• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.11.2023

06:20

TSC i Čukarički igraju za spas srpskog fudbala!

Starsportphoto©

Fudbal

TSC i Čukarički igraju za spas srpskog fudbala!

Podeli vest

Topolčani i "brđani" moraju da prekinu niz loših rezultata srpskih klubova u Evropi.

Nije se Crvena zvezda proslavila u Ligi šampiona, a šansu da makar malo ulepša nastup u elitnom takmičenju imaće u poslednjem kolu protiv Mančester sitija na "Marakani". Gore, u ovom momentu, verovatno nije moglo... Tek jedan osvojen bod za četu Baraka Bahara jasno pokazuje da je srpski šampion još uvek daleko od modernog fudbala iako su crveno-beli igrali solidno na svih pet utakmica. 

Problem, nažalost, ne leži samo u lošim igrama Crvene zvezde na međunarodnoj sceni. Naprotiv, ni preostala dva predstavnika Srbije - TSC i Čukarički ne briljiraju, "brđani" su zakucani za dno tabele bez bodova, dok su Topolčani osvojili samo jedan (remi protiv Olimpijakosa na "TSC Areni"). Dakle - jedinu pobedu za srpski fudbal na međunarodnoj sceni ove sezone doneo je Partizan i to protiv slabašnog Sabaha...

Da se kompletna slika popravi - kasno je. Ipak, TSC i Čukarički u prostala dva kola, a posebno danas kada obe ekipe budu igrale na svom terenu, imaju šansu da makar malo poguraju koeficijent Superlige Srbije. Zadatak je težak, ali je potrebno da se srpski fudbal pomeri sa mrtve tačke budući da je do sada osvojeno tek nešto više od jednog boda - 1,400. Pad je na rang-listi je siguran, no, vreme je da neko povuče ručnu i spreči totalni kolaps. 

Foto: Starsportphoto

 

Podatak za brigu je i činjenica da su naši predstavnici u Evropi na svaki gol primali skoro četiri budući da je gol-razlika Crvene zvezde, TSC-a, Partizana, Čukaričkog i Vojvodine 16:62!? 

Kako Srbija ne bi nastavila sa padanjem i dozvolila Ukrajini, Izraelu, Grčkoj i Poljskoj da nas do kraja UEFA takmičenja preteknu potrebno je da TSC i Čukarički izvuku makar neki bod već danas. 

Teži zadatak u Bačkoj Topoli imaće četa Žarka Lazetića. Aktuelni vicešampion Srbije dočekuje Vest Hem, prošlogodišnjeg osvajača Lige konferencija. TSC je u dobroj formi, pokazali su to protiv Partizana u minulom kolu Superlige Srbije, u Londonu su čak i vodili nakon gola Petra Stanića na startu drugog poluvremena i zbog toga, uz dužno poštovanje prema Čukaričkom, sve srpske nade usmerene su na sever Vojvodine. 

Sa druge strane, šansu da nešto uradi imaće u Čukarički, ali briga za "brđane" je katastrofalna forma i tek jedan poraz na prethodnih sedam mečeva. Muči se sastav Igora Matića, baš se muči... Ruku na srce, ne cvetaju ruže ni Ferencvarošu. Sastav Dejana Stankovića četiri meča ne zna za poraz i u Leskovac stiže silno motivisan da prekine niz loših rezultata i ostane u trci za plasman u nokaut fazu Lige konferencija.

Foto: EPA

 

Nadu Čukaričkom daje dobar nastup u Budimpešti u prvom kolu grupne faze. "Brđani" su čak vodili na "Grupama areni" nakon gola Đorđa Ivanovića, ali je mađarski šampion kaznio sve greške srpskog tima i posle preokreta slavio sa 3:1. 

Jasno je - pred TSC-om i Čukaričkim je pakleno težak zadatak. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija