• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.06.2015

17:21

RUKA NIJE ZADRHTALA Sonja srušila Slovakinje

Košarka

RUKA NIJE ZADRHTALA Sonja srušila Slovakinje

Podeli vest

Najbolje košarkašice Srbije pobedile su u dramatičnom finišu nacionalni tim Slovačke rezultatom 76:74 (21:23, 19:19, 14:13, 22:19) u prvom meču druge faze takmičenja Evropskog šampionata u Mađarskoj
Starsportphoto

Tri sekunde pre kraja rezultat je bio izjednačen 74:74, ali je odgovornsot preuzela Sonja Petrović i 15 poenom na utakmici donela Srbiji vrlo značajnu pobedu na putu ka četvrtfinalu.  Narednu utakmicu naša selekcija igra u subotu od 20.30 časova protiv Španije.

Sonja je sa 15 poena bila najefikasnija, Danijel Pejdž je dala poen manje, a Jelena Milovanović je upisala 11 poena. U protivničkoj ekipi, Kristi Toliver je sakupila 23, a Zuzana Žirkova 16 poena.

Slovakinje su tokom prvog dela u dva navrata imale po osam poena prednosti, ali se izabranice Marine Maljković nisu predavale te su svaki put stizale zaostatak i nekako uspevale da drže rivalke na solidnom odstojanju.

Srbija je čak pet minuta pre kraja prvih 20 minuta imala i vođstvo, ali su Slovakinje u poslednjoj sekundi trojkom uz dodatno bacanje stekle prednost pred drugi deo utakmice.

Rezultatsku klackalicu gledali smo i tokom treće deonice. Jedna i druga ekipa smenjivale su se u vođstvu. Slovakinje su dva i po minuta pre kraja stekle višak od "plus pet" (70:65). Međutim, Butulija i Petrović vezale su šest poena, pa su devojke preokrenule na 71:70.

Usledila je drama u finišu, 19 sekundi pre kraja imale smo dva poena više, ali su Slovakinje izjednačile. Međutim, Sonja Petrović je tri sekunde pre kraja šokirala protivnice i donela trijumf Srbiji, pošto je Žirkova nije ženski Kecman, jer je promašila za tri poena

Srbiju u grupi F očekuju još dueli sa Španijom (subota, 20:30) i Litvanijom (ponedeljak, 20:30). U četvrtfinale će se plasirati po četiri najbolja tima iz dve grupe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17