• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. G.

21.05.2024

18:55

KRAJ: Crvena zvezda osvojila je Kup Srbije!

Starsportphoto©

Fudbal

KRAJ: Crvena zvezda osvojila je Kup Srbije!

Podeli vest

Fudbaleri Crvene zvezde i Vojvodine večeras (20.15, Arena 1 premijum) na stadionu "Lagator" u Loznici bore se za trofej Kupa Srbije!

Beogradski crveno-beli ovo takmičenje osvajali su u prethodne tri godine i ako to urade i ovaj put, po četvrti put uzastopno osvojiće duplu krunu, pošto su nešto ranije obezbedili i pehar nacionalnog prvaka

Sa druge strane, Vojvodina igra za istoriju i svoj prvi trofej još od 2020. godine, kada su u Nišu u spektakularnom finalu ovog takmičenja savladali Partizan nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

CRVENA ZVEZDA - VOJVODINA 2:1 (1:0) 

Strelci: Ivanić 37, Spajić 66 - Vukanović 90+8

Grad: Loznica.

Stadion: Lagator.

Kapacitet: 8.000 mesta.

Sudija: Milan Ilić.

Žuti kartoni: Stamenić, Ndijaje (Crvena zvezda), Crnomarković (Vojvodina)

CRVENA ZVEZDA: Glazer - Mijailović (od 96. Mimović), Spajić, Dragović, Rodić - Stamenić (od 74. Katai), Hvang (od 96. Šljivić) - Ivanić, Bukari (od 74. Kanga), Olanjinka - Ndijaje (od 96. Knežević).

Trener: Vladan Milojević.

VOJVODINA: Carević - Crnomarković, Korać, Lazarević (od 77. Kembel), Đorđević - Petrović, Savićević (od 65. Radulović) - Zadi Seri, Zukić (od 88. Nikolić), Vukanović - Ivanović.

Trener: Božidar Bandović.

 

 

UŽIVO

DRUGO POLUVREME

KRAJ! Crvena zvezda je osvajač Kupa Srbije! 

98. minut - GOOOOOOL! Imaće Vojvodina još 60ak sekundi da poravna rezultat u finalu! Aleksa Vukanovića prelepim golom matirao je Glazera i vratio Novosađanima kakvu-takvu nadu da mogu do produžetaka - 2:1!

96. minut - Trostruka izmena crveno-belih - Milojević na teren šalje Jovana Šljivića, Ognjena Mimovića i Nikolu Kneževića, van igre idu Hvang, Mijailović i Ndijaje. 

93. minut - Opsada Zvezdinog gola, svim silama fudbaleri Vojvodine pokušavaju da zakuvaju situaciju u finišu meča, sli se crveno-beli organizovano brane. 

90. minut - Igraće se još devet minuta u finalu Kupa Srbije! 

89. minut - Zanimljiv pokušaj Kataija! Zvezdina "desetka" gađala je iz voleja nakon centaršuta, ali je njegov udarac bio nekontrolisan... Nema promene rezultata! 

88. minut - Poslednja izmena Božidara Bandovića, umesto kapitena Zukića na terenu je Uroš Nikolić! Sve karte u finišu meča trener Vojvodine baca na napad. 

84. minut - NE! Nema gola, Ndijaje je bio u ofsajdu, ostaje 2:0!

83. minut - Ponovo se čeka VAR soba... Gleda se situacija prilikom dodavanja Kataija do Ivanića i novi potencijalni ofsajd! 

82. minut - GOOOOOOOOL! Šerif Ndijaje stavlja tačku na finale! Senegalac je ispratio akciju crveno-belih i iz peterca loptu poslao iza leđa Lazara Carevića - 3:0!

77. minut - Nakon furioznog starta drugog poluvremena, ritam je nakon dve šanse Vojvodine pomalo opao. Svesni su crveno-beli da imaju ogromnu prednost u džepu uoči poslednjih 20ak minuta igre u Kupu Srbije. 

74. minut - Dvostruka izmena Vladana Milojevića, Stamenić i Bukari sele se na klupu, a na terenu su Gelor Kanga i Aleksandar Katai. 

72. minut - Nižu se šanse pred golom crveno-belih, sada je Lazarević ostao sam na boku nakon centaršuta Đorđevića, ali je njegov pokušaj blokirao Milan Rodić. 

70. minut - Vojvodina propušta još jednu veliku šansu... Dejan Zukić je proigrao Andriju Radulovića samog u srcu kaznenog prostora, ali se ofanzivac Novosađana nije snašao, lopta odlazi daleko preko gola. 

66. minut - GOOOOOOOOOL! Uroš Spajić duplira prednost Zvezde nakon sjajnog centaršuta Hvanga iz kornera - 2:0!

65. minut - Prva promena Vojvodine, umesto Vukana Savićevića na terenu je Andrija Radulović. 

Foto: Starsportphoto©

 

62. minut - Još jedan gol Zvezde je poništen zbog ofsajda! Sada je Carevića matirao Osman Bukari, ali je prethodno u nedozvoljenoj poziciji nakon udarca Hvanga bio Šerif Ndijaje, ostaje 1:0. 

61. minut - Opasnost pred golom Vojvodine nakon kornera Hvanga! Vezista Zvezde sjajno je gađao drugu stativu gde je bio Dragović, ali je reagovala odbrana Novosađana, potom novi prekid na sredini terena. 

59. minut - Rastu tenzije na terenu, sve češće su rivali u verbalnim okršajima. Sada su se "pokačili" Crnomarković i Ivanić nakon duela pored aut-linije. 

55. minut - Dobro je! Uroš Spajić se vratio na teren nakon lekarske ekipe, deluje da je štoper crveno-belih bio u nesvesti nakon udarca Carevića! 

52. minut - Jezive scene... Lazar Carević nokautirao je Uroša Spajića, golman Vojvodine želeo je da boksuje loptu i tom prilikom naleteo je na štopera Crvene zvezde. Lekari su odmah utrčali na teren! 

50. minut - Utakmica je nastavljena, Carević ostaje na golu Novosađana! 

47. minut - Navijači Zvezde su zasuli papirima kazneni prostor Vojvodine. Golman Carević se žali da ga je pogodio predmet sa tribina. Prekid u Loznici.

Foto: Informer

 

 

46. minut - Nije bilo promena u ekipama na pauzi, iste postave kreću drugi deo meča kao i na startu.

PRVO POLUVREME

Kraj prvog poluvremena! Gledamo sjajnu fudbalsku predstavu u Loznici. 

Zvezda je tokom prvih 45 minuta više pokazala i postigla dva gola, od čega je jedan poništen. Ekipa Vladana Milojevića vodi 1:0 pogotkom Mirka Ivanića, a poništen je Šerifu Ndijajeu. Osim toga, Beograđani su imali veliku priliku i preko Osmana Bukarija, koji je u uvodnom delu meča promašio nemoguće.

Sa druge strane, Vojvodina je pretila preko Mihaila Ivanovića i Zadija Serija, a sjajnu priliku imao je i Aleksa Vukanović. Sve u svemu, pravo je čudo kako nismo videli više od ovog jednog priznatog gola.

45. minut - Ijaooooj kakav udarac Serija! Pucao je u gornji ugao, tik pored stative. Ovo Glazer ne bi mogao da brani da je išlo u okvir gola! Ostaje 1:0 za Zvezdu.

42. minut - Ide ovaj gol na VAR proveru. Gleda se da li je ofsajd prethodio golu Ndijajea. DONETA JE ODLUKA, GOL JE PONIŠTEN ZBOG OFSAJDA! Centimetri su odlučivali!

 

 

 

40. minut - LUDILO U LOZNICI! Šerif Ndijaje pogađa za 2:0! Zvezda ide ka sigurnoj pobedi, fantastična reakcija Senegalca, koji je spoljnim delom stopala matirao Carevića!

Dobio je iskusni napadač žuti karton pošto je pogodak proslavio pred navijačima Vojvodine, što ih je jako iziritiralo.

37. minut - VODI ZVEZDA! Sjajna reakcija Mirka Ivanića, kazna za sve promašaje Vojvodine!

 

 

36. minut - AU ŠTA JE PROMAŠIO MIHAILO IVANOVIĆ! Biser Vojvodine istrčao je sam ispred Glazera, ali je šutirao pored gola! Najveća šansa na meču!

33. minut - Gužva sada ispred Omrija Glazera, ali nema šuta ka golu Zvezde.

Foto: Starsportphoto©

 

 

29. minut - Žestok duel Crnomarkovića i Ndijajea, žuti karton za defanzivca Vojvodine i umalo tuča na terenu. Pokoškali su se pomenuti akteri, a sudija Ilić je pokazao javnu opomenu štoperu Novosađana.

Foto: Starsportphoto©

 

 

25. minut - Kratak prekid meča. Uleteo je na teren neki predmet sa tribine gde su navijači Vojvodine. Nastavljen je meč.

24. minut - Hvang pokušava, brani Carević! Vrlo jak tempo u Loznici!

20. minut - Prvi žuti karton na meču, dobio je Marko Stamenić zbog grubog starta nad Aleksom Vukanovićem.

13. minut - Au šta je promašio Bukari! Prošao je fudbaler iz Gane u svom stilu brzo po desnoj strani, ali je u svom stilu i promašio! Iako je imao izglednu situaciju, šutirao je pored gola!

 

10. minut - Kakva gužva u šesnaestercu Vojvodine! Pucali su i Šerif i Bukari, na kraju i Ivanić, ali nema promene rezultata. Niko od njih nije ozbiljnije uspeo da ugrozi Carevića, ali da je bilo neprijatno po Vojvodinu, bilo je.

7. minut - Sada je Bukari pokušao, ali preko gola ide njegov udarac. Ofanzivan početak obe ekipe.

5. minut - Utakmica je nastavljena! 

Foto: Informer

 

 

4. minut - Zbog bakljade navijača Crvene zvezde utakmica na "Lagatoru" je prekinuta... 

3. minut - Još bolja prilika za Vojvodinu samo nekoliko desetina sekundi kasnije! Seri je pronašao samog Aleksu Vukanovića na drugoj strani, ali je pravovremeno istrčao Omri Glazer i sačuvao svoju mrežu, ostaje 0:0. 

 

 

2. minut - Odmah opasan napad crveno-belih, dugu loptu poslao je Marko Stamenić, sam na gol Vojvodine išao je Mirko Ivanić, ali ga je stigao Korać i raščistio opasnost pred kaznenim prostorom. 

1. minut - Utakmica je počela, sa centra kreću fudbaleri Crvene zvezde! 

 

PRE MEČA

20.12 - Utakmica počinje intoniranjem himne Republike Srbije! 

20.02 - Dragan Stojković Piksi će finale Kupa Srbije pratiti u društvu Branislava Nedimovića i Dragana Simovića. 

Foto: Informer

 

19.57 - Duel na "Lagatoru" uživo će pratiti i proslavljeni srpski fudbaler - Miloš Krasić. 

19.53 - Sa druge strane, Vojvodina je imala nešto teži put - Novosađani su savladali dva gradska rivala - RFK Novi Sad (2:0) i Mladost (3:0). Usledila su neugodna gostovanja Čukaričkom (2:1) i kragujevačkom Radničkom 1:0. 

19.52 - Crvena zvezda je na putu do finala savladala Trajal sa 6:0, Radnički iz Niša sa 5:0, Vršac sa 3:0 i u polufinalu su izabranici Vladana Milojevića bili bolji od Partizana na "Marakani" - 2:1! 

19.47 - Fudbaleri Zvezde i Vojvodine u Loznicu su doputovali dan ranije, a juče su odradili i trening na stadionu gde će biti odigrano finale Kupa Srbije. 

19.44 - Na stadion "Lagator" stigao je i selektor fudbalske reprezentacije Srbije - Dragan Stojković Piksi! 

19.38 - Dobra vest iz Loznice, kiša je stala...

19.34 - Fudbaleri Crvene zvezde izašli su na zagrevanje pred finale Kupa! 

19.31 - Crvena zvezda i Vojvodina bili su tri puta rivali ove sezone. Izabranici Vladana Milojevića slavili su tokom regularnog dela sezone, dok su Novosađani u plej-ofu na stadionu "Karađorđe" odoleli šampionu. Tada je bilo 0:0. 

19.25 - Polako se na tribinama okupljaju i pristalice Crvene zvezde. 

19.19 - Navijači Vojvodine počeli sa skandiranjem, opširnije OVDE

19.10 - Evo ih i sastavi timova! Vladan Milojević izveo je vrlo ofanzivnu ekipu, sa Bukarijem, Olanjinkom i Ivanićem iza Ndijajea! Na klupi je, kao u nedavnom derbiju, ostao Gelor Kanga.

Ovo je Zvezdinih startnih 11: Glazer - Mijailović, Spajić, Dragović, Rodić - Stamenić, Hvang - Ivanić, Bukari, Olanjinka - Ndijaje.

Sa druge strane, Božidar Bandović, koji je juče produžio ugovor sa Vojvodinom, odlučio se za Carevića, Crnomarkovića, Koraća, Lazarevića, Đorđevića, Petrovića, Savićevića, Zadija, Zukića, Vukanovića i Ivanovića.

19.05 - Grmljavina i kiša u Loznici ne prestaju! Taman kada se malo smirilo, nevreme je opet počelo da tutnji Podrinjem. 

Foto: Informer

 

 

18.55 - Na stadion su nešto posle 18 časova stigli navijači Vojvodine, popularni "firmaši". Oni su smešteni na tribini iza jednog od golova.

 

 

 

18.52 - Loznicu je popodne pogodilo jako nevreme, a kakvo je trenutno stanje pogledajte u posebnoj vesti.

 

 

18.50 - Dobrodošli na naš blog u kojem ćete u narednih nekoliko sati moći da u tekstulanom prenosu ispratite sva dešavanja iz Loznice, gde će se na novootvorenom stadionu "Lagator" u finalu Kupa sastati Crvena zvezda i Vojvodina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji
Izbori 2024

Pravo na Politički Izbor za Pripadnike Romske Nacionalne Manjine u Srbiji

Nakon jučerašnjih izbora i pobede Srpske napredne stranke, pripadnici romske nacionalne manjine u Srbiji suočavaju se sa pretnjama zbog svoje podrške ovoj stranci. Ovi incidenti predstavljaju ozbiljno kršenje osnovnih ljudskih prava, posebno prava na slobodan politički izbor, koji je svakom građaninu zagarantovan Ustavom Republike Srbije, piše operska diva Nataša Tasić Knežević, čije saopštenje prenosimo u celosti.

03.06.2024

13:31

Vesti

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara
Politika

Realizacija zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja Srbije i Srpske! Održan sastanak troje ministara

Ministar kulture Republike Srbije Nikola Selaković i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović dogovorili su danas, na sastanku u Beogradu, sa ministarkom prosvete i kulture Republike Srpske Željkom Stojičić, realizaciju zajedničkih aktivnosti na polju kulture i obrazovanja i naglasili da je nastavak zajedničkog rada u najboljem interesu Republike Srbije i Republike Srpske, kao i srpskog naroda u celini.

03.06.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija