• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. R.

18.03.2024

16:33

Žiru produžava Jovićev ugovor?! Italijani otkrili sve!

EPA Images

Fudbal

Žiru produžava Jovićev ugovor?! Italijani otkrili sve!

Podeli vest

Italijanska „Gazeta delo Sport” piše da bi eventualni odlazak udarne igle Milana Olivijea Žirua (37) u MLS ligu trebalo da otvori mesto reprezentativcu Srbije Luki Joviću (26) za ostanak u italijanskom gigantu.

Srpski napadač Luka Jović je poslednje dve utakmice svog tima odgledao sa klupe, međutim, renomirani italijanski medij uverava u mogućnost njegovog ostanka i dobijanja statusa standardnog napadača „rosonera”.

Za prekaljenog francuskog ofanzivca Olivijea Žirua postoje dva alternativna puta - nova godina u Milanu i još jedno evropsko iskustvo, ali su gotovo sigruno podređena glavnom, a to je opdlazak u SAD. Pregovori su u toku i do kraja marta lista mogućih destinacija već može biti uveliko sužena na franšize dva grada: Njujork i Los Anđeles.

 

Foto: profimedia

 

 

 

Kako javljju Italijani, tamo Žiru zamišlja svoju budućnost i postoje šanse da ga vidimo od leta.

Francuz je o tome otvoreno govorio u januaru.

- Na kraju sezone otvoriće se više prilika i ja ću doneti svoju odluku. Kao fudbaler i kao porodičan čovek - poručio je on.

Tamošnji mediji se sada hvataju za to "porodičan čovek".  Žiru je dobio mnogo od fudbala i mnogo mu je dao, a sa 37 godina i dalje je na visokom Nivou. Olivije je već postigao 12 golova u Seriji A, jedan u Ligi šampiona i jedan u Ligi Evrope.

 

Foto: REUTERS/Alberto Lingria

 

 

 

Dakle, njegov izbor neće zavisiti od novih podviga i obaranja rekorda na terenu, već od porodičnih prioriteta. SAD mogu otvoriti novu dimenziju budućnosti Žirua, koji nije krio da sebe vidi kao lidera u godinama koje dolaze. 

Gazeta tvrdi da je u ovoj situaciji Milan samo gledalac. Oni mogu da predlože obnovu ugovora Žiruu,  ali gotovo sigurno da do produženja saradnje neće doći. Njegova odluka može da produži ugovor Luki Joviću, a već se zna da će broj 9 biti velika investicija leta. Jasno je da italijanski klub traži mladog, perspektivnog centarfora sa odličnim kvalitetima, a dva imena su na vrhu liste: Džošua Zirkze i Bendžamin Sesko. 

Takođe, dakle, biće važno i šta misli Zlatan Ibrahimović, koji inače gaji simpatije prema Luki Joviću. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Srpski derbi u Ligi Evrope! Udariće Jović na Svilara!
Fudbal

Srpski derbi u Ligi Evrope! Udariće Jović na Svilara!

Nakon žreba četvrtfinala Lige šampiona, koji nam je doneo nekoliko spektakularnih duela, u 13 časova je u Nionu određeno ko će se sastati u završnici Lige Evrope! S obzirom na to da je žreb bio otvoren, bilo je moguće da se sastanu timovi iz iste zemlje i upravo to se dogodilo. Kao prvi, izvučen je par Milan - Roma!

15.03.2024

13:32

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17