• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

22.02.2024

21:30

Srbiji prete strašni napadači - Kejn u životnoj formi pred Evropsko prvenstvo!

EPA Images

Fudbal

Srbiji prete strašni napadači - Kejn u životnoj formi pred Evropsko prvenstvo!

Podeli vest

Golgeter Bajern Minhena ove sezone postiže gol na svakih 90 minuta, a kada nastupa za reprezentaciju Englezi imaju 63 odsto pobeda.

Od kako je debitovao za prvi tim Totenhema postalo je jasno da je Hari Kejn napadač koji je obeležiti 21. vek. Engleski reprezentativac igrao je sjajno u taboru "pevaca", ali do trofeja nikada nije stigao. Prethodnog leta rešio je da promeni sredinu, odbio je ponude sa Ostrva iz poštovanja prema londonskom klubu i zadužio premu Bajern Minhena. 

Cilj po dolasku u Bavarsku bio je jasan - titula u Bundesligi se podrazumevala, a potajno se Kejn nadao da bi mogao da napadne i Ligu šampiona. Ipak, nakon nešto više od šest meseci u dresu Bajerna, sve su prilike da ni u nemačkom gigantu trofeja neće biti... Makar ne ove sezone! 

Bajern igra katastrofalno i zaostaje osam bodova za liderom Bajerom. U DFB Pokalu su ispali, dok su prošle nedelje poraženi na "Olimpiku" od Lacija sa 1:0 u prvom meču osmine finala Lige šampiona. Bez ozbira na neuspeh u Rimu, Bajern je i dalje favorit za plasman u narednu fazu takmičenja, ali sa ovakvom igrom pitanje je dokle Bavarci mogu da doguraju. 

Budući da mu u Bajernu ništa ne ide od ruke, Hari Kejn se nada da bi u Nemačkoj, tokom leta, mogao do trofeja, ali u dresu reprezentacije. Englesku očekuje učešće na Evropskom prvenstvu, a četa Gereta Saugtejta smeštena je u grupu sa Danskom, Slovenijom i Srbijom. Dakle, "orlovi" će pored, juče pomenutog Rasmusa Hojlunda, naspram sebe imati još jednog golgetera ekstra klase, silno motivisanog da razbije kletvu i dokopa se prvog trofeja u karijeri. 

Dobra vest za Srbiju je činjenica da Kejn nakon, realno, užasne timske sezone, neće biti preterano "raspoložen". Ipak, postoji mogućnost da će slabi rezultati u dresu Bajerna uticati na motivaciju i Englezu dati dodatni motiv da se baš u Nemačkoj ponovo dokaže. Na sve to, Kejn ove sezone igra u životnoj formi i ubedljivo je najbolji strelac Bavaraca sa pošto je na 30 mečeva u svim takmičenjima postigao 29 golova i upisao osam asistencija. 

Foto: EPA Images

 

Kejn je ove sezone upisao 2978 minuta na terenu, dakle, na svakih 90 minuta daje po jedan gol. Primera radi, prošle sezone je u dresu Totenhema bio strelac na svakih 134 minuta, a tokom čitave takmičarske godine postigao je čak 32 gola uz pet asistencija. Statistika kaže i da je engleski reprezentativac ove sezone daleko efikasniji u drugom poluvremenu pošto je čak 19 od svojih 29 golova dao u tom periodu igre. 

Dobra vest za selektora Dragana Stojkovića je da Kejn nije bio reterano efikasan protiv srpskog reprezentativca Miloša Veljkovića budući da je postigao samo jedan gol, a da je Verder nedavno uspeo da skine skalp Bajernu. Slično je uspeo i Bohum sa Erhanom Mašovićem, ali je Englez u prvom delu sezone svoj prvi het-trik postigao upravo na tom meču u ubedljivoj pobedi od 7:0. 

Ono što je loša vest za Srbiju je činjenica da je Hari Kejn posebno raspoložen kada sa kapitenskom trakom predvodi Engleze. Kada je na terenu njegova reprezentacija ima 63 odsto pobeda, odnosno - 56 mečeva je dobio, dok je izgubio svega 15, a do sada ih je odigrao čak 89. Za to vreme uspeo je da postigne 62 gola i upiše 17 asistencija, a strelac je na svakih 111 minuta. 

Raspucani Hari Kejn biće spreman da se sa Srbijom "pobije" na dobro poznatoj "Alijanc Areni" u Minhenu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija