• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Jovana Radivojević

05.05.2024

07:22

Slavim Vaskrs i poštujem običaje! Odita progovorio o Duljaju, Partizanu i Srbiji! Evo i kako igra kolce (FOTO/VIDEO)

Privatna arhiva

Fudbal

Slavim Vaskrs i poštujem običaje! Odita progovorio o Duljaju, Partizanu i Srbiji! Evo i kako igra kolce (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Naravno da ću slaviti Vaskrs i ispoštovaću sve običaje! Najlepše mi je bilo u Partizanu, a žao mi je što u Humskoj nisu dali vremena Igoru Duljaju, jer je mogao da uradi velike stvari, poručio je Obiora Odita (40), čuveni napadač i ljubimac "grobara" za Informer.

Fenomenalni Nigerijac ne staje, a ako ste pomislili da je robusni napadač rekao zbogom fudbalu, prevarili ste se! 

Stigao je vrsni golgeter pre više od dve decenije u Srbiju, a ovdašnjoj javnosti predstavio se davne 2003. godine kada je obukao dres Javora iz Ivanjice. Ostalo je istorija.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

Iako na specijalizovanom sajtu "Transfermakrt" piše da je nakon epizode u FAP-u iz Priboja okačio kopačke o klin, nekada strah i trepet za protivničke golmane za naš portal to oštro demantuje! 

- Ko kaže da sam u penziji? Nije kraj, mogu još da igram, a bio sam i malo povređen. Sve lažu - počeo je kroz osmeh priču Odita. 

Gde god da je bio, ostavio je utisak sjajnog, prizemnog, normalnog momka, a o njegovim fudbalskim kvalitetima suvišno je govoriti. Rešio je da se nakon povlačenja sa terena posveti trenerskom poslu, ali još uvek nije siguran u kojoj državi.

- Uhvatili ste me sada u Srbiji, inače sam na relaciji Beograd-Nemačka. Želim da budem trener, voleo bih i da radim sa decom. Već imam B licencu, želim i A, a radiću tamo gde mi ponude bolje uslove. Postoji čak i opcija da igračku karijeru nastavim u Nemačkoj, ali o tom-potom - kaže dobro rasploženi as.

 

Foto: Starsportphoto

 

 

 

Nije bilo lako nagovoriti ga priča, jer nikada nije preterano voleo da se eksponira u medijima. Ipak, nije se libio da kaže koliko voli Partizan, šta misli o Igoru Duljaju i otkrije nam malo poznate detalje iz privatnog života.

- Ne volim da pričam za novine, mnogo puta su izvrtali moje reči, ali mi se znamo dugo, nadam se da ti nećes (smeh). Najlepše mi je bilo u Partizanu i u Belgiji. Javljaju mi se na ulici navijači, prepoznaju me, pitaju kako sam, gde sam?! Sećaju me se, očigledno se ništa nisam promenio - ističe popularni Odi.

Pomenite li "grobarima" dvomeč s Šerifom 2005. godine, kao iz topa će ispaliti - Obiora Odita! Nigerijac je sa dva fenomenalna gola, za minimalce "parnog valjka" u Beogradu i Tiraspolju srušio Moldavce i bio centralna figura trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Igre u crno-belom dresu vinule su ga u visine i dobro pamti svaki trenutak proveden u trofejnom srpskom klubu.

- Pamtim apsolutno sve što mi se desilo u Humskoj. Ljude, lepe momente, ma sve. Najviše pamtim Šerif, naravno! Proveo sam u Lučanima pet sjajnih godina, ali ipak mi je Beograd drugi dom, Partizan je nešto posebno, tu se osećam kao kod kuće - tvrdi prekaljeni ofanzivac.

 

 

Nada se da će njegov voljeni klub uskoro osvojiti titulu i prekiniti dominaciju Crvene zvezde koja traje već sedam godina. Svestan je težine zadatka, a nije propustio da pohvali bivšeg trenera Igora Duljaja.

- Majke mi, ne znam šta da kažem. Nekada su jedni u dobroj formi, nekada drugi, ali Zvezda konstantno osvaja šampionate. Iskreno, voleo bih da igrači Partizana podignu pehar. Duljaj je mnogo dobar momak, sedimo nekada u kafiću na piću i pričamo o mnogim temama. Mislim da su morali da mu daju vremena i da veruju u njega! Mogao je da promeni mnogo toga - uveren je Odita.

Ima Obiora mnogo prijatelja iz perioda kada je nosio dres Partizana, a posebno je istakao trojicu.

- Družim se i čujem sa Pjer Bojom, kao i sa braćom Nenadom i Nebojšom Marinkovićem. Generalno, sa svima sam ostao u dobrim odnosima - kaže sjajni napadač.

 

Foto: printscreen

 

 

 

Kada se osvrne na bogatu karijeru, kaže da se ne kaje ni zbog čega i da je zahvalan na svemu što mu se dogodilo.  Put ga je osim pomenutih klubova vodio u Vesterlo, Tjenčin i Taraz. Po povratku u Srbiju branio je boje Voždovca, Mladosti iz Lučana kao i Železničara iz Pančeva. 

- Ne žalim  ni za čim, sve sam prošao, sve sam video. Bilo je onako kakav je Bog imao plan -veruje igrač koji osim nigerijskog, poseduje i srpski pasoš.

Iskusni as upoznao je prelepu Srpkinju Dunju pre četrnaest godina, oženio je dve godine kasnije, a kruna njihove ljubavi je ćerkica Mia, koja ima nepune četiri godine. Pored žene se upoznao sa svim srpskim običajima, a piči kolce bolje od mnogih Srba.

- Jedan navijač Partizana me je pozvao na svadbu, došao sam i tamo upoznao suprugu. Ubrzo smo otpočeli vezu, a ljubav traje i dan danas. Kolo? Gledao sam kako se igra i naučio. Žena mi je iz Velikog Gradišta i kod nje u kraju se podrazumeva da znaš da ga igraš - kroz osmeh pručuje srpski zet.

 

 

Odita je katolik, pa se kod njih u kući se Vaskrs slavi dva puta.

- Poštujemo sve običaje i obeležavamo svaki praznik kako dolikuje. Radujemo se porodičnim okupljanjima i uvek se trudim da pomognem supruzi koliko god mogu - kaže čuveni ofanzivac .

 

Foto: printscreen

 

 

Još uvek nisu porodično posetili njegovu rodnu zemlju, ali planiraju to uskoro da učine.


- Planiramo već neko vreme zajedno da idemo u Nigeriju, jer nikada nismo išli zajedno.  Poslednji puta sam išao pre tri godine i nadam se da ćemo u bliskoj budućnosti uspeti da se organizuejmo. 

Ne propušta Odita utakmice bivših klubova, a i ćerkica voli da gleda fudbal.

- Često idem da gledam Partizan, ali i Javor kada gostuje u Beogradu. Živim na Lekinom brdu, pa vrlo često odem na stadion Voždovca, u kojem sam nekada igrao. Kada Mia vidi fudbalere na terenu kaže - vidi tatu! Sve u svemu, uživamo u Beogradu i mnogo nam je lepo ovde- zaključio je Obiora Odita.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija