• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

14.04.2024

06:20

Zvezda i Partizan na poslednjim ispitima pred derbi odluke! Večiti nemaju pravo na kiks

Starsportphoto

Fudbal

Zvezda i Partizan na poslednjim ispitima pred derbi odluke! Večiti nemaju pravo na kiks

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde danas (17.00, Arena 1 premijum) dočekuju Železničar iz Pančeva u meču 30. kola Superlige Srbije, dok Partizan nešto kasnije (19.15, Arena 1 premijum) gostuju ekipi Čukaričkog u derbiju poslednje runde osnovnog dela šampionata.

Biće to poslednji ispiti za crveno i crno-bele pred derbi koji je narednog vikenda na programu na "Marakani" u okviru 1. kola plej-ofa domaćeg prvenstva. Tim Vladana Milojevića ima četiri boda više od najvećeg rivala i priliku da trijumfom nad popularnom "dizelkom" zadrži komfornu prednost pred utakmicu koja će odlučiti prvaka države.

Crveno-beli su ovog proleća u zaista dobroj formi, pošto su dobili sve mečeve izuzev 172. večitog derbija, kada su na svom stadionu remizirali sa Partizanom. Pred današnji meč protiv Železničara, trener aktuelnog prvaka Vladan Milojević upozorio je da njegov tim mora da ostane fokusiran kako ne bi dozvolio iznenađenje i evenutalni gubitak bodova.

Očekuje nas teška utakmica, kao i sve prethodne u prolećnom delu prvenstva. Pred nama je poslednji meč u regularnom delu šampionata. Promenom trenera Železničar je zaigrao u drugom sistemu. Gospodin Dobrašinović je to već dobro pokazao dok je bio trener Novog Pazara. Odličan je taktičar, sigurno da nam neće biti lako. Očekujemo jako tešku utakmicu - istakao je Milojević.

Foto: Starsportphoto

Trener Zvezde Vladan Milojević

Sa druge strane, Partizan će imati daleko teži zadatak, pošto gostuje na Banovom brdu ekipi Čukaričkog, koja zauzima šesto mesto na tabeli. Još je neizvesno da li će oporavljeni Mateus Saldanja nastupiti, a dobro je poznato koliko Brazilac znači za ekipu Igora Duljaja. O tome dovoljno govori i statistika, pošto je u dosadašnjem delu prvenstva postigao 16 golova i prvi je strelac lige.

Duljaj je u najavi meča pohvalno govorio o Čukaričkom, a podsetio je i na nemile događaje iz prošle godine, kada su huligani prekinuli duel ova dva tima na Čukarici.

Foto: ATA Images

Trener Partizana Igor Duljaj

 

Kao svaka utakmica, donosi ili odnosi tri boda. Nemam prijatna iskustva što se tiče Čukaričkog na njihovom terenu. Prošle godine smo uz nemile scene izgubili tri boda, nemam baš lepa sećanja. Pokušaćemo to da promenimo na sutrašnjem meču. Termin je odličan, očekujem mnogo navijača. Poslednja utakmica pred plej-of, naš cilj su tri boda - rekao je juče Duljaj.

 

Standings provided by Sofascore

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15