• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

19.03.2024

07:00

En Nesiri razbudio sećanja! Sukobi trenera i igrača nisu retkost, u najbrutalnijoj učestvovao Srbin! (VIDEO)

EPAImages

Fudbal

En Nesiri razbudio sećanja! Sukobi trenera i igrača nisu retkost, u najbrutalnijoj učestvovao Srbin! (VIDEO)

Podeli vest

Adem Ljajić i Delio Rosi potukli su se 2012. godine, a Italijan je zbog sukoba sa srpskim reprezentativcem dobio otkaz.

Veliki skandal u nedelju izazvao je napadač Sevilje Jusuf En Nesiri koji je nezadovoljan zbog izmene želeo fizički da se obračuna sa trenerom Kike Sančez Floresom. Na svu sreću do većeg problema nije došlo budući da je na pravom mestu bio Lukas Okampos koji je rastavio svog saigrača i iskusnog stratega. 

En Nesiri je nakon kraće verbalne rasprave počeo da šutira frižider kod klupe Sevilje. Njegovo ponašanje nije se dopalo Sančez Floresu koju mu je nešto dobacio i došlo je do gurkanja. Ipak, brzom reakcijom Okamposa, a potom i ostalih rezervnih fudbalera Andalužana tuča je sprečena. 

Scene sa meča Sevilje i Selte brzo su obišle svet, haos oko En Nesirijevog ponašanja se ne stišava, no, Marokanac nije ni prvi, gotovo sigurno ni poslednji igrač koji je želeo da se obračuna sa trenerom. Bilo je u prošlosti sličnih situacija, a u jednoj je učestvovao i bivši reprezentativac Srbije - Adem Ljajić. 

Rođeni Novopazarac tada je branio boje Fiorentine, "ljubičasti" su 2. maja 2012. godine prosuli veliku prednost protiv Novare, a trener Delio Rosi rešio je da izvede Ljajića iz igre. Njegova odluka nije se dopala srpskom fudbaleru koju mu je, dok je sedao na klupu uvredio sina. 

"Ti si retardiraniji od svog sina", navodno je Ljajić rekao Delio Rosiju što se iskusnom Italijanu nije dopalo. Razlog leži u činjenici da je Rosijev sin dete sa posebnim potrebama zbog čega je situacija izmakla kontroli. 

Delio Rosi je dan kasnije otpušen zbog fizičkog napada na fudbalera, Serija A kaznila ga je na tri meseca suspenzije, a bez kazne nije prošao ni Adem Ljajić koji je udaren po džepu. 

Balotelijeva "štikla" i sukob sa Mančinijem

Možda i najpoznatiji sukob između trenera i igrača desio se, verovali ili ne, na prijateljskoj utakmici. Fudbaleri Mančester sitija su u okviru američke turneje gostovali Los Anđeles Galaksiju, a Mario Baloteli i Roberto Mančini ušli su u verbalni klinč zbog ponašanja mladog Italijana. 

Poznat je Baloteli po svom temperamentu, ali je u Los Anđelesu prevršio svaku meru. Italijan je, prilikom jedne kontre svog tima, rešio da gol-šansu završi "štiklom". To se, naravno, nije završilo slavno zbog čega ga je Roberto Mančini odmah izveo iz igre. Prilikom izmene Baloteli je rešio da se razračuna sa iskusnim trenerom, a nakon kraće verbalne rasprave ipak je odlučio da se povuče. 

Ipak, nekoliko meseci kasnije netrpeljivost je došla na površinu kada su se Baloteli i Roberto Mančini potukli na treningu Mančester sitija. 

Kepa odbio izmenu u finalu Liga kupa

Luj Van Gal je u četvrtfinalu Svetskog prvenstva 2014. godine na meču Holandije i Kostarike rešio da promeni golmana pred početak penala. Umesto Jaspera Silesena među stative je stao Tom Krul, a potez iskusnog holandskog stručnjaka ispostavio se kao genijalan. Tadašnji golman Njukasla odveo je "lale" u polufinale Mundijala. 

Trend koji je postavio Luj Van Gal proširio se širom sveta i donosio rezultate brojnim trenerima. Ipak, neki od golmana teško su se nosili sa činjenicom da nisu dovoljno dobri za penal seriju, a jedan od njih je i Kepa Arizabalaga. 

U finalu Liga kupa između Čelsija i Mančester sitija trener "plavaca" Mauricio Sari želeo da ja promeni golmana. Vili Kabaljero bio je spreman da uđe u igru pred penale, ali je Kepa odlučio da odbije izmenu i ostane na terenu. Naravno, Španac nije uspeo da pipne loptu tokom penal serije zbog čega je londonski velikan ostao bez trofeja. 

Kepa se, budući da nije želeo izmenu, tom prilikom sukobio sa trenerom Sarijem, pomoćnim trenerom Đanfrankom Zolom i kapitenom Davidom Luizom. Brazilac mu je prišao iz najbolje namere kako bi ga dozvao pameti, ali se Arizabalaga nije dao. 

Magični Brazilac glavom "nabo" trenera

Poznat je žargonski izraz kada nekoga "nabodeš" rukom ili nogom, ipak, 2000. godinu taj termin na viši nivo podigao je Đalminja. Brazilski mađioničar i jedan od najboljih tehničara u istoriji fudbala tokom treninga Deportivo La Korinje glavom je "nabo" svog trenera Havijera Iruretu. 

Nažalost, zbog lude glave Đalminja nikada nije uspunio svoj pun potencijal zbog čega je ostao u senci savremenika poput - Ronalda, Romarija, Rivalda, Ronaldinja i ostalih Brazilaca "sa druge planete". 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija