• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

15.03.2024

20:10

Klinac otišao sa velikog odmora, a onda odveo Borac u polufinale! (FOTO/VIDEO)

Politehnička škola Banjaluka

Fudbal

Klinac otišao sa velikog odmora, a onda odveo Borac u polufinale! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu pokazala je neverovatna priča koja je stigla iz Banjaluke, gde je 17-godišnji Stefan Marčetić svojim potezom zaludeo ceo Balkan.

Banjalučki Borac u sredu u revanšu pobedio Sarajevo sa 2:1 u plasirao u polufinale Kupa Bosne i Hercegovine, a junak ekipe i strelac oba gola u velikom podvigu na "Koševu" bio je učenik drugog razreda srednje Politehničke škole.

I ništa tu ne bi možda bilo čudno, da Marčetić samo par sati ranije nije napustio nastavu u školi i otišao da pomogne svom timu u borbi za polufinale. Naime, on je bio prisutan na prva dva časa, a onda je iskoristio pauzu na velikom odmoru i otputovao na utakmicu u Sarajevo. 

S obzirom da je mladi ofanzivac propustio više od pola nastave, Borac je morao da pošalje zvaničan dopis školi kako bi opravdao Stefanov izostanak sa časova. 

Banjalučki klub dan posle utakmice odlučio je da dokument o izostanku objavi na zvaničnom Instagram profilu, a on je za kratko vreme postalo viralno na društvenim mrežama. 

"Učenik 2. razreda Stefan Marčetić izostao je s nastave 13.03. 2023. godine zbog - izašao na velikom odmoru da zabije dva gola i odveo Borac u polufinale. Izostanak potvrđujem kao opravdan i tražim da se ti časovi opravdaju" - piše u opravdanju Borca, koje je potpisao direktor kluba.

 

 

Ipak, tu se nije završila ova neverovatna priča. Dan posle trijumfa i plasmana Borca u polufinale, Marčetićevi drugari i ostali učenici Politehničke škole u Banjalici priredili su mu sjajan doček. Oni su ga sačakeli ispred škole, napravili špalir i pozdravili ga apaluzom. 

 

 

Inače, mladi Marčetić je postigao dva efektna pogotka protiv Sarajlija. Prvo je u 23. minutu sa ivice kaznenog prostora poslao bombu u gornji levi ugao, a onda je u 61. posle centaršuta glavom zatresao mrežu. S druge strane, jedini pogodak za goste domaću ekipu postigao je Hamza Čataković u 55. minutu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija