• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.07.2015

00:07

BRAVO ORLIĆI Mladi košarkasi Srbije u četvrtfinalu EP,srušena i Italija

Košarka

BRAVO ORLIĆI Mladi košarkasi Srbije u četvrtfinalu EP,srušena i Italija

Podeli vest

Mlada košarkaška reprezentacija Srbije savladala je večeras domaću selekciju Italije sa 67:61 (11:13, 22:19, 19:10, 15:19) i već posle prve utakmice druge faze prvenstva Evrope izborila plasman u četvrtfinale

Ovim uspehom izabranici Vladimira već Ðokića nastavili su pobednički niz na šampionatu za igrače do 20 godina, nakon što su prethodno u prvoj fazi takmičenja imali stopostotan učinak.

Savladali su vršnjake iz Letonije (69:56), Bugarske (104:61), Izraela (100:74) i Grčke (80:62) i preneli u drugu fazu maksimalna četiri boda, a sada su lideri E četvrtfinalne grupe sa šest bodova.

Italijani su večeras uz veliku podršku sa tribina na sve načine nastojali da dođu pobede i ostanu u trci za plasman među osam najboljih na šampionatu. 

Iako su mladi srpski košarkaši imali silno motivisanog rivala, odigrali nešto slabije nego u prethodnim mečevima, zahvaljujći timskoj igri, ogromnoj želji i velikoj borbenosti zasluženo su na kraju stigli do novog trijumfa.

Srbija je u završnici susreta gubila sa 59:54, ali je serijom 8-0 i poenima Tejića i Gudurića napravila preokret za zasluženo slavlje.

Najefikasniji su bili Jaramaz sa 15, Rebić i Tejić sa po 12 i Gudurić sa 10 poena, dok su se kod Italijana istakli Spisu sa 12 i Fintekio sa 10.

U drugom kolu E grupe prvenstva Evrope u Linjanu reprezentacija Srbije igra u utorak od 16 sati protiv selekcije Belgije.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija