• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti

14.02.2016

12:40

VUJOŠEVIĆ: Povratak u Partizan? Možda jednog dana, u nekoj drugoj ulozi

Košarka

VUJOŠEVIĆ: Povratak u Partizan? Možda jednog dana, u nekoj drugoj ulozi

Podeli vest

Dugogodišnji trener košarkaša Partizana Duško Vujošević ne odbacuje mogućnost da se jednog dana vrati u klub, ali ne ponovo u ulozi trenera

 

On je priznao da i dalje redovno prati rezultate i vesti iz crno-belog tabora, koliko stiže od obaveza u francuskom Limožu, iako je u njemu dosta gorčine zbog načina kako je otišao iz Partizana.

- Hoću li se vratiti u Partizan? Možda jednog dana, u nekoj drugoj ulozi - rekao je Vujošević u intervjuu za "Novosti".  

Nisam srećan zbog Zvezde, ali dobro radi

Bivši trener Partizana je pohvalio Crvenu zvezdu za igre i način funkcionisanja, iako je priznao da nije srećan zbog toga.

- Dobri su. Igraju pristojno. Postali su ozbiljan sistem. Nemaju materijalnih problema. Kada im treba igrač, oni ga dovedu. Kad se neko povredi, dođe drugi. Imaju stabilnost, sigurnost. Materijalna sredstva, koja uopšte nisu srazmerna situaciji u kojoj se nalaze drugi klubovi i celokupno društvo, nisu bačena na terenu. Dobro rade svoj posao i dobro su organizovan klub. Ne mogu da kažem da sam previše srećan zbog toga i da uživam u tome, ali to mora da se prizna. Više bih voleo da se to događa Partizanu - priznao je Vujošević.

Vujošević ne krije da je zadovoljniji igrama Partizana danas, kada je pobegao sa dna ABA lige i izborio opstanak u regionalnom takmičenju.

- Ipak nije stavljena tačka na crno-beli svet - poručio je Vujošević.

Bivši trener crno-belih je rekao i da se nije čuo sa nekadašnjim saradnikom Aleksandrom Džikićem, koji je sada šef struke Partizana.

- Nismo se čuli zato što me nije zvao. Znam da je pismen trener, koji dobro poznaje košarku, ima dovoljno iskustva i u stanju je da se sam brine i o sebi i o timu koji vodi - istakao je Vujošević.

Svoje nove-stare igrače, Boa Mekaleba i Lea Vestermana, koje je trenirao i u Partizanu, trener Limoža je nazvao - ratnim drugovima.

Francuzi koji su bili u Partizanu, kao što su Lovernj ili Vesterman, pokazali su da imaju veliko građansko i sportsko vaspitanje. Pamtim lice Vestermanovih roditelja kada je drugi put povredio ukrštene ligamente. To su podneli tako stoički i gospodski. Sećam se i lica roditelja nekih naših igrača koji su za mnogo sitnije povrede bili skoro ljuti. Patriota sam, na svoj specifičan način, i drago mi je što se emocije između jednog dela Srbije i Francuske obnavljaju preko momaka koji su igrali u Partizanu. Mnogo mi je lakše što su Leo i Bo sada tu. Znamo se i oni su deo mojih navika preneli saigračima - naglasio je Duško Vujošević.

DULE ŠALJIVDŽIJA: U Francuskoj nema Zvezde, a ne znam jezik, pa misle da sam mnogo pametan!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
batabosque

pre 8 godina

Немојте људи, ко Бога вас молим, Шутните га што даље, Тај је брука и за спорт и за чојство и за јунаштво!

Milan

pre 8 godina

pravo putanje je ciji si patriota kako kazes...srpski ili crnogorski....kakk se ponasas pre bi rekao milogorac.. sto dalje od Srbije..zbog tebe umalo i Bogdanovic nije zaigrao za Crnu Gore..tj tacnije ti si ga jurio i molio ali je on decko odbio.samo se o tome ne pise i ne govori..odveo si Pekovica....\n

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija