• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.12.2023

10:06

Pritisci urodili plodom - zakazano suđenje Mančester sitiju! "Građanima" prete žestoke kazne

Tanjug/AP

Fudbal

Pritisci urodili plodom - zakazano suđenje Mančester sitiju! "Građanima" prete žestoke kazne

Podeli vest

"Građanima" se na teret stavlja 115 grešaka u poslovanju.

Rešila je Premijer liga da strogoću trenira na Evertonu i klubu sa "Gudisona" oduzme deset bodova zbog kršenja pravila o profitu i održivosti. Nije se ta odluka dopala navijačima "karamela" koji već danima koriste svaku priliku da kritikuju samošnji Savez zbog odluke da baš njihov klub bude prvi sankcionisan. 

Da li njihovi prostesti daju rezultate još uvek je rano reći, ali da ima pomaka - ima. Naime, kako prenose ostvrski mediji naredni "na meniju" komisije koja se bavi "mutnim radnjama" biće Mančester siti. "Građanima" preti daleko ozbiljnije sankcije zbog kršenja finansijskoj fer-pleja u sezoni 2009/10. i 2017/18. Velikan iz Mančestera je prema optužnici prekršio čak 115 tačaka. 

Do sada su "građani" uspevali da izbegnu suđenje i kazna za pogrešno poslovanje ih nije stigla. Ipak, sve su prilike da će se tako nešto promeniti u narednim mesecima budući, ali će na "Etihadu" biti mirno makar do kraja aktuelne sezone. 

Foto: Tanjug/AP

 

Kako prenose engleski mediji početak suđenja protiv Mančester sitija zakazano je za jesen 2024. godine. Kazna koju je dobio Everton mogla bi da bude mizerna ukoliko "građani" budu proglešeni krivima po svim tačkama optužnice. Ostrvljani pišu i da bi Mančester siti mogao da bude izbačen u niži rang takmičenja. 

I tu nije kraj... Navodno, nakon Mančester sitija na red će doći i slučaj Čelsija koji je, bez ikakve dileme, u poslednje dve godine po mnogo osnova prekršio FFP. "Plavci" su od dolaska Toda Bolija u transfere uložili preko 700.000.000 evra! 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija