• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.01.2024

15:44

Kraj! Slavni Hrvat plakao kao kiša i prihvatio milione Saudijaca! (VIDEO)

Tanjug

Fudbal

Kraj! Slavni Hrvat plakao kao kiša i prihvatio milione Saudijaca! (VIDEO)

Podeli vest

Odjeknula je bomba poslednjeg dana prelaznog roka u Saudijskog Arabiji, pošto je tamošnji Al Šabab angažovao proslavljenog hrvatskog fudbalera Ivana Rakitića.

Španska Sevilja, čiji je član do juče bio Ivan Rakitić, danas je i zvanično potvrdila da se Hrvat seli u pomenuti saudijski klub.

Bivši reprezentativac Hrvatske je tako napustio Španiju posle 13 godina, a sa Al Šababom je potpisao ugovor do juna 2025. godine.  Spekuliše se da zarađivati oko 10.000.000 evra godišnje.

Rakitić, koji je živa legenda kluba, od januara 2011. igrao je za Sevilju sa kojom je 2014. osvojio Ligu Evrope, a potom je prešao u Barselonu sa kojom je osvojio Ligu šampiona 2015. godine.

Nakon povratka u voljeni klub pre više od tri godine, osvojio je još jedan trofej u Ligi Evrope u sezoni za nama, a sada je zaplakao Rakitić kao dete na oproštaju.

- Prvo ću reći da neću plakati pa ćemo videti hoću li uspeti! Postoje trenuci kada morate da shvatite da se vaše vreme bliži kraju. Važno je to shvatiti, ali to može i te kako da zaboli! Kako to da Hrvat rođen u Švajcarskoj može da kaže da je njegov dom u Sevilji? Sevilja je meni i više od doma... Odlazim, ali vratiću se. Nažalost, godine me stižu i neću se vratiti kao igrač, ali Sevilja će me uvek imati uz sebe. Nastaviću da je podržavam izdaleka u ovoj teškoj sezoni. Uveren sam da će sve biti u redu - poručio je Rakitić.

 

 

 

Usledila su pitanja novinara. Između ostalog, zanimalo ih je zašto se Ivan odlučio na odlazak.

- I dalje želim da budem starter u svakoj utakmici, no zamisli novog trenera nisu iste kao moje. Hteo sam da pomognem Sevilji na terenu i ne bih mogao da podnesem da samo nemoćno sa klupe promatram šta se događa - odgovorio je vezista.

 

Foto: Tanjug

 

 

 

Objasnio je i zašto se odlučio za Al Šabab.

- Svidela mi se njihova ponuda, imaju sjajan sportski projekt. Ekipa su koja želi da raste i imaju mladog predsednika koji će učiniti sve što može da to i ostvari. Mislim da mogu da pokažu najbolje od sebe na terenu, želim da pomognem mladima, a istovremeno da učinim da i tim i liga rastu. Takav projekt je upravo ono što sam hteo i lako smo postigli dogovor.

Oglasio se i španski klub, koji je zahvalio hrvatskom asu na svemu što je učinio.

- Sevilja želi da zahvali Ivanu Rakitiću, jednom od najvažnijih igrača u našoj istoriji, na uloženom trudu i predanosti svih ovih godina i želi mu puno uspeha u budućnosti - navedeno je iz španskog kluba.

Foto: REUTERS/Marcelo Del Pozo

 

 

 

Rakitić je sa 323 nastupa stranac sa najviše utakmica u istoriji Sevilje. On je profesionalnu karijeru počeo u Bazelu, od 2007. do 2009. godine je nosio dres Šalkea, a potom se preselio u špansku Primeru.

Za reprezentaciju Hrvatske je ukupno sakupio 106 nastupa i postigao 15 golova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija