• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: A.K.

26.03.2024

12:27

Leševi ostaju iza nas! Di Marija dobio jezive pretnje od narko bandi

EPAIMAGES

Fudbal

Leševi ostaju iza nas! Di Marija dobio jezive pretnje od narko bandi

Podeli vest

Anhel Di Marija (36) je želeo karijeru da završi tamo gde je sve i počelo, u dresu Rosario Sentrala, ali je dobio pretnje narko bandi da se ne vraća.

Slične pretnje prošle godine dobio je i Lionel Mesi koji je imao želju da karijeru završi u mlađim kategorijama Njuels old bojsa, dok je tada prema prodavnici koja je u vlasništvu familije Mesijeve supruge Antonele Rokuzo ispaljen rafal sa motocikla u pokretu.

Sada su Di Marijinoj porodici u Argentini stigle jezive pretnje smrću.

- Reci sinu Anhelu da ne pomišlja da se vrati u Rosario, jer će neko u vašoj porodici izgubiti život. Ni Puljaro vas neće spasiti -  bila je jedna od poruka upućena Di Marijinom ocu, prenosi Rojters.

Maksimilijano Puljaro je guverner provincije Santa Fe, čiji je Rosario najveći grad i prestonica.

"Mi ne ostavljamo poruke za sobom. Iza nas ostaju meci i leševi", bila je jedna anonimna poruka upućena porodici Di Marija.

Gabrijel Lopez, šef obezbeđenja stambenog kvarta u kom Di Marija obično boravi, rekao je da su se čule četiri eksplozije pri nego što je automobil velikom brzinom projurio i izbacio poruku u crnoj kesi.

 

Foto: EPAIMAGES

 

 

Tamošnji mediji navode da nikome nije jasan motiv pretnji Di Mariji, kao i da policija odmah odreagovala pošto je dobio anonimne preteće poruke. Rosario je inače godinama u centru pažnje zbog narko bandi i brojnih brutalnih obračuna kriminalaca, koji iz tamošnje luke šalju drogu širom sveta. Nedavno je usled nasilja bandi četvoro ljudi izgubilo život za nedelju dana. Navodno su bande iz celog grada sada ujedinjene u ratu protiv guvernera Maksimilijana Pulara i lokalnog ministra bezbednosti Pabla Kokočionija.

"Postoji nepokolebljiva posvećenost borbi protiv trgovine drogom”, poručio je ministar odbrane Argentine, Luis Petri, koji je pokrenuo operaciju hapšenja narko bosova u Rosariju. 

Oglasio se i Di Marijin bivši klub. 

Osećamo se uvređeno, oštećeno i povređeno, jer ovakav tip nasilja direktno utiče na ekonomske i sportske uspehe kluba. Ne može da im se dopusti da prepadaju fudbalere ili da napadaju njih i njihove porodice, jer su oni glavni protagonisti sportskih priredbi. Nikakvo nasilje protiv sportista ili njihovih porodica ne sme da bude dozvoljeno - poručili su iz Rosarija.

Di Marija se letos vratio u Benfiku posle potrošene sezone u Juventusu, s kojom je potpisao jednogodišnju saradnju. Igra sjajno ove sezone, ima 15 golova i 11 asistencija ove sezone, ali mediji spekulišu da je moguće da napusti klub na leto. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija