• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Jelena Nedeljković

10.01.2024

14:30

Tanjga: Italijani kupuju Srbe za sreću, Ilić u Bolonji je pun pogodak

AP/Photo

Fudbal

Tanjga: Italijani kupuju Srbe za sreću, Ilić u Bolonji je pun pogodak

Podeli vest

Srbi su se odlično pokazali u Seriji A, pa ne čudi što Bolonja razmatra da kupi Mihajla Ilića iz Partizana, smatra direktor sportskog sektora u Fudbalskom savezu Srbije Miroslav Tanjga.

On je svojevremeno bio pomoćni trener u Bolonji dok je ekipu vodio Siniša Mihajlović, a isto tako poznaje i štopera Partizana Mihajla Ilića. Crno-beli i Bolonja su u završnim pregovorima oko transfera mladog igrača u italijanski klub, uz obeštećenje od pet miliona evra i deset odsto od naredne prodaje. U izjavi za Informer, Tanjga ističe da bi za klub iz Serije A bio pun pogodak ako dovede mladog reprezentativca.

- Bolonja je klub sa visokim ambicijama, tamo je došao Đovani Sartori, čovek koji je podigao Atalantu i sada to isto radi i u novom klubu. Ideja je da ekipa svake godine učestvuje u nekom od evropskih takmičenja, po mogućnosti Ligi šampiona. Bolonja je prošle godine dovela desetoricu igrača i ni sa jednim nije pogrešila. Ilić je vrhunski projekat za budućnost i za Bolonju je to pun pogodak - objasnio je Tanjga za Informer.

Foto: Starsportphoto

 

Istovremeno, on veruje da je i za Ilićevu karijeru odlično ako ode u klub iz jake lige koji se bori za Ligu šampiona.

- Za Ilića bi to bio još bolji posao nego za Bolonju. Ozbiljni skauti su sigurno videli da je Partizan prvi, videli su ko čini okosnicu tima, ko je stalno igrao i procenili su da je štoper vredan pažnje. Verovatno ne bi bio odmah standardan u prvom timu, ali u perspektivi bi mogao da dobije ozbiljnu šansu - objašnjava Tanjga.

Mnogo Srba je prošlo kroz italijanski fudbal, još od vremena Siniše Mihajlovića, preko Dejana Stankovića, pa do nove generacije i Dušana Vlahovića. Svi su se dobro pokazali i otvorili vrata budućim generacijama.

Foto: Starsportphoto

 

- Srbi su ostavili veliki trag u Seriji A i uglavnom su imali važne uloge u svojim klubovima. Jasno je ljudima iz italijanskog fudbala da na ovom podneblju uvek mogu da nađu talentovane igrače. Uglavnom su dosta doprinosili, davali golove, osvajali trofeje, bili su talični klubovima. Ma nema greške sa Srbima - zaključuje u šali Tanjga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Je*o trenera koji nije vodio  Partizan, Zvezdu ili reprezentaciju
Fudbal

Je*o trenera koji nije vodio Partizan, Zvezdu ili reprezentaciju

Uvek sam više voleo klupski fudbal od reprezentativnog, ali svaki trener želi jednom da vodi selekciju svoje države, kaže Ljubiša Tumbaković za Informer. On ističe da u Srbiji važi deviza: "Je*o trenera koji nikada nije vodio Crvenu zvezdu, Partizan ili reprezentaciju". Prema njegovim rečima poziv tadašnjeg predsednika FSS-a Slaviše Kokeze prihvatio je da bi zaokružio svoju profesionalnu priču.

10.01.2024

13:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija