• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: O. B.

10.04.2024

20:05

KRAJ: Još jedno spektakularno veče u Ligi šampiona! Barsa i Atletiko slave pobede!

EPAImages/montaža

Fudbal

KRAJ: Još jedno spektakularno veče u Ligi šampiona! Barsa i Atletiko slave pobede!

Podeli vest

Uživo pratite preostala dva meča četvrtfinala Lige šampiona!

PARIZ SEN ŽERMEN - BARSELONA  2:3 (0:1)

Strelci: Dembele 48, Vitinja 51 - Rafinja 36, 62, Kristensen
Grad: Pariz 
Stadion: Park Prinčeva

Sudija: Entoni Tejlor, Engleska

Pariz Sen Žermen: Donaruma - Mendeš, Markinjos, Beraldo, Ernandez - Ruiz (od 85. Ramoš), Vitinja - Asensio (do 46. Barkola), Li (od 60. Zair-Emri), Dembele - Mbape
Trener: Luis Enrike

Barseloa: Ter Štegen - Kanselo, Kubarsi, Arauho, Kunde - De Jong (od 75. Kristensen) , Gindogan (od 81. Fermin), Roberto (od 61. Pedri) - Jamal (od 61. Feliks), Rafinja (od 75. Tores) , Levandovski
Trener: Ćavi Ernandez

 

ATLETIKO MADRID - BORUSIJA DORTMUND  2:1 (2:0)

Strelci: De Paul 5, Lino 32 - Aler 82
Grad: Madrid
Stadion: Metropolitano

Sudija: Marko Gvida, Italija

Atletiko Madrid: Oblak - Aspilikueta, Vitsel (od 90. Savić), Himenez - Ljorente, De Paul (od 80. Korea), Koke, Molina (od 90. Saul) - Grizman, Lino (od 90. Rikelme) - Morata (od 64. Barios)
Trener: Dijego Simeone

Borusija Dortmund: Kobel - Rejerson, Šloterbek, Humels, Matsen - Sabicer (od 84. Rojs) Džan (od 84. Ošdžan) - Sančo, Nmeča (od 46. Brant), Adejemi (od 73. Bino Gitens)- Fulkrug (od 60. Aler)
Trener: Edin Terzić

 

UŽIVO: 

DRUGO POLUVREME: 

KRAJ! 

94. minut - Utakmica u Parizu je gotovo! U Madridu je ostalo još stotinak sekundi...

92. minut - Malo je falilo da Kilijan Mbape poravna rezultat u Parizu! Ipak, gde god se pojavi Francuz tu je i Ronald Arauho koji je sada blokirao njegov udarac i loptu poslao u korner! 

90. mnut - Još četiri minuta nadoknade na "Parku Prinčeva"! 

85. minut - Još jedna greška Matsa Humelsa, ali još jednom Gregor Kobel na mestu! Anhel Korea bio je u situaciji da vrati dva gola prednosti svojoj ekipi. 

82. minut - GOOOOOOOOOOOL! Surova kazna za sve promašaja estiže preko Sebastijana Alera! Reprezentativac Obale Slonovače sjajno se snašao u kaznenom prostoru nakon trapave reakcije Moline i loptu sporveo iza leđa Oblaka - 2:1! 

 

 

80. minut - Još jedna prilika za Atletiko Madrid, sada je Markos Ljorente prošao po desnoj strani, a na drugoj pronašao samog Lina, ali je Brazilac još jednom bio neprecizan! 

76. minut - GOOOOOOOOL! Barselona dolazi do kompletnog preokreta u drugom poluvremenu i to golom Andresa Kristensena. Još jedna "zlatna izmena" Ćavija Ernandeza, danski štoper tek što je korčio na teren i odmah nakon kornera trese mrežu Parižana - 2:3!

 

 

75. minut - Iskupio se Gregor Kobel za grešku iz prvog poluvremena budući da je skinuo zicer Samuelu Linu! Brazilac je bio sam na drugoj stativi, ali se golman Borusije bacio i zaustavio njegov udarac, ostaje 2:0! 

71. minut - Ponovo traje opsada Barseloninog gola, ali Pariz Sen Žermen ne uspeva da probije bedem ispred Ter Štegena. 

66. minut - Ne prestaje tempo Atletika u Madridu! "Jorgandžije" ne dozvoljavaju Borusiji da diše, a ni izmene Edina Terzića ne donose boljitak u igri nemačkog kluba. 

62. minut - GOOOOOOOOL! Vraća se Barselona u igru i ponovo - Rafinja! Sjajna asistencija rezerviste Žoaa Feliksa, bio je to prvi kontakt sa loptom Portugalca - 2:2. 

 

 

59. minut - Totalna inicijativa Pariz Sen Žermena u drugom poluvremenu, Bredli Barkola ponovo je prelako izašao na kraj sa Kanselom, pokušao da uposli Dembelea, ali na mestu je Arauho. 

Foto: Tanjug/AP

 

55. minut - VELIKA ŠANSA! Genijalna izmena Luisa Enrikea - Barkola je nerešiva enigma za odbranu Barselone! Talentovani napadač sada je protutnjao po desnoj strani i gađao, ali prečka je sačuvala Katalonce na "Parku Prinčeva"! 

53. minut - Atletiko Madrid je bio nadomak trećeg gola u mreži Borusije Dortmund. Namestio se Nahuel Molina i gađao bliži ugao Kobelovog gola, ovoga puta je golman "milionera" dobro reagovao, ostaje 2:0. 

50. minut - GOOOOOOOOL! Preokret Pariz Sen Žermena za samo dva minuta! Barselona se potpuno raspala... Rezervisa Barkola i Kang-In Li napravili su višak na strani, pronašli Vitinju, a Portugalac rutinski pogađa mrežu Katalonaca - 2:1!

 

 

48. minut - GOOOOOOOOL! Prelep potez Osmana Dembelea koji pogađa mrežu Barselone iz nemoguće pozicije. Morao je da reaguje bolje Mark Andre Ter Štegen, vraća se Pariz Sen Žermen u igru - 1:1! 

 

 

47. minut - Dobar početak Pariz Sen Žermena u nastavku, sada je sa distance gađao Vitinja, ali lopta odlazi preko gola. Ipak, utisak je da su "sveci" motivisani da pred svojim navijačima nadoknade zaostatak. 

Foto: Tanjug/AP

 

46. minut - Počelo je drugo poluvreme! 

PRVO POLUVREME: 

45. minut - Malo je falilo da Barselona duplira svoju prednost u finišu prvog poluvremena. Ponovo je Rafinja dobio duel sa Ernandezom, pojurio je Brazilac kao brzi voz ka kaznenom prostoru, a onda na drugoj strani proigrao Jamala. Ipak, napadač Katalonaca trapavo je reagovao.

43. minut - VELIKA ŠANSA! Spektakularna intervencija Jana Oblaka! Skinuo je golman Atletiko Madrida čistu šansu Adejemiju, ostaje 2:0. 

43. minut - Pustio je Entoni Tejlor prednost iako se videlo da je Mbape u ofsajdu, ali je Francuza sustigao golobradi Kubarsi i izblokirao njegov udarac. Biće ovo zlata vredno za samopouzdanje talentovanog štopera Barselone. 

40. minut - Raspala se igra Pariz Sen Žermena nakon što je Barsa povela. Sada grešku pravi Markinjos, do lopte je stigao Kanselo, ali Portugalac šutira daleko pored gola. 

36. minut - GOOOOOOOOOOL! Evo ga prvi gol i na "Parku Prinčeva" i to u mreži Pariz Sen Žermena! Povukao je Levandovski kontru, na boku pronašao Jamala koji šalje centaršut, a Rafinja koristi još jednu lošu reakciju Donarume - 0:1! 

 

 

32. minut - GOOOOOOOOOOL! Pokušala je Borusija da zaigra nešto ofanzivnije i odmah stiže surova kazna! Atletiko Madrid preko Samuela Lina duplira prednost na "Metropolitanu" - 2:0! Ponovo je svemu kumovala komična reakcija Šloterbeka i Humelsa...

 

 

31. minut - Nesiguran je Donaruma na startu meča, sada je sa ivice kaznenog prostora loptu poslao u noge Laminu Jamalu, na njegovu sreću supertalentovani napadač nije se najbolje snašao. 

28. minut - Opasno je ponovo bilo pred golom Barselone... Kang-In Li lažnjakom se oslobodio svog čuvara, a onda gađao ka golu Ter Štegena. Na pravom mestu bio je nemački reprezentativac. U nastavku je Mbape bio u ofsajdu, ali je pokušao da iznudi penal. Nije na to naseo Entoni Tejlor.

Foto: Tanjug/AP

 

24. minut - Evo ga prvi žuti karton večeras, Emre Džan je sa leđa srušio Rodriga De Paula, a arbitar Marko Gvida odmah pokazuje javnu opomenu kapitenu Borusije. 

23. minut - Nehotice je Kilijan Mbape ošamario Kundea, a onda burno reagovao. Ovoga puta mu je Entoni Tejlor progledao kroz prste, ali deluje da je Francuz nervozan na startu utakmice...

20. minut - VELIKA ŠANSA! Jedan korner bio je dovoljan Barseloni da zapreti na "Parku Prinčeva"! Donaruma je "zaplivao", a lopta pala na glavu Levandovskom. Ipak, sa gol-linije loptu izbija Nuno Mendeš, ostaje 0:0. 

 

 

19. minut - Evo je prva opasnost pred golom Đanluiđija Donarume! Rafinja je dobio upotrebljiv pas u prostor, pokušao je da šutira pored Markinjosa, ali je kapiten Pariz Sen Žermena izbokirao udarac i loptu poslao u korner. 

18. minut - Spektakularni potezi Nuna Mendeša, Portugalac je promešao odbranu Barselone i došao u siduaciju da šutira, ali je ponovo na pravom mestu Arauho. 

15. minut - Uspela je Borusija da se oslobodi uvodnog pritiska Atletiko Madrida. Deluje da je Edin Terzić korigovao i formaciju te da će sada Emre Džan zbog tehničkih sposobnosti igrati između dvojice štopera. 

14. minut - Kratak prekid u Parizu, Rafinja je ostao na zemlji nakon duela sa Beraldom. Reagovala je medicinska ekipa Barselone, ali ostaje Brazilac na terenu. 

Foto: Tanjug/AP

 

12. minut - Igrao se Rafinja u opasnoj zoni i umalo poklonio gol Pariz Sen Žermenu. Ernandez je bez faula oduzeo loptu Brazilcu, kontru je povukao Mbape, ipak, na pravom mestu bio je Arauho. 

10. minut - Stravičan pritisak Pariz Sen Žermena na gol Barselone. Ne uspevaju Katalonci da dođu do daha, sada je mnogo prostora dobio Marko Asensio, ali je gađao pravo u Ter Štegena, ostaje 0:0. 

7. minut - Nastavlja se paklen ritam na "Metropolitanu", Atletiko ponovo presingom tera na grešku defanzivce Borusije, ali je Humels na vreme uspeo da se iskupi i loptu pošalje na tribine. 

5. minut - GOOOOOOOOL! Kažnjava Rodrigo De Paul veliku grešku Borusije! Argentinac je ukrao čistu loptu nakon presinga i prelako matirao Kobela - 1:0!

 

 

5. minut - Nova opasnost na "Parku Prinčeva", sada je Kilijan Mbape bio u prvoj prilici, ali je loše gađao napadač "svetaca". Dobro se postavio Ronald Arauho i omeo francuskog reprezentativca. 

3. minut - VELIKA ŠANSA! Sevnula je kontra Atletiko Madrida nakon što je loptu izgubio Karim Adejemi. Grizman je uposlio Moratu koji je vukao od polovine terena, ali ga je na vreme sustigao Niko Šloterbek i loptu izbacio u konrner. 

2. minut - Stotinak sekundi bilo je potrebno Pariz Sen Žermenu da zapreti Ter Štegenu. Nakon faula koji je skrivio Rafinja, loptu je u kazneni prostor poslao Kang-In Li, čisti to Žoao Kanselo. 

1. minut - Utakmice su počele! 

Pre utakmica: 

20:56 - Na tribinama "Parka Prinčeva" biće i legendarni Ronaldinjo! 

Foto: EPAIMAGES

 

20:50 - Duel PSŽ-a i Barselone ogleda se i kroz rivalitet nekadašnjih saigrača i dobrih drugara - Enrikea i Ćavija, a danas ljutih neprijatelja. 

20:41- Lamin Jamal večeras postavlja novi rekord Lige šampiona budući da će postati najmlađi učesnik četvrtfinala sa 16 godina i 272 dana. 

Foto: EPAIMAGES

 

20:35 - Ulogu blagog favorita na meču Pariz Sen Žermena i Barselone ima francuski tim, sa druge strane - kladioničari smatraju da je Atletiko apsolutni favorit protiv Borusije. 

20:30 - Prisećanja radi u utorak je na utakmicama Lige šampiona bilo izuzetno zanimljivo. Real Madrid i Mančester siti remizirali su na stadionu "Santijago Bernabeu" - 3:3, a pobednika nije bilo ni na utakmici Arsenala i Bajerna. 

20:22 - U timu Dortmunda samo jedna razlika u odnosu na najave nemačkih medija. Umesto Julijana Branta, Edin Terzić odlučio se za fizički dominantijeg Feliksa Nmeču.

 

 

20:14 - Antoan Grizman predvodiće Atletiko Madrid na večerašnjem meču protiv Borusije Dortmund. U taboru "miliona" nema Marka Rojsa. 

 

 

20:09 - Sa druge strane, strateg Barselone Ćavi Ernandez odlučio se za proverenih 11. 

 

 

Ter Štegen - Kanselo, Kubarsi, Arauho, Kunde - De Jong, Gindogan, Roberto - Jamal, Rafinja, Levandovski

20:07 - Jedno iznenađenje u taboru Pariz Sen Žermena. Umesto najavljenog Randal Kolo-Muanija na terenu će biti Li-Kang In. 

 

 

Donaruma - Mendeš, Markinjos, Beraldo, Ernandez - Ruiz, Vitinja - Asensio, Li, Dembele - Mbape

 

20:05 - Dobro došli na lajv prenos dva meča četvrtfinala Lige šampiona između Pariz Sen Žermena i Barselone, odnosno, Atletiko Madrida i Borusije Dortmund. Sve detalje sa ovih utakmica uživo možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...
Planeta

Šok! Zelenski ovo nije očekivao! Stigle loše vesti iz Amerike! Prvo se radovao kao malo dete, a sad...

SAD će poslati još "patriot" projektila Ukrajini i potrošiće šest milijardi dolara za jačanje domaće proizvodnje oružja za podršku Kijevu, pošto administracija Džozefa Bajdena počinje da deli sredstva koja je Kongres odobrio ranije ove nedelje. Ministar odbrane Lojd Ostin, SiKju Braun, šef Združenog generalštaba, saopštili su da će dodatni paket od šest milijardi dolara obezbediti vojnu pomoć od američkih odbrambenih kompanija, što znači da će biti potrebno više vremena da stigne do Ukrajine, ali bi trebalo da ojača njenu odbranu na duže, objašnjava "Fajnenšel tajms".

30.04.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija