• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

10.09.2015

17:04

ĐORĐEVIĆ POSLE ITALIJANA: Ovo nije bilo humano!

Košarka

ĐORĐEVIĆ POSLE ITALIJANA: Ovo nije bilo humano!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević bio je zadovoljan posle pobede nad Italijom koja je "orlovima" donela prvo mesto u grupi i poručio da "orlovi" sada misle samo o Fincima, protivnicima u osmini finala

Ipak, naš selektor je imao i zamerku koja je pre svega upućena organizatoru, pošto je naša selekcija tri dana uzastopno igrala utakmice od 14.30.

- Još jednom smo bili ozbiljni, imali smo pravi stav počevši od odbrane. Tim je ponovo pobedio i to svi naši igrači vide. Moramo samo da nastavimo da radimo i poboljšavamo naše jače strane, a najjača je odbrana. Čestitam mojim igračima, ovo nije bilo lako - istakao je selektor.

Srbija je odigrala tri vrlo teška meča za tri dana, što je fizički veoma iscrpelo ekipu. 

-  Izuzetno je bilo teško fizički igrati ovako. Moramo ovo da promenimo, ovaj sistem takmičenja. Tri utakmice u tri dana, to je previše, uz još ove termine. Ovo nije humano. Dan za danom, razumem i TV prava i gradove, ali razmišljate o igračima, pa zbog njih svi dolaze, ne možemo njih ovoliko trošiti. Danas Belineli nije igrao. Ne bih voleo da bude tako sa našim igračima - rekao je Đorđević posle trijumfa nad Italijanima.

Selektor je poručio da je odrađen samo jedan deo posla.

- Da li sa 5-0 ili 3-2, ali je takmičenje takvo da moramo da zaboravimo ovo. Sledeća utakmica je najvažnija, sa Finskom, i od ovog trenutka samo o tome razmišljamo. Ostavili smo dobar pečat u Berlinu. Momci su se ponašali izvanredno i na tome im čestitam. Znamo za šta se spremamo, ali sa strpljenjem bez preskakanja stepenica - rekao je selektor.

Put nije naivan!

"Orlovi" će u Francusku doputovati u zoru, što se nije dopalo selektoru Đorđeviću!

- Organizovali su put kako su organizovali. Dobro je što imamo danas terapije. Put nije naivan. Sutra imamo trening. Idemo da osetimo koševe. Treba to videti. Sigurno da vodimo računa o energiji, da oporavimo noge i glave kako bismo još kristalisali igru.

Đorđević kaže da je zadovoljan igrom "orlova" tokom prve faze takmičenja u Berlinu.

- Znamo i svoje slabosti koje ispravljamo, momci imaju izvanredan pristup i to meni daje određeni mir. Naravno, uvek treba bolje. Danas smo igrali protiv jako protivnika sa EL igračima i NBA igračima i ovo je bio dobar odbrambeni ispit. Nezadovoljan sam nekim primljenim poenima. Nekima se stalno ponavljaju iste greške. Italija je napadačka ekipa, ali par nekih rotacija nam se dešavaju, to pokušavamo da ispravimo. Svi mi o odbrani pričaju. Imamo dosta asistencija, a ekipa igra zajedno u napadu i odbrani. Lepo je biti deo ekipe Srbije.

Selektor je ponovo apostrofirao Teodosića.

- Teo polako ulazi u zadovoljavajuću formu, to mu je falilo zbog povrede. Gledam uvek minute i koliko su svi igrali minuta i mislim da je sve to dobro podeljeno. Imamo klupu što je dobro za ovakvo takmičenje.

Sledeći protiv Srbije je selekcija Finske koja je u poslednjem kolu D grupe poražena od Poljske.

- U Finskoj je Koponen, Sasu Salin, imaju još tu nekih igrača. Igraju dugo zajedno i trenera koji je dugo tu. Njihova se košarka diže. Oni imaju najmoderniju halu u Evropi. Biće to dobar duel, imaju sjajnu podršku. Ne da možemo bolje, nego moramo bolje. Moramo u automatizam da ulazimo, imamo i neke nove igače. Nije lako sve to ukomponovati u kratkom periodu. Svaka lopta dlučuje, to moraju igrači da shvate, možda sam i ja previše strog. Ako se neodgovorno odnosimo to je nedopustivo. Uvek je cilj igrati dobru košarku, to je kompliment i igračima. To je pohvala, ali što se mene tiče možemo i loše da igramo, ali samo da se plasiramo u Rio - poručio je Đorđević.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija