• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

28.11.2023

20:51

Nestvaran podatak - holandski velikan zarađuje više od prodaje piva nego od igrača!

EPAIMAGES/Reuters

Fudbal

Nestvaran podatak - holandski velikan zarađuje više od prodaje piva nego od igrača!

Podeli vest

Tvente zaradio oko 6.000.000 evra od prodaje piva na stadionu.

Godinama važi pravilo da su zapadni sportski klubovi sinonim za dobro poslovanje i finansijsku stabilnost. Da li je tako... Teško je reći, ali u prilog toj tvrdnji ide vest koja nam stiže iz Holandije, a koja se tiče Tventea. 

Reč je o klubu van velike trojke (Ajaks, Fajenord i PSV), koji je 2010. godine bio šampion Eredivizije, a samo sedam sezona kasnije ispao iz lige. Odmah su odgovorni za to najureni iz kluba i nakon godinu dana Tvente je ponovo bio član elite. 

Prošlu sezonu završili su kao peti, ove godine grabe ka četvrtom mestu i sve su prilike da će u skorije vreme ugroziti najmoćnije klubove holandskog fudbala. Posebno ukoliko nastave sa dobrom finansijskom politikom. 

 

 

Naime, holandski mediji objavili su kako je Tvente uspeo da se oporavi finansijski i umesto da dugo godina tavori u drugoj ligi, odmah izađe na međunarodnu scenu. Jedan od razloga za to je - pivo, da, dobro ste pročitali. 

Tvente je objavio da je tokom prošle sezone od prodaje hrane i pića zaradio 10.500.000 evra. Kada od toga oduzmemo troškove i porez, čist profit je oko 6.000.000 evra. Pivo je najčešće prodavan artikal i negde oko 80 odsto zarade dolazi odatle. 

Zanimljivo, u istom periodu Tvente je od prodaje igrača zaradio samo 6.500.000 evra, kada se od toga oduzme porez - čist profit je 3.700.000 evra. Dakle, pivo je klubu iz Holandije donelo više novca nego prodaja igrača. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija