• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.02.2024

22:45

Benzema zarađuje 200 miliona, izbačen je iz tima, u svađi je sa trenerom, ali iz Saudijske Arabije ne može da ode!

EPA Images

Fudbal

Benzema zarađuje 200 miliona, izbačen je iz tima, u svađi je sa trenerom, ali iz Saudijske Arabije ne može da ode!

Podeli vest

Francuski reprezentativac želeo da napusti Al Itihad nakon svađe sa trenerom, ali je država to odbila.

Mimo svih očekivanja Karim Benzema letos je rešio da napusti Real Madrid i prihvati faraonsku ponudu iz Saudijske Arabije. Francuski napadač potpisao je ugovor sa Al Itihadom, a samim tim proširio koloniju vrhunskih igrača koji su pojurili za novcem na Bliski istok. 

Finansije su, naravno, bili najveći razlog što je Benzema, ali i svih ostali, krenuo put Saudijske Arabije. Ipak, mnogi nisu bili svesni šta ih čeka u, zakonski, veoma rigoroznoj zemlji. 

Na Bliskom istoku nije se snašao Džordan Henderson i otišao je bez zarađenog "dinara" nazad u Evropu. Njegovim stopama želeo je Karim Benzema, ali je klub, a verovatno i država, rešila da stopira njegovo napuštanje Al Itihada. Razlog je jasan - ugrozilo bi to reputaciju velikog nacionalnog projekta i poslalo jasno upozorenje ostalim zvezdama da u Saudijskoj Arabiji nije tako idealno bez obzira na ogromnu zaradu. 

Karim Benzema, za razliku od Hendersona, želeo je da prima platu svakog meseca zbog čega sada nema pravo da ode iz kluba. Engleski reprezentativac dogovorio se sa Al Itifakom da svu zaradu dobije na kraju sezone, a samim tim sebi sačuva mogućnost da ode kada god poželi i odrekne se astronomskog ugovora. To je učinio, razišao se sa klubom i pojačao Ajaks. 

Takav luksuz Karimu Benzemi klub nije želeo da dozvoli iako je Francuz bio jasan u nameri da ode. Problem predstavlja ogromna plata koju slavni napadač ima u svom klubu. Naime, Benzema zarađuje nešto više od 200.000.000 evra po sezoni. Da Saudijci imaju novaca za bacanje potvrđuje i činjenica da Francuza ne žele da puste iako nije u dobrim odnosima sa trenerom Marselom Galjardom. 

Foto: EPAIMAGES

 

Slavni Argentinac nije želeo da Benzemi da bilo kakve privilegije u odnosu na ostale igrače. Nije se to dopalo Francuzu koji je napustio trening, a potom od kluba tražio da ga puste već tokom zime. "Marka" je prenela da Galjardo i Benzema od tada ne razgovaraju te da to predstavlja dodatni problem za klub. 

Navodno, nakon nekog vremena Karim Benzema zaratio je i sa čelnicima kluba zbog činjenice da mu ne odgovara saradnja sa Marselom Galjardom. Rešili su u Al Itihadu da puste Francuza na još jedan "godišnji odmor"... 

Podsećamo, Francuz je zimus zakasnio na početak priprema budući da zbog vremenskih nepogoda nije mogao da prekine svoj odmor na Mauricijusu. Tada je zapravo sve i počelo. 

U Al Itihadu bili su spremni da puste Karima Benzemu, ali je država stavila veto na mogućnost odlaska iz Pro Lige. Dakle, Francuz je imao opciju da promeni klub, ne i državu. Ipak, problem predstavlja ogroman ugovor koji je malo ko u Saudijskoj Arabiji spreman da mu plati. Posebno kada se na to dodaju i marketinški ugovori. Problem traje već više od dve nedelje, od tada nekadašnji napadač Real Madrida trenira odvojeno od ekipe i pitanje je da li će mu Marsel Galjardo, poznat kao vrlo principijalan trener, ikada oprostiti. 

Cirkus u Džedi se nastavlja...


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija