• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. Ljubenović

18.09.2015

11:54

MALJKOVIĆ MRAČI: Teško nama ako ne popravimo odbranu!

Košarka

MALJKOVIĆ MRAČI: Teško nama ako ne popravimo odbranu!

Podeli vest

Jedan od najboljih srpskih košarkaških stručnjaka Božidar Maljković je u razgovoru za Informer.rs analizirao polufinale protiv Litvanaca (21h, RTS), i poručio selektoru Đorđeviću i igračima da moraju drastično da poprave odbranu ukoliko žele pobedu i borbu za zlato

- Veoma teško takmičenje, ali Đorđević je uradio odličnu stvar time što je ravnomerno raspodelio minutaži igračima. Osim Milutinova svi su igrali i delili odgovornost tako da u završnicu ulazimo sveži, što je veoma važna stvar - rekao je na početku razgovora za naš portal Maljković.

Komentarišući polufinale Srbije i Litvanije, trofejni stručnjak je istakao da se radi u duelu dve nacije koje žive za košarku.

Ono što smo igrali protiv Češke bilo je loše, i ukoliko nam defanziva bude takva protiv Litvanije, neće biti dobro

Božidar Maljković, košarkaški trener

- Košarka je nacionalni sport i u Srbiji i u Litvaniji, možda je čak kod njih to i istaknutije. Neverovatno je koliko je u Litvaniji sve podređeno košarci, i koliko oni ulažu u ovaj sport - konstatovao je stručnjak koji je u četiri navrata osvajao Evroligu.

On je zatim naglasio da „orlovi“ ukoliko žele u finale moraju da igraju mnogo bolje nego protiv Čeha u četvrtfinalu.

- Bez dileme, odbrana mora da bude mnogo, mnogo bolja. Ono što smo igrali protiv Češke bilo je loše, i ukoliko nam defanziva bude takva protiv Litvanije, nećemo se provesti dobro. Vidim da se u narodu napravila euforija, ali ja nisam toliki optimista - istakao je Maljković i nastavio.

- Protiv Litvanaca ne može da se igra festivalski. Pokazali smo u nekim prethodnim utakmicama da znamo da igramo dobru odbranu, tako da nam preostaje da to sprovedemo u delo u polufinalu. Sale to zna i verujem da će učiniti sve da tako i bude. Bio je odličan igrač, takav je i trener i siguran sam da je prepoznao šta je potrebno u polufinalu. Ako odbrana na potrebnom nivou, dobijamo utakmicu, u suprotnom će biti teško. Da kažem da su šanse pola-pola - smatra nekadašnji selektor Slovenije.

Starsportphoto

Iskusni stručnjak nije želeo da govori o imenima i pojedincima u našem timu.

Razočarali Grci i Hrvati

Maljković je rekao da je bilo reprezentacija koje su ga na ovom takmičenju iznenadile, pre sveg negativno.

- Očekivao sam više od Grčke. Imaju, kao i mi, 12 igrača koji igraju. Odlični su bili u grupi, ali su protiv Španije odigrali veoma loše. Pored njih, razočarali su me i Hrvati - rekao je naš stručnjak.

- O učinku igrača treba govoriti na kraju. Može da se desi da sada neko eksplodira u naredne dve utakmice i tako bude proglašen za igrača turnira, i naravno da se nadam da će to biti neki naš igrač. Na kraju rata treba deliti odlikovanja. Bjelica i Teodosić su definitivno lideri tima, a i bilo bi čudno da nije tako - poručio je bivši trener Barselone, Reala, Panatinaikosa i još nekoliko evropskih velikana.

Maljković je potom objasnio i zbog čega se toliko plaši litvanske reprezentacije.

- Kladio sam se sa kolegama da će Litvanci proći Italijane i dobio sam četiri opklade. Odlično se kreću, imaju dobar protok lopte, imaju unutrašnju i spoljašnju igru. Jednostavno - igraju bogatu košarku. Mogu svašta da urade, nabijeni su iskustvom - rekao je trofejni trener i onda izdvojio nekoliko imena.

- Kalnietis igra fenomenalno, Mačijulis je u životnoj formi, Valančunas je izrastao u odličnog centra, tu su i Seibutis i Jankunas i to je osnova litvanske reprezentacije - zaključio je srpski trener.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ivan73

pre 8 godina

Ne vidim zbog cega ovako ruzan naslov za vise nego strucan komentar tako velikog trenera.Pojedini u ovoj zemlji jedva cekaju da cerece ovog velikog coveka i intelektualca,umesto da se svi mi zapitamo zasto ovom coveku,ali i Vladi Djurovici i mnogim drugim ozboljnim trenerima za koje javnost i ne zna,nije dozvoljeno da svojim znanjem i iskustvom pomognu na pravi nacin.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija