• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

05.09.2015

20:54

SALE POSLE ŠPANIJE:Momci su zasluženo slavili minut i 28 sekundi

Košarka

SALE POSLE ŠPANIJE:Momci su zasluženo slavili minut i 28 sekundi

Podeli vest

Srbija je pobedila Španiju, ali nema mnogo vremena za slavlje, jer moraju da se analiziraju Nemci, poručio je selektor Aleksandar Đorđević

- Bio je težak duel. Teška grupa, a onda prva utakmica sa Španijom. Bio je veliki pritisak, svi želimo da igramo najbolje protiv najboljih, a Španija je i dalje među najboljima. Moji momci su želeli ovu pobedu, rekao sam da nam je cilj još prošle godine da pobedimo Španiju i zaslužili su da slave ovih minut i 28 sekundi. Već posle večere analiziramo Nemce. Nemamo vremena da treniramo, raspored je težak. Ovo je već sada iza nas - rekao je selektor Đorđević posle pobede nad Španijom.

Selektor smatra da je pobeda nad Španijom samo jedan od ciljeva.

Moramo da se okušamo skromnošću. Sve je ovo mnogo zahtevno. Ne smemo da završimo posao večeras. Ovo je svakako jedan od ciljeva i uspeli smo da pobedimo. Šteta što samo nije finale. Igralo se kao finale, prava utakmica. Samo ne treba da odemo u krajnost. Čeka nas Nemačka koja je najteža utakmica. Sigurno su spremni za nas, imali su par sati više odmora. Tu imam mali strah, ali mislim da smo spremni u glavi. Da prosto odigramo borbeno. Ta utakmica bi dala ovoj pobedi još veći značaj, tako razmišljam i tako sam razgovarao sa igračima. Možemo mi još bolje. Počeli smo sjajno, a poveli samo 7:5. Treća četvrtina je zaštitni znak ove ekipe. Individualno smo pratili Markovića, Teo nas poveže, Nedović je uveo preokret, a Nemanja je odigrao najbolju utakmicu u karijeri u dresu Srbije. Drugi igrači su pridoneli, Kuzmić odbranom, Bogdan još nije došao do nekih napadačkih stvari, ali je dao izuzetno bitnu trojku.

Đorđević kaže da nam skok daje samopouzdaje.

- Dobra utakmica i potvrda nekih ideja. Mi smo došli do saznanja da smo dobra ekipa, idemo na pobedu protiv bilo koga. To smo izgradili. Osim Bjelice, možda je Teo igrao malo više, ostali su bili po planu. Po 20, 23 minuta. To je isto bilo dobro odrađeno. Njegova igra dovoljno govori. Veoma sam ponosan na njega. Oko njega gradimo igru u napadu. Specijalan je igrač i zato ide u NBA. Eto danas je igrao protiv Rejesa, a već sutra Novicki - dodao je Đorđević

Srbija je imala nbeverovatnu podršku navijača u Berlinu.

- Za to se igra. Dajemo maksimum zbog njih i neizmerno smo zahvalni.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija