• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.06.2015

20:42

RAZBIŠE NAS RUSKINJE Težak poraz Srpkinja sa 24 razlike

Košarka

RAZBIŠE NAS RUSKINJE Težak poraz Srpkinja sa 24 razlike

Podeli vest

Srpkinjama su lekciju očitale Ruskinje koje su trijumfovale rezultatom 77:53 (18:17, 23:7, 16:19, 17:13)

Težak poraz doživele su najbolje košarkašice Srbije u poslednjem meču prve faze Evropskog prvenstva u Mađarskoj. Nakon što su pobedile Letoniju, Hrvatsku i Veliku Britaniju, Srpkinjama su lekciju očitale Ruskinje koje su trijumfovale rezultatom 77:53 (18:17, 23:7, 16:19, 17:13) 

Našim devojkama ništa nije polazilo za rukom. Katastrofalno su šutirale, iz igre su imale 17/64 odnosno 26,6 odsto, za tri poena samo 11,1 odsto odnosno ubacile su samo tri trojke iz 27 pokušaja, u drugom poluvremenu nisu ubacile nijednu. 

Jedina sa dvocifrenim učinkom u našem timu  bila je Ana Dabović sa 15 poena, ali uz šut iz igre 4-17, Danijela Pejdž imala je 9 poena i 9 skokova, dok je kod Rusije najbolja bila Jevgenija Beljakova sa 19 poena i 7 skokova. 

Devojke su vrlo loše otvorile meč. Imale su Ruskinje i "plus osam" 15:7, ali su se probudile izabranice Marine Maljković napravile seriju 10:3 i uspele da istope minus (18:17). Međutim, bilo je to kratkog daha. Nisu imale rešenje za igru protivnica. U nastavku su pružile još katastrofalniju igru, ništa nije htelo kroz obruk, dok su Ruskinje sve pogađale.

Srpkinje su tokom drugih 10 minuta ubacile samo sedam poena, pa ne čudi što su protivnice na odmor otišle sa prednošću od 17 poena. Imale su naše devojke šut iz igre samo 21,9 odsto odnosno 7/32.

Ni tokom drugog dela utakmice nije se promenio odnos snaga na parketu. Ruskinje su i dalje dominirale, održavale prednost koja je bila nedostižna za naše košarkašice pa su na kraju bile u minusu 24 poena - 77:53. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija