• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

29.10.2015

17:06

MIŠKO JE GAZDA SRPSKE KOŠARKE Ni sam ne zna tačno koliko igrača ima

Košarka

MIŠKO JE GAZDA SRPSKE KOŠARKE Ni sam ne zna tačno koliko igrača ima

Podeli vest

Vlasnik agencije "Beobasket" Miodrag Ražnatović ima osam igrača u Zvezdi, šest u Partizanu, a drži i KK Mega Leks

Košarkaški menadžer Miško Ražnatović je apsolutni gazda srpske košarke! 

Nisam kao Ramadani
Ne čini mi se prikladnim da me porede sa Falijem Ramadanijem
Miško Ražnatović, košarkaški menadžer

Osim u srpskim klubovima, Ražnatović ima veliki broj igrača i ostalim timovima Jadranske lige, ali i u španskoj i turskoj ligi.

Takođe, on je menadžer i velikih evropskih zvezda kakve su igrač Olimpijakosa Vasilis Spanulis, zatim košarkaš Minesote i predsednik Partizana Nikola Peković, zvezda Finiks Sansa Mirza Teletović, bivši kapiten Srbije Nenad Krstić i mnogi drugi. Uz to, on je menadžer i treneru Zvezde Dejanu Radonjiću, kao i njegovim kolegama Dejanu Milojeviću, Dušanu Kecmanu...

Advokat, ne menadžer

Koliko je veliko Ražnatovićevo carstvo najbolje opisuje činjenica da ni sam ne zna koliko tačno igrača zastupa!

Večiti: Miško nam mnogo znači

Čelnici KK Crvena zvezda i KK Partizan nisu želeli zvanično da govore o činjenici da im ekipe zavise od Miška Ražnatovića uz obrazloženje da ne žele da kvare odnose sa poznatim agentom.
- Ražnatović je najzastupljeniji agent na ovim prostorima i veoma nam je bitno da imamo dobru saradnju sa njim. Zbog toga ne želimo da pričamo o njemu kao gazdi srpske košarke, jer bi to moglo da bude pogrešno protumačeno - rečeno nam je u i Partizanu. Slično objašnjenje dobili smo i na Malom Kalemegdanu.

- Ne bih mogao da vam kažem tačnu cifru, ali u srpskim klubovima imam otprilike između 20 i 30 sportista. Ali to je normalna stvar. Ja sebe i ne kvalifikujem kao menadžera. Ja sam advokat koji zastupa sportiste. A mislim da košarka bez menadžera, ni ovde ni u svetu, ne bi mogla da funkcioniše - kazao je Ražnatović.

Iako zastupa veliki broj košarkaša, Ražnatović smatra da naši klubovi ne zavise od njega.

- Tačno je da zastupam veliki broj igrača i da imam odlične kontakte u inostranstvu. Preko moje agencije klubovi mogu da izaberu pravog igrača za svoj tim. To ne znači da ti klubovi zavise od mene, ali da smo poprilično povezani, jesmo. Mislim da je to sasvim normalno - objasnio je Ražnatović.

On smatra da nije lako sarađivati sa domaćim klubovima, jer ponekad želje naših timova nisu srazmerne njihovim finansijskim mogućnostima.

- U Srbiji se ljudi dobro razumeju u košarku, taj sport u našoj zemlji ima veliku tradiciju, pa su i očekivanja i želje naših klubova veliki. Nažalost, njihove finansijske mogućnosti ne prate te želje, pa je prilično teško to uskladiti - istakao je Ražnatović.

Ražnatovića navijači u šali zovu košarkaškim Falijem Ramadanijem, po najpoznatijem fudbalskom menadžeru sa ovih prostora.

Tanjug

čekajtebre!

IGOR RAKOČEVIĆ

POTPREDSEDNIK KSS

Miško ima dosta igrača, ali takođe i drugi menadžeri imaju veliki broj košarkaša. Ne bih mogao da kažem tačno ko koliko ima, jer se ne bavim tim. Međutim, nije bitno kakav je ko menadžer ako košarkaš zna šta želi i koliko vredi.


- Nisam znao da me tako zovu. I nekako mi se ne čini prikladnim, imajući u vidu poziciju oba agenta u svojim sportovima na evropskom tržištu - kazao je Ražnatović, ali nije želeo da objasni da li smatra da je bolji od Ramadanija.

Ne glumi selektora

Mnogo puta se pominjalo da Miško Ražnatović sastavlja reprezentaciju Srbije, ali on odbacuje te optužbe.

- Uopšte ne utičem na to, ne bavim se time. Koga god selektor izabere, može da se odazove ili ne odazove, ali to nije moja stvar. Nikada nikome nisam rekao "nemoj da igraš". Nastup za državni tim na nekom prvenstvu jeste dobra stvar, ali ima i loših strana kao što je umor na početku sezone - objasnio je Ražnatović.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija