• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

26.01.2016

09:09

(VIDEO) NBA LIGA: Voriorsi upoznali Bobija, Jokić lider Denvera

Košarka

(VIDEO) NBA LIGA: Voriorsi upoznali Bobija, Jokić lider Denvera

Podeli vest

Šampion NBA lige Golden Stejt razbio je San Antonio 120:90, a za Sparse je Boban Marjanović ubacio 12 poena, dok je Nikola Jokić bio najbolji u porazu Denvera od Atlante - 119:105

Čini se da "ratnici" ove sezone nemaju ozbiljnog rivala u NBA ligi, i da će se prošetati do odbrane titule. Aktuelni šampion je dominirao od starta meča, a simultanku je imao Stefen Kari sa 37 poena za 28 minuta na parketu.

Voriorsi su predvođeni Karijem stekli 15 poena prednosti na poluvremenu, a onda je MVP "rafalom" od deset uzastopnih poena na startu trećeg perioda i definitivno rešio meč. 

Uprkos izostanku Tima Dankana, srpski košarkaš Boban Marjanović šansu je dobio tek u poslednjem periodu kada je sve bilo rešeno. Ipak, tu šansu je maksimalno iskoristio te za 13 minuta na parketu postigao je 12 poena uz šest skokova i ukradenu loptu.

Srpski košarkaš se tako na najbolji mogući način predstavio "ratnicima" koji su pre meča isticali da znaju da Sparsi imaju nekog visokog igrača, ali ne i kako se on zove.

Poput San Antonija, izgubio je i Denver našeg Nikole Jokića, ali je mladi centar bio najbolji u svom timu. On je za 18 minuta upisao dabl-dabl učinak od 15 poena i 10 skokova, a imao je i tri asistencije, dve ukradene lopte i blokadu.

Nagetsi su ipak bili nemoćni protiv Hoksa koje je predvodio Pol Milsap sa 22 poena i 9 skokova. Al Horford je dodao 18, 15 je ubacio Denis Šreder, dok je Džef Tig postigao 12 uz 10 asistencija.

I treći sprski košarkaš u NBA ligi, Nemanja Bjelica, bio je na terenu u noći između ponedeljka i utorka. Minesota je izgubila od Klivlend Kavalirsa sa 114:107, a naš reprezentativac je ubacio pet poena za 16 minuta. Nikola Peković postigao je poena manje, dok je najbolji u Timbervulvsima bio Karl-Entoni Tauns sa 26 poena i 11 skokova.

Kavalirsi su imali šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Lebron Džejms sa 25 poenauz 9 asistencija. Tristan Tompson je dodao 19 uz 12 skokova, Delavedova je ubacio 18, a Kajri Irving poen manje. 

APphoto

NBA, rezultati:

Golden Stejt - San Antonio 120:90
Denver - Atlanta 105:119
Čikago - Majami 84:89
Memfis - Orlando 108:102 pp
Nju Orleans - Hjuston 111:112
Klivlend - Minesota 114:107
Vašington - Boston 91:116
Juta - Detroit 92:95
Sakramento - Šarlot 128:129


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija