• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.12.2023

16:01

Detonacija! Na pomolu najveći transfer u istoriji srpskog fudbala, ne računajući večite!

Masha Bandjur

Fudbal

Detonacija! Na pomolu najveći transfer u istoriji srpskog fudbala, ne računajući večite!

Podeli vest

Ukoliko ne bude nekih nepredviđenih okolnosti, napadač IMT-a Miloš Luković (18) će postati najskupji igrač koji je iz Superlige Srbije otišao u inostranstvo, a da to nije učinio iz tabora Crvene zvezde ili Partizana.

Mladi ubojiti napadač Miloš Luković je na pragu selidbe u moskovski Spartak, koji po svaku cenu želi da vidi mlađeg od braće Luković u svojim redovima.

Želi ruski gigant da plati vrtoglavih 5.700.000 evra beogradskom klubu i 20 odsto od naredne prodaje.

Foto: Masha Bandjur

 

 

Ukoliko dođe do toga, ovaj transfer bi nadmašio i sumu od 5.200.000 evra koliko je Čelsi 2006. platio za Slobodana Rajkovića.

Luković je fudbalskoj javnosti u Srbiji postao poznat kada je prošle sezone u Prvoj ligi Srbije postigao 15 golova kao sedamnaestogodišnjak. Ove sezone je momak koji je pre mesec dana postao punoletan postigao devet pogodaka i upisao jednu asistenciju.

I ranije je postala priča da IMT neće Lukovića pustiti bez 6.000.000 evra, a ruski mediji navode da će Spartak skoro pa izjednačiti tu sumu.

 

 

Kako stoje stvari, Spartak će premašiti želje tima koji se od ove sezone takmiči u elitnom fudbalskom rangu naše zemlje!

Ne treba zaboraviti ni da je TSC letos prodao Petra Ratkova u Salcburg za 5.000.000 evra, a ukoliko sve bude teklo po planu, Miloš Luković će dobiti ugovor na četiri i po godine. Ipak, neće  odmah preuzeti mesto standardnog špica Aleksandera Soboleva. 

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Sa obzirom na to da Spartak prvo treba da imenuje sportskog direktora da sve ispotpisuje, posao još uvek nije gotov. Ipak, kako tamošnji mediji tvrde, pobedio je ruski tim jer su na Lukovića oko bacili i Čelsi i Mančester Siti, Ajntraht Frankfurt i mngi drugi.  

Sportski direktor IMT-a Predrag Govedarica nije želeo da otkriva detalje.

- Nije gotovo, ali dok se ne završi prvenstvo ne razmišljamo o tome - poručio je Govedarica kratko za Informer.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija