• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92/informer.rs

14.04.2016

08:15

LEGENDA OSTAJE LEGENDA! Kobi Brajant ubacio 60 na oproštajnoj utakmici!

Košarka

LEGENDA OSTAJE LEGENDA! Kobi Brajant ubacio 60 na oproštajnoj utakmici!

Podeli vest

U svojoj poslednjoj utakmici u karijeri Kobi Brajant ubacio je 60 poena (22-50 iz igre, 10-12 iz igre), uz po 4 skoka i asistencija, a u završnici je doneo pobedu svom timu nad Jutom Džez sa 101:96

Tekuća sezona jeste bila najlošija u Brajantovoj karijeri, ali u završnici meča Mamba je podsetio na najslavnije dane u kojima je Lejkersima doneo pet šampionskih titula.

Bilo je 96:86 za Jutu kada je počeo Mambin šou – ubacio je dva penala, zatim poentirao posle prodora iz teške pozicije, a onda i pogodio s distance preko ruke. Ubacio je i trojku za -1, Juti nije pomogao ni tajm aut jer je Kobi i posle njega pogodio koš za poludistance, da bi zatim i overio trijumf sa linije penala.

- Bio sam najzagriženiji navijač Lejkersa odmalena, znao sam sve o svakom igraču koji je igrao ovde. Najponosniji sam na godine u kojima smo posustajali jer ipak nikada nismo odustali. Hvala vam iz dubine duše - rekao je između ostalog Brajant u emotivnom obraćanju publici po završetku meča.

 
Tanjug

Klarkson je dao 12 poena, a kod Džezera su najefikasniji bili Lajls sa 18 i Hejvard sa 17 poena.

Kobi je sa Lejkersima osvojio pet šampionskih titula, bio je MVP 2008. godine, a po dva puta je bio najkorisniji igrač finala i prvi strelac lige. Brajant je u svojoj karijeri neverovatnih 25 puta postigao više od 50 poena, sedam puta je išao preko 60, a Torontu je u meču za anale ubacio čak 81 poen.

Još jedna velika stvar dogodila se simultano sa Kobijevim povlačenjem – Voriorsi su oborili rekord Bulsa po broju pobeda u regularnoj sezoni.


Tanjug

Na Tviteru je pokrenut hešteg “Mamba Day“ u čast 37-godišnjeg Brajanta, jednog od najboljih igrača u istoriji NBA ligi, a brojne legende lige, njegovi bivši saigrači, treneri i protivnici snimili su oproštajne poruke koje su puštane pred početak meča.

- Bio si nam inspiracija svima - rekao je slavni glumac Džek Nikolson.

 

Tanjug

Uvodni program vodio je Medžik Džonson, još jedna legenda Lejkersa, a nasmejani Kobi dočekan je ovacijama i skandiranjem.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17