• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

04.01.2024

20:51

Gvardiola o treneru Đirone: Ako dobije poziv od Bajerna, lično ga vozim u Minhen

EPA Images

Fudbal

Gvardiola o treneru Đirone: Ako dobije poziv od Bajerna, lično ga vozim u Minhen

Podeli vest

Trener Đirone Mičel Sančez (48) postao je jedan od najtraženih stručnjaka na fudbalskoj pijaci ove sezone.

Katalonska ekipa, mimo svih očekivanja, trenutno deli prvo mesto sa Real Madridom u Primeri, dok joj velikani poput Barselone i Atletiko Madrida gledaju u leđa. Đirona je u dosadašnjem delu sezone na 19 utakmica ostvarila čak 15 pobeda, tri remija i samo jedan poraz i to od "kraljevskog kluba" (3:0). S druge strane, crveno-beli tukli su Barsu sa 4:2 početkom decembra, dok su u sredu uveče skalp uzeli i "jorgandžijama" - 4:3.

Fantastični rezultati ekipe nisu ostali neprimećeni, pa su brojni evropski klubovi već počeli da se nadmeću za mladog trenera Đirone, a prvi u red stali su Njukasl i Lion. 

Foto: profimedia

Pere Gvardiola sa bratom Pepom

Predsednik Upravnog odbora Đirone Pere Gvardiola, inače mlađi brat legendarnog trenera Pepa Gvardiole, kaže da Mičelu neće praviti problem ukoliko dobije neku unosnu ponudu od drugog kluba.

- Naravno da može da ode kada god to poželi. On je vlasnik svoje budućnosti, zaslužio je takav status. Ako stigne ponuda koja ga zadovoljava, reći ćemo mu "hvala i doviđenja". Uveravam vas da ako bude dobio poziv od Bajerna dok ima ugovor sa Đironom, lično ću ga voziti u Minhen, a predsednik kluba Delfi Geli će mu nositi kofere. Ono što je Mićel uradio vodeći Đironu čini nas zauvek zahvalnim. Mogao je već da ode u neki veći klub, ali je želeo da ostane sa nama. Ne znam do kada će biti ovde, ali dokle god je tu, trudićemo se da mu damo talentovane i kvalitetne igrače - poručio je mlađi Gvardiola za španski portal "Relevo".

Mičel je julu 2021. godine stigao na klupu Đirone. On je najpre katalonski klub uveo u Primeru i prošle sezone prvenstvo završio na desetom mestu, dok su ove lideri šampionata. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija