• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.12.2023

16:00

Evropa poludela za Srbima! Evo ko sve želi naše asove!

Starsportphoto, Peđa Milosavljević, Reuters, Srđan Stevanović

Fudbal

Evropa poludela za Srbima! Evo ko sve želi naše asove!

Podeli vest

Ludnica je na evropskoj transfer pijaci, a mnogi bi hteli Srbe. Najveći fudbalski klubovi poput madridskog Reala, Juventusa, Napolija, Dortmunda i mnogih drugih stoje u redu ni bi li ugrabili potpis nekog srpskog reprezentativca.

Najveća zvezda zimskog prelaznog roka, baš kao i letos, je napadač Juventusa Dušan Vlahović.

Španci ponovo pišu da je rasni golgeter na najužoj listi Realovih želja. Osim njega, veliko  inetresovanje širom Evrope postoji za vezistu Udinezea, Lazara Samardžića, potom štopera Salcburga, Strahinju Pavlovića, krilnog igrača Torina, Nemanju Radonjića, vezistu Hetafea, Nemanju Maksimovića i štopera Bohuma, Erhana Mašovića. 

Dušan Vlahović

Odigran je ovog leta prijateljski meč između Reala i Juventusa, u kojem je torinski tim trijumfovao sa 3:1, a Dušan Vlahović (23) se istakao kao strelac. Ovo izdanje je još više skrenulo pažnju rukovodećih ljudi španskog velikana, pa ne čudi što interesovanje nije prestalo. 

Foto: profimedia

 

Španska javnost, uprkos činjenici da je prvi čovek slavnog kluba Florentino Perez poznat kao neko ko ne preferira januarske angažmane, ne isključuje mogućnost da posegne za pojačanjem koje bi popunilo mesto upražnjeno Vinisijusovom povredom.

Tamošnji "As" ističe da su četiri igrača potencijalni kandidati, a da je uz Srbina na radaru i Markos Leonardo, Mauro Ikardi i Santi Himenez.

Olakšica u realizaciji transfera mogao bi da bude dobar odnos klubova, ali  je jedna od prepreka obeštećenje i činjenica da će torinski klub u slučaju transfera želeti da povrati deo investicije od igrača koji je Juve koštao više od 80.000.000 evra.

Nekadašnji fudbaler Partizana i Fiorentine je ove sezone nastupio na 15 mečeva u Seriji A, postigao je šest golova i upisao jednu aisitenciju.

Lazar Samardžić

Malo je falilo da letos fudbaler Udinezea Lazar Samardžić (21) završi u redovima Intera, ali kako trenutno stvari stoje, Srbin bi mogao da pojača aktuelnog šampiona Serije A. Priliku da angažuje  reprezentativca naše zemlje pokušaće da iskoristi Napoli ove zime.

Nedavno je ovu informaciju potvrdio i dobro obavešteni Fabricio Romano, koji je obelodanio da su iz redova kluba iz Napulja krenuli po potpis odličnog srpskog veziste. S obzirom na to da su već dogovorili prodaju Eljifa Elmasa Lajcpigu za 25.000.000 evra, čelnici prvaka Italije ne žele da gube kvalitet u veznom redu, a prvi na spisku novogodišnjih želja je upravo mladi Srbin.

Foto: EPAIMAGES

 

"Kalčomerkato" tvrdi da Napoli usmeno ponudio Udinezeu 19.000.000 fiksno, plus četiri do pet miliona u bonusima, ali pita se i Samardžić, pa ćemo uskoro saznati šta če biti epilog ove priče.

Lazar je odigrao ukupno 16 mečeva, postigao je dva i namestio isto toliko golova u italijanskom šampionatu ove polusezone.

Strahinja Pavlović

Više puta je renomirana italijanska "Gazeta delo sport " objavila da se srpski reprezentativac iz Red Bul Salcburga nalazi na listi želja Juventusa za pojačanje na poziciji štopera. 

Svojevremeno je za isti medij govorio generalni direktor Partizana, Miloš Vazura.

"Htela ga je Roma, potom smo ga prodali Laciju za 5.000.000 evra, ali je došlo do nekih problema na lekarskim pregledima. Nije ispalo loše, jer smo ga tri meseca kasnije prodali Monaku za skoro duplo više para. Sada igra Ligu šampiona u Red Bul Salcburgu i kroz koju godinu ga vidim u nekom od najjačih klubova Premijer lige", poručio je funkcionir crno-belih.

Foto: Reuters

 

Nije tajna da su ga skauti "bjankonera" primetili još kao klinca iz Partizana, a da su i te kako zadovoljni kako stameni defanzivac izgleda mnogo godina kasnije.

Popularni "bikovi" odredili su i cenu za mladog štopera, a ona iznosi ravno 20 miliona evra. Sa obzirom da su ga prošle godine kupili za "samo" sedam miliona od Monaka, jasno je koliko veruju u njega i ne žele tako lako da ga se odreknu.

Ipak, među prvima koji se javio na adresu Salcburga je Lacio.  Bez obzira na to u igri je naravno i pomeniti Juventus, koji je opasno zagrizao.

Odigrao je Pavlović u elitnom rangu austrijskog fudbala ove polusezone 12 mečeva, postigao je jedan gol i dva puta asistirao.

Nemanja Radonjić

Srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Radonjić (27), prema pisanjima italijanskih medija, ove zime će napustiti Torino, ali će ostati u italijanskoj Seriji A!

Brzonogi Srbin nedavno je imao nesuglasice sa trenerom "bikova" Ivanom Jurićem, zbog čega je na nekoliko mečeva sklonjen iz prvog tima i jasno je da u klubu iz Torina nemaju više strpljenja za njega.

Foto: Tanjug/AP

 

Nema sumnje da će probati da ga prodaju ili pošalju negde na pozajmicu, a već se pominju dva imena. Iako vihorno krilo nema zavidnu minutažu, Salernitana i Monca bi želele da vide popularnog Radonju u svojim redovima.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde je na 10 mečeva u dresu Torina postigao tri gola, a odigrao je svega 372 minuta ove polusezone.

Erhan Mašović

Erhan Mašović (25), povremeni reprezentativac Srbije i fudbaler Bohuma mogao bi u januaru da ostvari transfer karijere.

Nedavno su nemački mediji javili da je za pouzdanog defanzivca interesovanje pokazala Borusija iz Dortmunda. Stameni štoper ima ugovor do leta 2026. godine, ali to možda neće predstavljati problem nemačkom velikanu.

Foto: Starsportphoto©

 

"Milioneri" mogu iskoriste otkupnu klauzulu koja iznosi 12.000.000 evra, a sa obzirom na to da im se Mašović baš dopada, nije nemoguće da se isprse.

Podsetimo, nedavno je Spartak iz Moskve nudio 10.000.000 evra, ali je bundesligaš odbio ponudu.

Nastupio je Erhan Mašović na 14 mečeva ove polusezone u dresu Bohuma u Bundesligi.

Nemanja Maksimović

Često se priča o odlasku Nemanje Maksimovića (26) iz Hetafea u kojem je već pola decenije, ali, makar za sada, od toga nije bilo ništa. Ipak, postoji šansa da će se to uskoro promeniti.

Naime, srpskom fudbaleru narednog leta ističe ugovor sa španskim klubom, pa nema sumnje da će u 2024. godini promeniti sredinu. Možda se to desi već u zimskom prelaznom roku, jer je poznato da ima ponudu grčkog PAOK-a.

Foto: Starsportphoto

 

Slavni klub iz Soluna želi po svaku cenu da dovede srpskog vezistu u svoje redove, posebno jer je prošlog leta bilo sve dogovoreno, ali je ceo posao propao u poslednji čas, piše grčki Sport24.

PAOK se tada dogovorio sa reprezentativcem Srbije, Hetafe je pristao da ga proda, ali se umešala Valensija, koja se obezbedila ugovorom 2018. godine, kada je srpskim reprezentativac prelazio u Hetafe.

Pre pet godina je potpisan i pečatiran dogovor da deo budućeg transfera pripada klubu koji je angažovao Maksimovića iz Astane. To je ujedno podiglo visinu obeštećenja, pa do dogovora nije došlo.

Odigrao je 18 mečeva u La ligi  Maksimović i postigao jedan pogodak.

Evo gde bi srpski asovi mogli ove zime:

Dušan Vlahović (Juventus) - Real Madrid
Lazar Samardžić (Udineze) - Napoli
Strahinja Pavlović (Salcburg) - Juventus i Lacio
Nemanja Radonjić (Torino) - Salernitana i Monca
Erhan Mašović (Bohum) - Dortmund
Nemanja Maksimović (Hetafe) - PAOK


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija