• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

01.01.2024

22:58

Spektakl na "Enfildu"! Goleada u drugom poluvremenu pripala Liverpulu

EPA

Fudbal

Spektakl na "Enfildu"! Goleada u drugom poluvremenu pripala Liverpulu

Podeli vest

Fudbaleri Liverpula uspeli su da savladaju Njukasl 4:2 (0:0) na svom terenu u 20. kolu Premijer lige.

Igrao se fudbal "redsima" i "svrakama" prvog dana nove godine pa je sve prštalo na blatnjavom "Enfildu".

Domaćin je uspeo da pobedi jako dobrog rivala i tako se osami na prvom mestu tabele sa tri boda više od drugoplasirane Aston Vile.

Foto: EPA

Salah dvostruki strelac

Na meču je viđeno sijaset maestralnih poteza, mnogo šuteva, ali i neverovatnih intervencija Martina Dubravke, kojeg da nije bilo, Liverpul bi slavio još većom razlikom.

Iako bez golova, prvo poluvreme bilo je jako zanimljivo.

Utakmica je od samog početka navijačima ponudila mnoštvo uzbuđenja. Već 18. minuta mreža se zatresla, ali pogodak Luisa Dijaza je poništen posle gledanja snimka zbog ofsajda.

Ekipa Jirgena Klopa je nastavila da napada i samo tri minuta kasnije Sven Botman je zgrešio penal. Ka lopti je krenuo Mohamed Salah, ali jako nespretan udarac je završio pravo u telu Martina Dubravke.

Pravim čudom je gol Njukasla ostao netaknut do kraja prvog poluvremena. Ređali su šanse prvo Darvin Nunjez, pa Aleksander Arnold čiji udarac je udario o prečku. Nisu ni "svrake" bile bez prilike u prvom delu, ali jedini primetan detalj na polovini Liverpula je bio pogodak Dena Burna koji je poništen zbog nedozvoljene pozicije.

Istom merom nastavili su domaćini  i u drugom poluvremenu. Igrao se 48. minut kada je sjajnim potezom Dijaz uposlio Nunjeza, a ovaj prosledio loptu do Salaha koji je samo uputio u prazan gol. 

Foto: EPA

 

Postignut pogotak je samo dodatno povećao samopouzdanje igračima Jirgena Klopa, pa su još jednu ogromnu priliku stvorili u 50. minutu, ali je ponovo odlično reagovao Dubravka.

Pravo niotkuda usledio je munjevit kontranapad gostiju predvođen Entonijem Gordonom. Fantastičnim driblingom i dodavanjem u prostor, Englez je uposlio Aleksandera Isaka, a ovaj odlučnim udarcem savladao Alisona za poravnanje rezultata i šok na "Enfildu".

Insistirao je u tim momentima Klop da njegovi igrači ostanu skoncentrisani i da nastave da igraju kao i do sada.

Fudbaleri su ga poslušali i to je rezultiralo stvaranju novih šansi koje je redom osujetio neverovatni Dubravka.

Drugi gol Liverpula se desio gotovo identično kao prvi. Žota je primio loptu blizu gola, brzo je prosledio, a Kurtis Džons je zakucao u praznu mrežu, pošto je slovački golman ostao na suprotnoj stativi.

Foto: EPA

Darvin Nunjez

Ovo je potpuno uništilo moral gostiju i to su ponovo nemilosrdno iskoristili igrači Jirgena Klopa.

Još jednom je Salah asistirao, a gol je postigao Gakpo, nakon što nije uspela ofsajd zamka defanzivaca Njukasla, tačnije Svena Botmena.

Isti igrač je postigao utešni gol za "svrake", posle dobrog centaršuta, štoper je odlično skočio i glavom "spakovao" loptu u mrežu.

Nije to značilo da Liverpul skida nogu sa papučice gasa, naprotiv.

Foto: EPA

Jirgen Klop

Odličan prodor Žote zaustavio je golman Dubravka, a sudija Tejlor mu je za to pokazao žuti karton i dodelio još jedan penal "crvenima". Ponovo je ukazano poverenje Salahu, a Egipćanin ga je ovoga puta opravdao i postavio konačnih 4:2, sa svih šest golova viđenih u drugom poluvremenu.

Prvi na teren će Njukasl, koga meč 22. kola očekuje 13. januara, a rival će im biti moćni Mančester siti.

Liverpul ima nešto dužu pauzu, pa će svoje gostovanje Bornmutu imati 21. januara.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija