• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

07.03.2024

22:30

Jović gledao goleadu Milana, Marsej potopio Viljareal

AP PHOTO

Fudbal

Jović gledao goleadu Milana, Marsej potopio Viljareal

Podeli vest

Fudbaleri Milana i Marseja jednom nogom su zakoračili u predvorje četvrtfinala Lige Evrope!

"Rosoneri" su sinoć posle prave goleade na "San Siru" pobedili Slaviju iz Praga sa 4:2 (3:1). Vešta golova viđena je i u režiji francuskog kluba, koji je na "Velodromu" pregazio Viljareal rezultatom 4:0 (3:0). Zanimljivo je bilo i u Lisabonu, gde su Benfika i Rendžers odigrali 2:2 (1:2), dok je Frajburg minimalcem ispratio Vest Hem - 1:0. 

Fantastičan okršaj viđen je na Apeninima, gde je ekipa Stefana Piolija opravdala ulogu favorita, mada teže od očekivanog. Prvenstveno, jer je skoro celu utakmicu imala igrača više, ali je i pored toga primila dva gola. 

Očajno veče za goste iz Praga najavio je Malik Duf, koji je već u 26. minutu zaradio direktan crveni karton i tako ostavio svoju ekipu na cedillu. Brojčanu prednost Milan je brzo iskoristio i u 34. minutu domaće je u vođstvo doveo prekaljeni Olivije Žiru posle asistencije Rafaela Leaa. Ipak, dva minuta kasnije uzvratila je Slavija i preko Davida Dudera poravnala rezultat. 

Foto: AP PHOTO

Loftus-Čik u duelu sa fudbalerom Slavije

Međutim, da domaći odu na miran odmor pobrinuli su se Tijani Rejnders u 44. minutu, a onda i Loftus-Čik minut kasnije i to oba puta na asistenciju Alesandra Florencija.  

Nadu gostima iz Češke vratio je Ivan Šranc u 65. minutu kada je smanjio na 3:2. To je nateralo trenera Piolija da u nastavku šansu pruži srpskom reprezentativcu Luki Joviću, koji je zamenio Loftusa-Čika. Ipak, naš as nije do kraja meča uspeo da zatrese mrežu protivnika. Ali jeste Kristijan Pulišić, koji je posle dodavanja Lea pogodio za slavlje na "San Siru". 

"Rosonerima" je sada ostalo da sledeće nedelje na gostovanju u Pragu dovrše posao.

Neočkivan lak posao imao je Marsej, koji je na "Velodromu" pregazio Viljareal sa čak 4:0 (3:0) i tako praktično zakoračio u četvrtfinale drugog po jačini takmičenja. Francuzi su sve završili za 20 minuta u prvom poluvremenu, kada su sa tri gola nokautirali goste iz Španije, koji su čak u jednom i sami učestovali. 

Foto: AP PHOTO

Patrik Obamejang postiže gol sa penala

Marsej se od prvog minuta pitao za sve na terenu, ali je "žuta podmornica" uspevala da odoli naletima u prvih 20 minuta igre. Ipak, ubrzo su gosti krenuli da tonu. Prvo je u 23. minutu Džordan Veretu doneo vođstvo domaćinima, a onda je pet minuta kasnije Jerson Moskera zatresao sopstvenu mrežu i najavio katastrofu svoje ekipe. Do kraja prvog poluvremena Marsej je povećao prednost i to sa penala, a precizan u 43. minutu bio je Patrik Obamejang. 

Francuz je početkom drugog poluvremena, tačnije u 59. minutu drugim golom na meču potvrdio trijumf svog tima. Na svu muku, očajni Viljareal je na kraju poslednjih pola sata igrao i sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton dobio Alberto Moreno. 

Zanimljivo je bilo i u Lisabonu, gde je domaća Benfika posle preokreta izvukla remi protiv Rendžersa (2:2) pred revanš u Glazgovu. 

Poveli su gosti u sedmom minutu preko Toma Lorensa, ali je Anhel di Marija u drugom minutu nadoknade prvog poluvremena sa penala za 1:1. Ipak, Rendžers je na odmor otišao sa golom prednosti i to pošto je Sterling pogodio u trećem minutu nadoknade. 

Foto: AP PHOTO

Žestoka borba igrača Benfike i Rendžersa

Sve dobro što su uradili Škoti u završnici prvog poluvremena, prosuli su u nastavku, kada su autogolom vratili Benfiki nadu pred revanš. Grešku je napravio Goldson i u 67. minutu zatresao sopstvenu mrežu za konačnih 2:2. 

Najmanje zanimljivo, bar kada su u pitanju golovi bilo je u Nemačkoj. Frajburg je tek u završnici uspeo da slomi otpor Vest Hema. Najzaslužniji za minimalni trijumf domaćih bio je Austrijanac Mihael Gregorič, koji je u 81. minutu zatresao mrežu "čekićara".

Foto: AP PHOTO

Mihael Gregorič postiže gol za pobedu Frajburga

Revanš utakmice osmine finala Lige Evrope na programu su za sedam dana. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija