• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

13.09.2015

17:19

ĐORĐEVIĆ IMA PLAN: Čim uđemo u hotel počinje priprema za Čehe

Košarka

ĐORĐEVIĆ IMA PLAN: Čim uđemo u hotel počinje priprema za Čehe

Podeli vest

Srbija je nervozno ušla u meč sa Finskom, a selektor Aleksandar Đorđević se nada da se to njegovim pulenima neće ponoviti

- Otvorili smo nervozno i to ne treba da radimo. Nijedna utakmica ne može da bude gotova posle tri minuta ili 10. Osetili smo pritisak, to nije prihvatljivo. Idemo stepenicu po stepenicu, to im stalno govorim. Nadam se da se ovako nešto neće ponoviti - poručio je selektor posle pobede.

Đorđević je istakao da svaki naredni tim u nastavku takmičenja može da nas pobedi.

- Svako svakog može da pobedi. Videli ste Češku kako je igrala protiv Hrvata. Znamo šta treba da radio, znamo gde smo dobri, znamo i naše slabosti. Možda nas je malo poremetio put, ispali smo iz ritma. Erceg, Raduljica i Bjelica su danas odradili najbolji posao, pročitali su Fince bolje od ostalih. Zaboravljamo na ovo i idemo na sledeći duel - istakao je Đorđević.

Selektor je poručio pred četvrtfinalni meč sa Česima da smo možda zrelili u odnosu na prošlu godinu.

Starsportphoto
 

- Imamo misiju, došli smo po medalju, videćemo da li ćemo uspeti. Kao i svaka osmina finala bilo je nervoze. Moramo strpljivo. Odreagovali smo solidnom odbranom, ne najboljom, ali solidnom. Mešali smo petorke da bismo odgovorili na njihovu brzinu. Našli smo rešenje u Simonoviću koji ih je sprečio. Došli smo do odbrane koja nam je donela i neke lake poene. Kasnije je išla lopta i pas, Raduljica je odlično rešio, tu se pojavio Erceg i Bjelica. Olakšali su nam bekovima koji su stalno bili udvajani.

Imao je selektor na čemu i da zameri igračima.

- Bilo je nepotrebnih grešaka pa su Finci imali 20 više napada. Važna pobeda za nas, ovo nam daje šansu za Rio. Ipak, ovo nas u ovom momentu ne interesuje, već se spremamo za Čehe. Čim uđemo u hotel krećemo da pripremamo tu utakmicu. Imamo ideju kako da igramo protiv njih. Potrebno je da vratimo energiju. Promena iz Berlina u Lil nam nije najbolje legla. Bili smo u jako dobrom ritmu utakmica. Medutim, šta da se radi, to je tako.

Srbija će sa Česima verovatno igrati u večernjen terminu, mada, iako smo do sada igrali od 14. 30 ne smemo mnogo da se žalimo, pobeđivali smo.

-  Verovatno igramo u večernjem treminu, to je neko normalnije vreme. Doduše nije da mi smeta i ovo.

Đorđević je posebno je zadovoljan igrom Nemanje Bjelice i Stefana Markovića.

- Gagi je uneo energiju, Marković je nestvaran, on meni daje nestvarnu sigurnost, on je pravi vođa mi njega pratimo. Što se tiče Nedovića, nije mu lako, dajemo mu dosta informacija. Prosto, sada svako mora da bude siguran u sebe - poručio je selektor.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija