• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

28.03.2024

06:20

Na današnji dan: "Orlovi" odoleli Portugalu, Duljaj spakovao Ronalda u džep

Starsportphoto

Fudbal

Na današnji dan: "Orlovi" odoleli Portugalu, Duljaj spakovao Ronalda u džep

Podeli vest

Fudbalska reprezentacija Srbije na današnji dan pre tačno 17 godina odigrala je nerešeno 1:1 protiv Portugala u kvalifikcijama za Evropsko prvenstvo u Austriji i Švajcarskoj.

Izabranici tadašnjeg selektora Havijera Klementea u okviru šestog kola A grupe dočekali su na krcatoj "Marakani" selekciju Portugala predvođenu već tada zvezdom u usponu 22-godišnjim Kristijanom Ronaldom.

Foto: Starsportphoto

Kristijano Ronaldo i Igor Duljaj

Ipak, golgeter Mančester junajteda te večeri u Beogradu se nije ni previše naigrao. Fantastičan posao za čistu"desetku" odradio je Igor Duljaj, koji je bio zadužen za čuvanje Ronalda. Brzonogi Portugalac gotovo da 90 minuta nije mogao da diše od defanzivca "orlova", koji ga je pratio na svakom koraku, ne dozvolivši mu da stvori nijednu opasnu priliku.

Naš tim izašao je u najjačem sastavu predvođen na golu Vladimirom Stojkovićem, odbranom su komandovali Nemanja Vidić, Duško Tošić, Ivica Dragutinović i Mladen Krstajić. Za vezni red zaduženi su bili Igor Duljaj, Boško Janković, Nenad Kovačević, Miloš Krasić i kapiten Dejan Stanković, dok je najistureniji bio Marko Pantelić. 

Foto: Starsportphoto

Marko Pantelić

Na drugoj strani selektor Luis Felipe Skolari se odlučio za Rikarda, Paola Fereiru, Horhe Andradea, Luisa Migela, Rikarda Karvalja, Petita, Žoao Mutinja, Tijaga, Ronalda, Nunja Gomeša i Simaa Sabrosu.

Početak meča počeo je šokantno za Srbiju, pošto su gosti iz prve šanse stigli do vođstva. Igrao se 5. minut kada je Sabrosa odložio loptu do Tijaga, a ovaj sa nekih 35 metara  pocepeao mrežu nemoćnog Stojkovića za muk na "Marakani".

Ipak, šokantan pogodak gostiju nije poremetio "orlove", koji su u nastavku svim snagama krenuli ka izjednčenje. Već u desestom minutu u prilici je bio Stanković, ali je njegov udarac sa par metara odbranio Rikardo. Nastavila je Srbija sa inicijativom, pokušavali su Vidić i Pantelić, ali sve do pred odlazak na odmor promene rezultata nije bilo. Tada je u 37. minutu korner izveo Stanković, ubacio loptu u srce peterca, a Janković glavom zakucao u mrežu Portugalaca za delirijum na "Marakani" i miran odlazak na pauzu.

Foto: Starsportphoto

Ivica Dragutinović

U nastavku gosti su zaigrali još ofanzivnije, sve učestalije se igralo pred našim golom. U 52. minutu na velikom ispitu bio je Stojković, kada je sa desetak metara zaustavio novi šut Tijaga. Igralo se oštro na jednoj i drugoj strani, ali je nekako inicijativa bila na strani "navigatora", koji su opsedali kazneni prostor našeg tima. Ipak, puleni Havijera Klementea uspeli su da odbiju sve nalete rivala i na kraju sačuvaju bod. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija