i onda je trebalo da se pravda novac. Dragan Šarac, Vidak Bratić, Jovanić i Vještica. I Nenad Lalatović. Kada dođe ovaj gazda i kaže: "Halo bre, to su četvorica tvojih saradnika." Sad, i oni moraju nešto da rade na terenu. I onda ljudi misle, a možda se i oni predstave kao "ja ovo, ja ono." Naravno da se ja pitam na svakom treningu, ja vodim kondiciju, pričam o taktici. Sve se radi onako kako ja hoću. Možda je želeo da predstavi (Šarac) kako je sve on to radio. Nažalost, ja sam stvarno njega mnogo voleo i ja sam svoj prvi otkaz dao na poslu zbog Dragana Šarca, kada me već pitao njemu, on je dobio otkaz i plakao - bio je iskren Lalatović.

Foto: Starsportphoto

 

 

Imao je još nešto da kaže o ovoj bolnoj temi.

Ja sam drugar takav bio da sam ja dao otkaz zbog njega,  i nisam imao klub. Posle toga me tražio Kruševac, pa sam došao u Zvezdu. Tom čoveku smo zaposili i suprugu, dobila posao od moje porodice i moja porodica ga je upisala na prolicencu, 11 godina je radio sa mnom. Ja sam mu samo rekao: "Šaki, 'ajmo zajedno, došli smo zajedno, idemo zajedno, i ja ću te pohvaliti i reći, Dragan Šarac je sjajan trener i uzmi klub. Posle svega što smo prošli, bratski je da idemo zajedno."On je rekao: "Ne, ja hoću da ostanem." Šaki, nemoj, molim te to meni da uradiš, mnogo me boli to. Ne mogu da verujem šta mi radi. Ne trebaš mi ti, idi, ja ću te ishvaliti na sva usta, ali ne mogu emotivno, to mi je jako palo teško što me je tu izdao. Nisam mogao to da oprostim, jer ja to ne bih nikad njemu radio. 

Dotakao se Lalatović i situacije na tabeli Superlige Srbije rekavši da je za njega iznenađenje što Partizan u ovom trenutku ima šest bodova više od Crvene zvezde.

- Iznenađenje je jer je ovo najskuplji tim Zvezde. Imaju jako skupe igrače, stručni štab... To su dobri i kvalitetni fudbaleri, ali oni kada dođu da igraju u Srbiji moraju da shvate da je Zvezda jedan veliki klub. Verujem da većina njih, jedno 70 odsto, ne bi došla da Zvezda ne igra Ligu šampiona. Zbog toga su i došli, ne zbog kluba i još imaju dobre ugovore. Naravno da se od njih mnogo traži i očekuje. Iskren da budem, ja sam mislio da će Zvezda da se prošeta ligom i da će uzeti koji bod više u LŠ. Ja im to od srca i želim. Sa druge strane, Partizan jeste iznenađenje, imaju 13 pobeda zaredom i ja im čestitam na tome. Ima još puno da se igra, neka bude prvak onaj ko to zasluži. I da Spartak i ja uđemo u plej-of - kaže Lalatović kroz osmeh.

Foto: profimedia

 

 

 

Ugostiće Lalatović ekipu Zvezde sredinom decembra, malo pre večitog derbija, a zanimljivo je da je tačno pre 10 godina ostvario svoj prvi trijumf protiv Zvezde u Superligi.

Pa da, tad sam bio trener Voždovca, pobedili smo Crvenu zvezdu sa 1:0, pobedio sam Zvezdu i na Marakani sa 3:1 i dva puta sam odigrao nerešeno. Dva-tri puta sam bio blizu pobede, da im isto uzmem bodove, ali nekad je Zvezda davale golove i u 100. minutu. Ja to ne zameram, nisam se puno bunio zato što je Zvezda bila u pitanju. Tako da, biće mi drago da igram protiv Zvezde. To je klub u kom sam ponikao, bio sam kapiten, prošao sam sve mlađe selekcije i u njima sam bio kapiten, osvojio sam četiri trofeja, bio sam i trener. Ja Zvezdi želim sve najbolje. Ugostićemo ih ovde, ja ću sigurno opet dati svoj maksimum, da probamo da zabeležimo dobar rezultat. Zvezda je, naravno, kvalitetnija dosta, o tome ne treba trošiti reči. Ali znate kako, kad imate dan, a oni nemaju, onda možemo da ih iznenadimo, možemo da pobedimo.

Vodio je Lalatović veliki broj klubova u Srbiji, a Spartak mu je deveti. Deluje da bi mogao da trenira sve, osim jednog.

- Pa dobro, to da, naravno. Partizan. Slušajte, ljudi. Znate kako, mnogi misle da ja nešto mrzim Partizan. Ja prvo nisam naučio da mrzim. Mrzeti nekog, to jako ružna stvar. Ja mogu da ne navijam za Partizan. I ne mogu navijati, naravno, kada se ponikao u Crvenoj zvezdi. Ali ja Partizanu uvek želim sve najbolje. Tih 13 pobeda u nizu? Nema veze, to je dobro zbog srpskog fudbala, da se oni mešaju malo. Da bi bilo interesantnije prvenstvo. Jer Crvena zvezda je rešavala prvenstvo 15 kola pre kraja. To onda ništa nije bilo interesantno. Ovako će ova sezona biti interesantnija. Što se tiče Partizana, to je tako. Nema tih para. Šta da radim. Taj klub nikada ne mogu da treniram. Ne zato što ga mrzim, jer ne mrzim nikog, već zato što sam ponikao gde sam ponikao. A Partizanu uvek želim sve najbolje.

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde najvreliju dobrodošlicu dobije upravo u Humskoj, ali ne zaostaju ni drugi stadioni.

- Prvo je na početku bilo čudno. Sad mi je to nekako normalno, ali onda kad se takve stvari dešavaju, naravno mi je krivo. Mislim da to nisam zaslužio. Mene kad vređaju, meni to nije toliko strašno. Ja sam to navikao, ajde, platili su kartu. Meni ne boli to što neko meni priča. Meni vređaju ćerku, nazivaju svakakvim pogrdnim rečima moju bivšu suprugu, majku moje dece. To mi je stvarno krivo. Ja smatram da to nisam zaslužio ni od koga, jer ja nikog ne vređam, nikog ne mrzim. Ja ne znam da mrzim. Ružno je mrzeti. Ja mogu da te ne simpatišem, ali da dođem, platim kartu... To je tako neko ponižavanje, opet smo mi svi isti narod. Ali dobro, jednostavno nosim se s tim. Ne znam zašto je to tako, ali očigledno da vredite.

Zna Lalatović šta je razlog tome.

- Svestan sam da je moj temperament takav kakav jeste. Ali ja tako isto vodim utakmice. U bilo kom klubu ja dajem sebe 100 odsto. Ja želim da pobedim. Jednostavno, ja vodim tu utakmicu, učestvujem u utakmici, prenosim energiju na igrače, podsećam igrača da treba da radi na utakmici. Jer, nažalost, ovo vreme je sada, da on jednostavno zaboravi šta mu kažeš kada dođe na teren. I onda, prosto sam takav i svestan sam da to neke ljude iritira.

Pojašnjava situaciju iskusni stručnjak.

- Kad igram protiv Partizana onda kažu tri dana do Lalata, dva dana do Lalata, jedan dan. Svi na stadion, pritom još besplatan ulaz. I onda rokajte. I uvek sam ja kriv i crna sam ovca.  Znate kako, šta god ja da napravim, oni samo gledaju mene. Ljudi, ostavite me više na miru.  Mene prvo niko ne poznaje.  Dođu i vređaju me, ja ga pitam: "Dobro, jel' ti mene poznaješ? Kaže ne! Pa jesi li popio piće sa mnom nekad? Opet kaže ne! Jesi li me video nekad uživo? On opet ne! Pa što imaš takvo mišljenje o meni?! Pa ti me dečko ne poznaješ. Ti trebaš da napraviš jedno mišljenje o meni, da se upoznamo, da popijemo piće, da prošetamo, da idemo u bioskop. Onda ćeš videti kakav sam ja čovek.

 

 

Smatra nekadašnji defanzivac da bi ga "grobari" obožavali da je partizanovac.

- Navijači Partizana koji dođu na tu utakmicu, oni me najviše i vređaju, ali uvek u gradu su prema meni prekorektni. Kako me vide, jave se, hoće da se slikaju. Kažu: "Je**ga, da si Partizanovac, mi bi te obožavali. Ovako, kad dođe ta utakmica mi možda jesmo takvi, ali ovako, privatno nismo." I to mi je drago, da  stvarno nikada nisam imao problem ni sa jednim navijačem. Prvo, ja nisam jedna konfliktna ličnost. Kada izađem u grad, ja gledam svoj sto, svoje društvo. Mene ne zanima niko drugi. Nikada nikog ne ogovaram. Ne zanima me ko šta radi. Bukvalno gledam sebe, svoju porodicu. Trudim se i radim za sebe i svoju porodicu. I prosto, kada mogu da pomognem, ja ću da pomognem. Ne odmažem i ne ogovaram nikoga. Ne zanima me to. To su loši ljudi. Šta mene briga šta ti radiš? Šta mene briga da ja, one komentare, one budale... Zamisli tog čoveka koji daje komentar i sad vređa Nenada Lalatovića? Čoveče, idi, gledaj, prehrani svoju porodicu, pusti Lalatovića, ne bavi se glupostima - kaže Nenad Lalatović.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija