• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

20.04.2024

23:51

Sudijski ekspert tvrdi: Šerif nije napravio faul nad Markovićem! (FOTO/VIDEO)

Screenshot/Arena sport, Starsportphoto

Fudbal

Sudijski ekspert tvrdi: Šerif nije napravio faul nad Markovićem! (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Nekadašnji fudbalski sudija, a sada analitičar na televiziji "Arena sport" Zdravko Jokić, ističe da je gol Crvene zvezde za 2:2 protiv Partizana regularan i da napadač Šerif Ndijaje nije napravio prekršaj nad Svetozarom Markovićem.

Ekipa sa "Marakane" dobila je derbi sa 3:2 (1:1) nakon dva penala i pomenutog pogotka senegalskog centarfora. Penali nisu sporni, pošto su prekršaji postojali i nad Mirkom Ivanićem kod prvog, odnosno Osmana Bukarija prilikom drugog jedanaesterca.

Međutim, iz Humske su se naročito bunili zbog gola koji je postigao Ndijaje i smatraju da je to učinio nakon što je napravio prekršaj nad kapitenom crno-belih.

Foto: Starsportphoto©

Bivši sudija Zdravko Jokić

 

Ipak, prema rečima Zdravka Jokića, situacija jeste za debelu analizu, ali veruje da Ndijaje nije napravio prekršaj nad Markovićem i da je pogodak apsolutno regularan.

- Imamo situaciju koja izaziva kontroverze i diskusiju. Odbrambeni igrač je dozvolio da mu protivnik dođe iza leđa i da se bore za poziciju. Tu dolazi do kontakta. Koliki je to bio kontakt i da li je bilo intenziteta da bi došlo do pada? Kad se radi komunikacija VAR sobe i sudije... VAR traži da opiše kako je video ovu sudiju. Ako VAR ima drugo mišljenje, poziva sudiju da pogleda. Ovde sudija nije išao da pogleda situaciju na ekranu, jer je njegovo viđenje bilo isto kao i VAR sobe, da intenzitet kontakta nije dovoljan za prekršaj - ističe Jokić za "Arenu sport".

 

 

Naglašava i da je Marković možda čak i proklizao pre nego što je pao.

- Što se tiče guranja, UEFA je podigla tu letvicu i vidimo u poslednjih godinu dana da neke situacije koje su očigledne nisu bile dosuđene kao prekršaj. Ovde možda dolazi do proklizavanja Markovića... Da li vi vidite kontakt, guranje rukom, laktom? Odgurivanja sigurno nije bilo. Po tim instrukcijama, ovo nije bilo odgurivanje - dodaje Jokić, koji je na pitanje voditelja znači li to da nema faula, odgovorio sa "ne".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Neverovatna statistika! Zvezda bolja u svim parametrima, Milojević to ovako objasnio! (FOTO)
Crvena zvezda

Neverovatna statistika! Zvezda bolja u svim parametrima, Milojević to ovako objasnio! (FOTO)

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su u subotu veče Partizan sa 3:2 (1:1) u 173. večitom derbiju, a do trijumfa su došli nakon neverovatnog preokreta u finišu susreta, kada su u razmaku od 90. do 99. minuta postigli dva pogotka. Ako je neko gledao samo statistiku, a ne derbi, mogao bi da se zapita šta su to radili fudbaleri crveno-belih, pa večitog rivala nisu uspeli mnogo ubedljivije da savladaju.

20.04.2024

22:45

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Višnja iz Gračaca je popadija i blogerka! Evo kako izgleda priprema za najradosniji praznik Vaskrs u porodičnoj kući Kostića!
Društvo

Višnja iz Gračaca je popadija i blogerka! Evo kako izgleda priprema za najradosniji praznik Vaskrs u porodičnoj kući Kostića!

Višnja Kostić iz Gračaca kod Vrnjačke Banje je majka četvoro dece, profesorka srpske književnosti i jezika i popadija! Uloga popadije u jednoj parohiji nije mala. Osim što što vodi računa da porodica sa četvoro dece živi u skladu sa tradicijom i pravoslavnim običajima, svom suprugu svešteniku Milanu Kostiću, pomaže u crkvenim poslovima i humanitarnom radu, a u tom cilju koristi društvene mreže...

03.05.2024

14:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija