• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.02.2024

15:47

Ceo svet se smeje Hrvatu! Jel realno da je ovo rekao?!

profimedia

Fudbal

Ceo svet se smeje Hrvatu! Jel realno da je ovo rekao?!

Podeli vest

Fudbalski klub Al Šabab pre nekoliko dana angažovao je proslavljenog hrvatskog fudbalera Ivana Rakitića, a njegovo obrazloženje zbog čega je izabrao ekipu iz Saudijske Arabije naišla je na podsmehe ljubitelja fudbala širom sveta.

Pozirao je Rakitić sa dresom sa brojem 30 koji će nositi u narednih godinu dana, delovao je srećno (kako i ne bi kada će inkasirati oko 15 miliona evra), a onda se bivši reprezentativac Hrvatske obratio tamošnjim medijima.

Istakao je sjajni fudbaler da veruje u projekat koji je započet i da je potpisao ugovor sa Al Šababom zbog bogate klupske istorije, iako je Ivan sam verovatno trofejniji od ovog tima osnovanog 1947. godine.

 

 

- Izabrao sam Al Šabab nakon što sam čitao o klupskoj istoriji. Verujem da je vreme za novi i veliki izazov! Moji omiljeni brojevi su sedam i deset, ali nakon što sam saznao više o Al-Šababu i projektu 'Vizija Saudijske Arabije 2030', uzeo sam broj 30. To je simbol moje predanosti da podržim Kraljevinu Saudijske Arabije u ciljevima i aspiracijama za budućnost - rekao je Rakitić i pokrenuo lavinu podrugljivih komentara.

 

 

Naime, svima je više nego jasno da nije Španiju i klub u kojem je bio ikona zamenio Bliskim istokom zbog klupske istorije.

Rakitić, koji je živa legenda Sevilje, od januara 2011. godine igrao je za taj klub sa kojim je 2014. godine osvojio Ligu Evrope, a potom je prešao u Barselonu sa kojom je naredne osvojio Ligu šampiona.

 

 

Nakon povratka u voljeni klub pre više od tri godine, osvojio je još jedan trofej u Ligi Evrope u sezoni za nama, a onda je zaplakao Rakitić kao dete na oproštaju.

On je sa 323 nastupa stranac sa najviše utakmica u istoriji Sevilje. On je profesionalnu karijeru počeo u Bazelu, od 2007. do 2009. godine je nosio dres Šalkea, a potom se preselio u špansku Primeru.

Za reprezentaciju Hrvatske je ukupno sakupio 106 nastupa i postigao 15 golova.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija