• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

12.12.2023

13:01

Navijači u transu! Sada je i zvanično, evo kada će Mesi i Ronaldo na megdan! (FOTO)

profimedia

Fudbal

Navijači u transu! Sada je i zvanično, evo kada će Mesi i Ronaldo na megdan! (FOTO)

Podeli vest

Ljubitelji fudbala širom sveta sa oduševljenjem su dočekali vest da će Inter iz Majamija 1. februara u Saudijskoj Arabiji odigrati prijateljsku utakmicu protiv Al Nasra. Ovo će verovatno biti i poslednji put da ćemo videti okršaj Argentina Lionela Mesija i Portugalca Kristijana Ronalda.

Pričalo se ovih dana o terminu spektakla, nagađalo se, ali je američki klub potvrdio da će se dugo očekivani meč igrati 1. februara u Rijadu.

 

 

Ronaldov odlazak u Al Nasr, a Mesijev u Inter iz Majamija zabrinuli su mnoge navijače da ih više nikada neće videti u isto vreme na terenu. Ipak, spremnost da to promene pokazali su Arapi budući da će Rijad u februaru naredne godine biti domaćin Sizon kupa. Pored ostalih velikih imena, centralni događaj biće duel Mesija i Ronalda koji su mnogi nazvali - "Poslednji ples". 

Proslavljeni asovi do sada su se sastajali 37 puta. Čak 30 mečeva odigrali su jedan protiv drugog u Španiji, kada su igrali za Real Madrid, odnosno Barselonu. Mesi je uspešniji jer je ostvario 16 pobeda protivnavećeg rivala, dok je Ronaldo izvojevao deset sa svojim saigračima. Viđeno je i devet remija, a Mesi je postigao 21 gol i imao je 12 asistencija, dok je Ronaldo upisao 20 golova i jednu asistenciju.

Meč u Rijadu bi mogao da bude poslednji duel dvojice igrača koji se smatraju jednim od najboljih fudbalera svih vremena.

Interesantno, Inter će pre toga, 29. januara, igrati prijateljsku utakmicu protiv Al Hilala, za koji igraju naši reprezentativci Aleksandar Mitrović i Sergej Milinković-Savić.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija