• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. Janković

25.03.2016

08:22

PROMENE U BUDUĆNOSTI: Pavićević dobio otkaz, Đaletić mora da uzme titulu

Košarka

PROMENE U BUDUĆNOSTI: Pavićević dobio otkaz, Đaletić mora da uzme titulu

Podeli vest

Šokantna eliminacija od Mega Leksa u polufinalu plej-ofa ABA lige koštala je posla Luku Pavićevića (47)

 

Upravni odbor Budućnosti odlučio je na jučerašnjoj sednici da se zahvali na saradnji crnogorskom stručnjaku, a ekipu će do kraja sezone predvoditi dosadašnji pomoćnik Igor Đaletić.

Pred plavima je učešće u završnici domaćeg prvenstva, gde imaju obavezu da odbrane titulu.

- Ekipa nije uspela da iskoristi šansu da se plasira u finale ABA lige i da pokuša da izbori plasman u Evroligu. Kvalitet i takmičarske rezultate u ovoj sezoni potvrđuje i činjenica da je u crnogorskoj javnosti i rukovodstvu preovladalo mišljenje da je taj poraz neuspeh kluba, stručnog štaba i ekipe. Prihvaćeno je da se ugovor sa dosadašnjim trenerom Lukom Pavićevićem sporazumno raskine. Tim će do završetka takmičarske sezone voditi Igor Đaletić, sa ciljem da se osvoji prvenstvo Crne Gore - navodi se u zvaničnom saopštenju podgoričkog kluba.

Pavićević je na klupu Budućnosti seo krajem novembra prošle godine, kada je iznenada, posle ubedljive pobede nad Arisom u Evrokupu, ostavku podneo Igor Jovović. Bivši selektor Crne Gore nanizao je 13 pobeda u ABA ligi, četiri kola pre kraja prvog dela takmičenja obezbedio najbolju poziciju pred plej-of, a uspeo je i da sa plavima odbrani trofej nacionalnog Kupa.

Međutim, nije uspeo da ekipu zadrži u takmičarsku ritmu za dve najvažnije utakmice u sezoni, polufinalne duele ABA lige sa Mega Leksom, gde su Podgoričani na sličan način oba puta poraženi. 

Pavićevićev naslednik Igor Đaletić odlično poznaje igrački kadar, s obzirom da je posao pomoćnika obavljao i kada je Igor Jovović bio kormilar.

- Dugujem zahvalnost rukovodstvu koje mi je ukazalo poverenje. Naš cilj je šampionska titula. Domaće takmičenje je malo specifično, jer zahteva da u rosteru imamo trojicu mladih igrača, odnosno jednog na parketu. Bez obzira što se zna šta znači Budućnost u regionalnim okvirima, sigurno da nam neće biti lako. Imaćemo konkurenciju u Mornaru, koji nam je zadavao probleme i u Kupu. Ipak, učinićemo sve da odbranimo renome i čast kluba - poručio je novi trener plavih.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17