• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B.O.

21.03.2024

19:56

"Orlovi" doživeli debakl u Moskvi! Rusija razbila Srbiju i zadala glavobolje Piksiju pred EURO! (FOTO)

Tanjug/AP

Fudbal

"Orlovi" doživeli debakl u Moskvi! Rusija razbila Srbiju i zadala glavobolje Piksiju pred EURO! (FOTO)

Podeli vest

Četa Dragana Stojkovića odigrala katastrofalan meč i pretrpela težak poraz - 4:0 (2:0).

Prijateljski meč ili ne - nastup Srbije u Moskvi razlog je za brigu! Selekcija Rusije bezmalo tri godine nije odigrala takmičarsku utakmicu, a najjači rival u prethodnom periodu bila je Kenija, do nogu je potukla sastav Dragana Stojkovića Piksija na stadionu "Lav Jašin" i tako pokazala da je pred "orlovima" ogroman posao do početka Evropskog prvenstva - 4:0 (2:0). 

Istina, želeo je Piksi danas priliku da ukaže novim snagama kako bi ih testirao pred kontinentalno takmičenje. Srbija je igrala u formaciji sa četvoricom defanzivaca, u ranoj fazi utakmice ostala je sa igračem manje, ali sve to ne može i ne sme da bude alibi. Činjenica je - "orlovi" su odigrali katastrofalno! 

Izabranici Dragana Stojkovića dobro su otvorili meč u Mosvki pošto je prvu veliku priliku imala Srbija. Andrija Živković potvrdio je sjajnu formu pošto je na isteku osmog minuta promešao odbranu Rusije, namestio se i umalo pogodio. Lopta je prozujala pored leve stative, ali promene rezultata nije bilo. 

Foto: Tanjug/AP

 

Ipak, bilo je jasno da se "orlovi" ne snalaze baš najbolje u formaciji sa četvoricom pozadi. Ponovo je Piksi želeo da isproba novi sistem igre, ali ni ovoga puta ishod nije bio mnogo bolji. Pravo niotkuda sevnula je kontra Rusije, Hlučevič je istrčao sam pred Đorđa Petrovića i pokušao da matira srpskog golmana. Pre nego što je šutirao sa leđa ga je srušio Milan Gajić zbog čega je glavni arbitar pokazao na belu tačku. 

Da stvar bude gora - Srbija je ostala sa igračem manje. Nakon što je stigla potvrda iz VAR sobe, Tučin je Milanu Gajiću pokazao direktan crveni karton, a najstrožu kaznu u vođstvo Rusije pretvorio je Mirančuk iako je Petrović zakačio loptu vrhovima prstiju. 

Ponovo je selektor Srbije morao da rotira, "orlovi" su se vratili u prepoznatljivu formaciju sa trojicom u poslednjoj liniji. No, evidentna je bila brojčana nadmoć Rusa koji su u 29. minutu preko Golovina zapretili, ali na pravom mestu bio je Strahinja Pavlović i dobrim startom osujetio napad "zbornaje". 

Foto: Tanjug/AP

 

Bila je to samo najava drugog gola Rusije pošto je u 32. minutu nakon pravog rikošeta u petercu Srbije lopta stigla do štopera Osipenka. Iskusni defanzivac nije mnogo oklevao i bez ikakvih problema uspeo je da matira Petrovića za velikih 2:0. Veća briga bila je užasna igra "orlova" u uvodnih pola sata meča. 

Kako se poluvreme bližilo kraju Srbija je delovala bolje, prvo je Pavlović gađao glavom nakon Tadićevog centaršuta. Potom je veliku šansu imao Luka Jović, ali je golman Safonov maestralno intervenisao, a najbolju priliku da smanji vođstvo domaćina u finišu prvog dela igre imao je Mijat Gaćinović, no, njegov udarac završio je preko gola. 

Pokušao je selektor Srbije izmenama na poluvremenu da razmrda svoj tim, ali je nalet "orlova" odbio Aleksej Mirančuk. Ruski rezervista dobio je perfektan pas na desetak metara od gola Đorđa Petrovića i iz prve loptu poslao u mrežu. 

Foto: Tanjug/AP

 

Kako se utakmica bližila kraju odbrana Srbije delovala je sve slabije... Rusi su nizali prilike pred golom Đorđa Petrovića, ali je fudbaler Čelsija bio na visini zadataka među stativama. Ipak, do kraja meča još jednom je Petrović kapitulirao nakon udarca Arsena Zaharjana golom sa dvadesetak metara, ali je taj gol poništen zbog ofsajda. Slaba uteha pošto je samo stotinak sekundi kasnije Sergejev postavio konačan rezultat - 4:0. 

Dodatni razlog za brigu je činjenica da Srbiju do početka Evropskog prvenstva očekuje još samo jedan duel - protiv Kipra u utorak. Ni u kvalifikacijama "orlovi" nisu briljirali, na jedvide jade izborili su mesto na kontinentalnoj smotri, a današnja partija bilo je još jedno razočaranje... 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM
Rezultati nisu konačni ali...

Makedonija je izabrala! Šiljanovska Davkova je predsednica, VMRO-DMPNE nanao istorijski poraz Pendarovskom i SDSM

Prema prvim rezultatima do sada prebrojanih glasova sa biračkih mesta kada je reč o predsedničkiom izborima u Severnoj Makedoniji, prednost kandidata VMRO-DPNE Gordane Šiljanovske Davkove u odnosu na Stevu Pendarovskog iz Socijaldemokratskog saveza (SDSM) je ogromna. Šiljanovska Davkova je dobila na 90 odsto obrađenih mesta podršku 481.217 glasača, a Pendarovski 216.902 birača!

08.05.2024

21:16

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija