• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: jutarnji.hr

05.01.2016

16:59

RAĐA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Klincima se danas j*be za košarku!

Košarka

RAĐA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Klincima se danas j*be za košarku!

Podeli vest

Legendarni hrvatski košarkaš Dino Rađa ogorčen je odnosom mladih pram košarci i kaže da više nema ljubavi prema sportu kao u njegovo vreme

- Nervira kada vidim da ih nije briga, da na treningu niko ne uživa, da im je svejedno jesu li dobili ili izgubili, da se međusobno ni u čemu ne takmiče pre ili posle treninga. Ništa im ne znači kada dođem na trening da ih gledam, j..e im se… Pre se radilo, a danas klinci neće da rade. To je osnovni problem - rekao je Rađa u intervjuu za Jutarnji list. 

Nekadašnji hrvatski košarkaš smatra da mladi na košarku gledaju kao na bilo koji posao.

- Danas je sve iskalkulisano, nema ljubavi čak ni kod klinaca. Dovoljno je videti koliko ih posle treninga ostane da šutira s centra, da se zeza. Njima je ovo posao kao da rade u fabrici, dođu na vreme, bezvoljno odrade ono što imaju i tačno na vreme idu kući. Klinci su postali nezainteresovani. Naravno, i u mojoj generaciji tražili smo načine kako da izbegnemo trening, ali to je bila retkost. Pa, time bismo sami sebe eliminisali.

Žali Rađa što danas retko može da vidi na ulici klince koji igraju fudbal ili košarku na ulici. 

- Mi onda nismo imali ajped, ajfon, kompjuter, i svi smo bili na ulici. Meni bi majka izašla na balkon i vikala: ‘Dinooo, ručak’, a ja sam bio tu negde i igrao fudbal. Danas toga nema. U Split sam se vratio pre 12 godina i od onda još nisam video da klinci u kvartu, na ulici, ispred kuće igraju fudbal ili košarku. Danas su svi klinci u svojim sobama na kompjuterima. Dete odgojeno na ulici drugačije je od ove dece koja rastu pred kompjuterom. Kreteni koji sede u sobici i ne znaju kako sunce izgleda pišu gluposti, a nemaju pojma koliko je to znoja, energije, truda, odricanja - ogorčen je legendarni košarkaš. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija