• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

11.02.2016

10:35

(20.00, SK1) CRVENA ZVEZDA MORA DA POBEDI KAKO ZNA I UME! Osetiće Cedevita snagu "Pionira"

Košarka

(20.00, SK1) CRVENA ZVEZDA MORA DA POBEDI KAKO ZNA I UME! Osetiće Cedevita snagu "Pionira"

Podeli vest

Košarkaši Crvene zvezde uzdaju se u pomoć "delija" u večerašnjem meču (20.00, Sport klub 1) top 16 faze Evrolige protiv Cedevite

 

Crveno-beli moraju da trijumfuju po svaku cenu jer su im za plasman u četvrtfinale elitnog takmičenja neophodne u najmanju ruku sve pobede na domaćem terenu.

Cedevita je dva puta ove sezone savladala Zvezdu, jednom i u Beogradu, ali trener Dejan Radonjić poručuju da će Hrvati večeras prvi put osetiti pravu snagu i ritam "Pionira".

Vreme za revanš

On podseća da "delije" bojkotuju regionalno takmičenje i ne dolaze na utakmice ABA lige, a da na evroligaškim mečevima prave pakao za sve goste. 

Cirbes: Moramo da zapnemo

Starsportphoto©

Centar Crvene zvezde Majk Cirbes takođe se uzda u pomoć "delija", ali dodaje da oni ne mogu da odrade posao umesto igrača na terenu.
- Uvek bolje igramo pred našim navijačima, to nije teško jer je poznato kakvu atmosferu "delije" prave u Evroligi. Naravno, domaći teren nam ne garantuje pobedu, ali mi ćemo se potruditi da slavimo. Pokazaćemo svu našu snagu i prvi srušiti Cedevitu ove sezone - ističe Cirbes.

- Ovaj meč je veoma važan za nas i razmišljamo samo o tome kako da pred našim navijačima dođemo do pobede. Cedevita je već slavila ove sezone kada smo mi bili domaćini u ABA ligi, ali tada nije osetila pravi ritam "Pionira". Mi ćemo se potruditi da nošeni atmosferom sa tribina pokušamo da ostvarimo pobedu - kaže Radonjić.

ĐOKOVIĆ DANAS U "PIONIRU"! Novak bodri Zvezdu protiv Cedevite u Evroligi!

Meč Zvezde i Cedevite biće prvi duel timova iz ABA lige u Evroligi još od 2007. godine, kada su u grupi B igrali Partizan, Cibona i Olimpija.

Osim što će posle večerašnjeg okršaja imati još jedan u Evroligi, Zvezda i Cedevita će se najverovatnije sresti i u polufinalu plej-ofa Jadranske lige.

Zagrepčani takođe imaju računicu da bi pobedom u Beogradu napravili "brejk" i vratili se u borbu za četvrtfinale. Toga je svestan i Radonjić, koji ne dozvoljava opuštanje kod svojih izabranika.

- Ovo će biti naš prvi susret u evroligaškim takmičenjima uopšte. Cedevita je veoma stabilan klub, koji beleži dobre rezultate ove sezone. Četiri pobede su ostvarili u prvoj fazi, a od toga čak tri u gostima, protiv Limoža, Efesa i Milana. Istim ritmom nastavili su odmah i u top 16, prvo su dobili Darušafaku, potom i nas u Jadranskoj ligi. Oni su dokazali kakav kvalitet poseduju i zato moramo maksimalno da ih poštujemo - objašnjava Radonjić.

Pulen pretnja

Najveći problem crveno-belima u današnjem duelu mogao bi da pravi plejmejker Cedevite Džejkob Pulen, koji ove sezone beleži 13,3 poena po meču u Evroligi.

- Cedevita ima veoma kvalitetan tim i svaki igrač bi mogao da iznenadi. Jasno nam je da Pulen igra najbolju sezonu u karijeri, ali ne smemo da zaboravimo ni Vajta, kao ni Vokera - naglašava Radonjić.

CEDEVITA VREBA IZ PRIKRAJKA! Bilan: Pokušaćemo da iznenadimo Zvezdu

Starsportphoto

POSLEDNJIH PET SUSRETA

2015.
Zvezda - Cedevita    69:65
Cedevita - Zvezda    72:62
Cedevita - Zvezda    79:89
Cedevita - Zvezda    74:72

2016.
Zvezda - Cedevita    79:80

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)
Društvo

Bošnjaci davali svoja imanja džabe da se put proširi za komšije Srbe: Po direktnom nalogu predsednika Vučića asfaltira se put (FOTO)

Da bi ljudi ostali na svojim ognjištima, najvažnija je putna infrastruktura kako bi mogli normalno i dostojno živeti. Da meštani udaljenih sela na teritoriji opštine Prijepolje nisu zaborvljeni dokazao je lično predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, po čijem direktnom nalogu se asfaltira put kroz selo Osoje. Za deonicu dugačku jedan kilometar, gde živi oko sedamdesetak žitelja, država je izdvojila 10,7 miliona dinara.

16.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!
UDARNO SAOPŠTENJE

Tragičan kraj srpskog specijalca! Nastradali podoficir iza sebe ostavio suprugu i troje dece!

Ronioci 72. brigade za specijalne operacije zajedno sa pripadnicima ronilačke jedinice Žandarmerije i pripadnicima Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova pronašli su jutros beživotno telo zastavnika Mijodraga Toškovića koji je prilikom jučerašnje realizacije redovnih vežbovnih aktivnosti desantiranja iz helikoptera na vodenu površinu nestao u kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

16.04.2024

10:57

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija