• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.01.2024

20:17

Goleada na "Old Trafordu"! Junajted dva puta ispustio vođstvo, Totenhem uzeo bod

AP PHOTO

Fudbal

Goleada na "Old Trafordu"! Junajted dva puta ispustio vođstvo, Totenhem uzeo bod

Podeli vest

Prštalo na "Old Trafordu", ali na kraju podela bodova.

Fudbaleri Mančester junajteda i Totenhema odigrali su večeras fantastičan meč na "Old Trafordu", koji je na kraju završen 2:2 (2:1) u okviru 21. kola Premijer lige. 

"Crveni đavoli" su dva puta imali vođstvo, golovima Rasmusa Hojlunda i Markusa Rašforda, ali su gosti iz Londona uzvratili pogocima Rišarlisona i Rodriga Bentankura i ondeli bod kući. 

Ekipa Erika Ten Haga otvorila je meč kako se samo poželeti može. Već u trećem minutu domaćin je imao prednost. Bruno Fernandeš je poslao dudinsku loptu ka Rašfordu, koji ju je potom prosladio do Hojlunda, a ovaj iskoristio levom nogom je zakucao u mrežu. 

Foto: AP PHOTO

 

Nije se dugo čekalo na izjednačenje, pošto su "pevci" već u 19. minutu poravnali rezultat. Gosti su izveli korner sa leve strane, a u gužvi u kaznenom prostoru najbolje se snašao Rišarlison i glavom pogodio suprotivni ugao za muk na "Old Trafordu". 

Posle izjednačenja Totenhem je preuzeo inicijativu na terenu, a onda je u jeku gostujuće ofanzive, Mančester stigao do novog vođstva, a ponovo su u glavnim ulogvama bili Rašford i Hojlund. Igrao se 40. minut, kada je engleski napadač odigrao dupli pas sa mladim Dancem, a Rašford je potom je potom kroz noge šutirao protivničkom igraču i savladao golmana Vikarija. 

Zanimljivo, engleskom reprezentativcu ovo je bio prvi gol na "Old Trafordu" još od maja prošle godine. 

Foto: AP PHOTO

 

"Đavoli" su na odmor otišli sa golom prednosti, ali je drugo počelo košmarno po njih. Igrači se praktično nisu ni rasporedili na terenu, a Totenhem je stigao do novog izjednačenja. Uzveli su "pevci" brzinski kontranapad preko Tima Vernera po levoj strani, koji je proigrao Betankura, a ovaj u utrčao iz drugog plana i zakucao je mrežu Onane. 

U nastavku tempo igre je opao, izabranici Erika Ten Haga pokušali su sporadičnim napadima da iznenade londonskim tim, šanse su imali Mektomini i Rašford, ali je rezultat do kraja ostao nepromenjen. 

Junajted je posle ovog remija ostao na sedmom mestu sa 32 boda, dok je Totenhem peti sa 40. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija