• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.01.2024

06:40

Na današnji dan: Klej Tompson nije umeo da promaši za tri! (Video)

AP/Photo

Fudbal

Na današnji dan: Klej Tompson nije umeo da promaši za tri! (Video)

Podeli vest

Na današnji dan 20. januara 2019. košarkaš Golden Stejt Voriorsa je u pobedi svog tima nad Los Anđeles Lejkersima 130:111 postavio NBA rekord po broju pogodaka za tri poena bez promašaja - 10!

Poznato je da svi vole da igraju u "Medison Skver gardenu" kada su u Njujorku i "Stejplsu" kada su gostovanja u Los Anđeles, ali teško da je neko mogao očekivati ovakvu eksploziju u jednoj od te dve hale.

Drugačije je mislio Klej Tompson kada je zatrpao koš Lejkersa u "gradu anđela" i kada nije znao kako da promaši.

Foto: AP/Photo

Veče kada je Tompson postavio rekord

Bek Golden Stejta je tada ubacio impresivnih 44 poena, ali je još luđe što je to učinio za 27 minuta šutirajući neverovatnih 10 od 10 za tri poena.

Voriorsi su brzo stigli do velike prednosti pa nije bilo potrebe da nosioci igre provode dugo vremena na parketu.

Fantastični šuter posle meča nije umeo da objasni šta je doprinelo istorijskoj večeri.

- Jednostavno se desilo da ovo jedno od "onih" večeri. Ovo je najbolji procenat koji sam ikada šutirao, jednostavno se desilo. Teško je objasniti - rekao je Tompson.

Foto: AP/Photo

 

Centar Golden Stejta, Demarkus Kazins nije bio previše iznenađen i čak je izjavio da se ekipa navikla na te "ludosti" od njihovog šutera.

- To vam je Klej. Svi smo do sada navikli na ovakve stvari. Koliko je dao, 10? Je*ote, to je impresivno. Svaki dan nađe novi rekord da obori, zar ne? - rekao je popularni Bugi.

Verovatno najbolju košarku karijere Klej Tompson je igrao te 2019. godine, pošto je u oktobru iste sezone oborio još jedan rekord ubacivši neverovatnih 14 trojki na jednom meču. 

Njegova ekipa "ratnika" stigla je do velikog NBA finala, ali su bolji od njih bili Toronto Reptorsi predvođeni Kavajem Lenardom sa 4:2.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija