• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.12.2023

12:40

Hrvat otkrio nepoznatu priču o Srbinu! Bane je ljudska gromada!

EPAIMAGES

Fudbal

Hrvat otkrio nepoznatu priču o Srbinu! Bane je ljudska gromada!

Podeli vest

Hrvatski golman Matej Delač (31), nekada čuvar mreže Čelsija u kom se nije naigrao, nahvalio je bivše srpske reprezentativce Branislava Ivanovića i Nemanju Matića.

Bivši fudbaler "plavac" nikada nije dobio pravu priliku da se dokaže u Čelsiju, ali mu boravak u Londonu ostao u lepom sećanju zbog Srba.  U podkastu "Inkubator" otkrio je da su mu Nemanja i Bane mnogo pomogli tokom karijere.

- Bane Ivanović, uzor i kao otac i kao profesionalac. Baš su me prihvatili. Predivni momci. Bane je težak tip, ne otvara se prema previše ljudi, ali kad se otvori jako je dobar. Sa Nemanjom Matićem sam bio na pozajmici u Viteseu, on mi je isto mnogo pomogao u svemu. Zahvalan sam na tome, ali Bane... Za mene je to neverovatno, da se neko tako ponaša prema nekom čoveku. Ja sam za njega klinac - rekao je Matej Delač u podkastu Inkubator.

 

Foto: EPAIMAGES

Bane Ivanović i Nemanja Matić

 

Golman je potom naveo primer, ispričao je do sada nepoznatu priču iz London, kada je bio povređen, a Bane mu je pomogao kao da mu je neko najrođeniji.

 

Foto: printscreen

Matej Delač

 

- Kad sam pokidao ukrštene ligamente, u Sarajevu sam bio na pozajmici, vraćam se u London i idem na operaciju. Obavim operaciju i tri nedelje sam na štakama. Treba neko da mi pomogne. Sadašnja supruga, tadašnja devojka, nije bila u prilici da dođe. Ko će me voziti, šta ću, kako ću? Kaže tim menadžer "Ideš kod mene u stan, moja devojka i ja ćemo ti pomagati". Ja kao "Ok, idem gde god me stavite" Šta ću drugo da kažem. Kaže Bane "Ne, ide kod mene". On ima četvoro dece! Kaže "Ide kod mene, imamo mi sobu, tamo će spavati. Imamo sve, ja ću mu pomoći, tu je moja žena, svi će pomoći". A zašto, da li je morao to da kaže? Mogao je da kaže da me pošalju tamo negde. On je imao svoje utakmice, to je bilo usred sezone. Čovek mi donosi da jedem, stavljaju mi led jer posle operacije ukrštenih ligamenata mora da se hladi, doneo sto za masažu, stavio mi sve... Fenomenalno - rekao je Delač i otkrio da Ivanović ne navija ni za Zvezdu ni za Partizan.

 

 

U jednom momenut u Čelsiju je bila mala balkanska kolonija. Pored Branislava Ivanovića i Nemanje Matića tu je bio i golman Asmir Begović. Provodili su najviše vremena zajedno što nije promaklo ni tadašnjem menadžeru Žoze Murinju. 

- Sedimo i jedemo u kantini, Bosanac, Hrvat i njih dvojica iz Srbije. Ulazi Murinjo i u čudu "Hrvat, Srbin i Bosanac se smeju i pričaju! Ček, ček, stani", uslika nas i ode. Šta je s ovim? Vraća se i deli nam papire, svakom daje sliku i kaže "Delite ovo u svojim zemljama, da se vidi da možete biti dobri". On baš sve zna. Sve prati! - rekao je Delač,  koji je u karijeri nosio dres  Vitesea, Dinama iz Čeških Budejovica, Vitorije Gimaraeš, ponovo Intera, Vojvodine, Sarajeva, Arl-Avinjona, Sarajeva i Muskrona. Nakon sedam godina napustio je Čelsi i potpisao za danski Horsens u kojem brani već šest godina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija