• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

15.02.2016

22:06

OKUPILE SE ŠAMPIONKE! Košarkašice nastavljaju pripreme za kvalifikacije za EP

Košarka

OKUPILE SE ŠAMPIONKE! Košarkašice nastavljaju pripreme za kvalifikacije za EP

Podeli vest

Košarkašice Srbije, evropske prvakinje, okupile su se u Beogradu zbog nastavka kvalifikacija za Evropsko prvensto koje će se 2017. godine igrati u Češkoj

Selekcija Srbije prvi meč igra u subotu protiv Ukrajine, a četiri dana kasnije gostuje Nemicama. Selektor naše zemlje Marina Maljković za ove mečeve neće moći da računa na Kristinu Topuzović zbog povrede, dok je neizvestan nastup Sonje Petrović.

Što se tiče ekipe vrlo je slična situacija kao što je bila i u novembru.. Videli ste Sonju Petrović sa strane. Ona ima povredu ramena, i kako stvari stoje neće moći da pomogne u prvoj utakmici. Ostaje nada da će medicinski tim uspeti da je oporavi, ali videćemo. Kristina Topuzović je operisala rame i vratiće se tek na leto. U timu su dve nove devojke Biljana Pešović i Dragana Stanković, prilika je da testiram i njih - rekla je Maljkovićeva.

Ponosna sam što treniramo u hali "Ranko Žeravica"

Naša selektorka se prvo osvrnula na novo ime hale na Novom Beogradu.

- Ne mogu da ne pomenem najvažniju stvar, ulazak u halu "Ranko Žeravica". Poseban je osećaj i puno mi je srce, jedva čekam da odradim trening sa košarkašicama u ovoj hali koja je dobila ime po čika Ranku - rekla je Marina.

Ona se potom osvrnula na utakmice sa Ukrajinom i Nemačkom.

- Nemačka je najnezgodnija kod kuće, pošto je hala gde igraju dosta neobična. To je zatvoren sportski centar koji bude pun, i  čudan osećaj je igrati u toj hali. Što se tiče Ukrajine, mislim da imamo bolji tim. Imamo obavezu da se šampionski ponašamo i tako da i treniramo. Imaju dve najbolje igračice koje igraju u francuskom prvenstvu, tako da mi nisu nepoznanica - rekla je Maljkovićeva.

FIBA je donela odluku da šampion Evrope mora da se kroz kvalifikacije izbori za učešće na sledećem šampionatu.

- Prija nam svakako da se više družimo, da nije prazna sezona. Nisam kukala kada su se mnogi žalili na tu odluku. Sviđa mi se što svi klubovi prekidaju takmičenja da bi se gledala reprezentacija - za kraj je istakla Marina Maljković.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija