• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: večernji

02.05.2016

16:59

ŽELJKO OBRADOVIĆ ISKRENO: Društvo za kafanu je lako naći, kod mene ne igraju sebični!

Košarka

ŽELJKO OBRADOVIĆ ISKRENO: Društvo za kafanu je lako naći, kod mene ne igraju sebični!

Podeli vest

Trener Fenerbahčea Željko Obradović u intervjuu za Večernji listi otkrio je kakvi igrači kod njega u timu ne mogu da igraju i kako rešava zategnute odnose među igračima, a pomenuo je i kumove Dudu Ivakovića i Dimitrisa Itudisa

- Lako je prepoznati koji igrač može da bude dobar, ali je bitnije uvideti šta možeš promeniti kod tog igrača kako bi tvoja ekipa bila bolja. Kada dovodim nekoga onda se trudim da saznam što više o njegovom karakteru, načinu života, a raspitujem se i kod ljudi koji su mu bliski. Kada pripremamo neku važnu utakmicu, ja im predstavim moju ideju, a ako neko od njih sumnja u to, onda pričamo i o drugim opcijama. Što se napada tiče, kod mene ne mogu da igraju sebični igrači - rekao je Večernji Obradović. 

Objasnio je i kako rešava zategnute odnose između igrača u timu. 

- Uvek kažem da je za kafanu lako naći društvo, ali igrati sa nekim i pomagati mu, e to je mnogo teže. Kada dva igrača nisu u dobrim odnosima, ne pokušavam da ih pomirim na silu, ali im objasnim da na terenu ne mogu da budu ukoliko se ne uvažavaju

Dušan Ivković je mentor, ali i kum Željku Obradoviću, koji je kumstvom povezan i sa  Dimitrisom Itudisom, trenerom CSKA. 

- Duda mi je mnog pomogao i u košarci i u životu, pa smo se povezali kumstvom. On je krstio mog sina, a njegova žena moju kcerku . O košarci pričamo samo kada smo sami.Itudisu sam bio kum na vencanju, a krstio sam mu i dete. On mi je kao mladi brat i to što u Moskvi radi odlican posao za mene nije nikakvo iznenadenje. Bio je spreman za samostalni rad još dok smo zajedno bili u Panatinaikosu - rekao je srpski trener. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17