• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

03.04.2024

17:11

Ako je on mogao iz Kazahstana u Španiju, mogu i ja! Maksimović progovorio o malo poznatim detaljima!

profimedia

Fudbal

Ako je on mogao iz Kazahstana u Španiju, mogu i ja! Maksimović progovorio o malo poznatim detaljima!

Podeli vest

Fudbaler Hetafea Nemanja Maksimović (29) pričao je o bogatoj karijeri, vremenu provedenom u Španiji, a prisetio se reprezentativac Srbije i perioda provedenog u Kazahstanu.

Maksimović već šest godina igra u ekipi Pepa Bordalasa, koja trenutno zauzima 11 poziciju na tabeli španske Primere.

Uskoro mu sleduje prelazak u grčki Panatinaikos, a pre nego što je potpisao za Hetafe 2018. godine, srpski reprezentativac imao imao je iskustvo igranja u Španiji.

Hetafe je najbolji klub i najbolje iskustvo u mojoj karijeri. Živim u jednom od najlepših gradova na svetu, igram u jednoj od najboljih liga i ne osećam nikakav pritisak, što je veoma važno. Mojoj porodici i meni je izuzetno prijatno da živimo ovde. Godinu dana sam živeo u Valensiji, pet godina u Madridu i zahvalan sam Španiji na svemu. Ne samo da je moja karijera bila uspešna ovde, već je i moj privatni život bio sjajan, jer su mi deca rođena u prestonici i ovde se školuju - započeo je priču Maksimović za kazahstanski portal "Meta rejtings".

Pre nego što je uplivao u seniorske vode, Nemanja je igrao za slovenački Domžale, gde je iz omladinskog tima prekomandovan u A selekciju. Nakon toga, kada mu je bilo 20 godina, usledila je ponuda kluba iz Kazahstana. 

Zvao me je agent i rekao da je stigla dobra ponuda iz Astane. Odgovorio sam da će mi biti mnogo teško, pošto nisam imao pojma o Kazahstanu. Čitao sam na internetu o zemlji, lokalnom fudbalu, pitao Srbe koji su tada igrali. Vrlo pohvalno su govorili o zamlji, a nekoliko dana kasnije pristao sam i da se preselim u Astanu. Bio je to jedan od najboljih trenutaka u mojoj karijeri, dobio sam ono što mi je nedostajalo - igrao sam u evropskim kupovima i osvajao trofeje. Dobar sam i dalje sa Nenadom Erićem, Marinom Aničićem, Brankom Ilićem, Đorđem Despotovićem, Agimom Ibraimijem i redovno se čujem sa igračima sa Balkana- dodao je Maksimović.

Foto: profimedia

Nemanja Maksimović

 

Vezni fudbaler je u početku dobijao sjajnu minutažu, a igrao je kao starter uglavnom 90 minuta. Međutim, situacija se kasnije promenila, te je šest meseci pre isteka ugovora proveo ili na klupi ili van protokola, a sada je otkrio šta je zapravo bio problem. 

Vremenom sam shvatio zašto u Astani u poslednje vreme nisam igrao i to je normalno. Bio sam mlad fudbaler, svetski omladinski šampion koji je igrao u grupnoj fazi Lige šampiona, a ugovor mi je isticao. Astana nije imala priliku da zaradi na mom transferu, pošto sam potpisao preliminarni ugovor sa Valensijom. Pokušao sam da se preselim tamo još u zimu 2017. godine, ali je tada klub odbio da plati moj transfer i sačekao je leto kada sam postao slobodan igrač. Da sam predsednik Astane, uradio bih isto. Ali te dve i po godine su bile neverovatne. Na kraju tih šest meseci bez fudbala nije promenilo moje mišljenje o klubu i Kazahstanu. Naravno, nije bilo lako odmah se priključiti timu, ali tada sam bio mlad, pun energije i morao sam da prođem kroz to. Sada bi mi verovatno bilo mnogo teže - objašnjava Maksimović.

 

 

 

Nakon Astane, Nemanja je krenuo put Španije kako bi sreću potražio u redovima Valensije.

Taj transfer je bio veoma važan za mene i promenio je stavove mnogih balkanskih u tom trenutku. Čini se da su tada mnogi počeli da razmišljaju: " Ako je Maksimović uspeo da pređe iz Kazahstana u špansku Primeru, e onda mogu i ja" - ističe Maksimović.

Zatim se prisetio svog prvog nastupa u španskoj ligi, kao i trenutka kada je shvatio da su u protivničkoj ekipi najveće zvezde svetskog fudbala. 

- Prvi meč sam igrao kod kuće protiv Las Palmasa, i ušao sam na 10-15 minuta do kraja susreta! Bio sam veoma srećan. Sledeća utakmica je bila u gostima protiv Real Madrida. Tada nisam igrao, ali za mene to bilo veliko iskustvo. Zamislite, dolazim na "Santjago Bernabeu" i igramo protiv Ronalda, Benzeme, Modrića, Krosa. Gledao sam ove mečeve na TV-u, a tada sam gledao sa klupe - ističe Maksimović.

Upitan je srpski reprezentativac i koji igrači su ga tokom karijere najviše impresionirali. 

- To su svakako Dani Pareho, Ronaldo, Mesi, Buskets, Nejmar, Modrić, Kros i Serhio Ramos - rekao je Nemanja.

 

 

 

 

 

 

 

Stiže Srbin uskoro u redove Panatinaikosa, a kako navode tamošnji mediji, Maksimović je sa grčkim klubom potpisao ugovor do 2027. godine.

- Ne znam šta će biti na dalje, ali uvek ću se rado vraćati u Španiju. Mnoge uspomene me čvrsto vezuju za ovu zemlju - podvukao je Nemanja Maksimović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija