• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. Stefanović

13.05.2016

12:39

DA SE ZNA KO JE GOSPODAR EVROPSKE KOŠARKE! Obradović: Hoću titulu!

Košarka

DA SE ZNA KO JE GOSPODAR EVROPSKE KOŠARKE! Obradović: Hoću titulu!

Podeli vest

Dobro smo se spremili za završni turnir Evrolige i cilj nam je da dođemo do trona, poručio Željko Obradović pred polufinale sa Laboralom

Fenerbahče i Željko Obradović su došli u Berlin po evropsku titulu i to ne kriju! Trener turskog tima pred današnji (Sport klub 1, 21.00) meč polufinala protiv Laboral Kuće kaže da je cilj njegovog tima da dođe do trona!

Dežurni krivac
Umoran sam od priča da uvek igram loše na završnom turniru. Fajnal-for se ne vrti oko Miloša Teodosića
Miloš Teodosić, košarkaš CSKA

Fener važi za glavnog favorita na završnom turniru Evrolige, a očekuje se da će ekipa naših Bogdana Bogdanovića i Nikole Kalinića u finalu igrati protiv moskovskog CSKA, koji predvodi naš plejmejker Miloš Teodosić. Ipak, "armejci" će pre toga danas (Sport klub 1, 18.00) morati da preskoče polufinalnu prepreku u vidu Lokomotive iz Kubana.

Bez zaletanja

Obradović, koji u Berlinu juri svoju devetu evropsku titulu, kaže da je trenutno potpuno fokusiran na duel sa Laboralom.

Nando de Kolo MVP Evrolige

Košarkaš CSKA Nando de Kolo proglašen je juče u Berlinu za najkorisnijeg igrača Evrolige za sezonu 2015/16. De Kolo je prosečno postizao 18,9 poena po meču uz indeks korisnosti 24. Nagradu za najboljeg defanzivca elitnog evropskog takmičenja je dobio Kajl Hajnc iz CSKA, dok je za zvezdu u usponu proglašen Aleks Abrines, igrač Barselone.

- Dobro smo se pripremili za fajnal-for i normalno je da očekujemo da dođemo do kraja, ali ne smemo da se zalećemo. Sada razmišljamo samo o polufinalnoj utakmici protiv Laboral Kuće. Tim iz Baskije ima dosta dobrih igrača, kao što su Majk Džejms, Darijus Adams i Joanis Borusis i njih moramo da zaustavimo. O finalu ćemo razmišljati ako se plasiramo - istakao je Obradović.

S druge strane, kapiten Srbije Miloš Teodosić još nema titulu prvaka Evrope, a ovo će mu biti sedmi fajnal-for. Teo je dosad kao po pravilu vrlo slabo igrao na završnim turnirima, a priče o tome već su počele da ga nerviraju.

- Umoran sam od toga da slušam da igram dobro tokom sezone, a loše na završnom turniru. Fajnal-for se ne vrti oko Miloša Teodosića, već oko CSKA. Sve smo ovo dostigli zajedno, verujući jedni drugima. Zajedništvo i tim igraju, to je najvažnije u ovom momentu - istakao je Teodosić.

Neočekivan uspeh

KVOTE ZA OSVAJANJE EVROLIGE

CSKA    2
Fenerbahče    2,75
Lokomotiva Kuban    8
Laboral Kuća    8,5

Ekipa Lokomotive Kuban je napravila veliko iznenađenje samim plasmanom na završni turnir, posebno jer je timu iz Krasnodara ovo tek treća godina u Evroligi. Trener ruskog tima Jorgos Barcokas kaže da se njegovi izabranici neće zadovoljiti samo plasmanom među četiri najbolja tima.

- Veliko mi je zadovoljstvo što smo uspeli da dođemo do završnog turnira. Verujem da to niko nije očekivao na početku sezone, posebno ako pogledamo koji su timovi ostali iza nas. Sada nas očekuje novi izazov i duel sa CSKA, koji je apsolutni favorit u ovom duelu. Pokušaćemo da im se suprotstavimo, ali kako zaustaviti De Koloa, Miloša Teodosića, biće to težak posao - zaključio je Barcokas.

 

EVROLIGA

Polufinale

Petak
CSKA - Lokomotiva Kuban    18.00
Fenerbahče - Laboral Kuća    21.00

Nedelja
Meč za treće mesto    17.00
Finale    20.00

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju
Politika

Ministar Selaković na promociji kulturne razmene Srbije i Kine! Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju

Ministar kulture Nikola Selaković istakao je na promociji kulturne razmene Srbije i Kine sa temom „Što planine i reke razdvajaju, prijateljstva spajaju“ koju je, u okviru zvanične posete predsednika Narodne Republike Kine Si Đinpinga našoj zemlji organizovala Kineska medijska grupa u saradnji sa Radio-televizijom Srbije da, zahvaljujući susretu na najvišem nivou, danas imamo sjajnu priliku da dodatno ojačamo domen kulturne saradnje.

07.05.2024

19:04

TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto!
Live TV

Nagoveštaji kapitulacije na ukrajinskom frontu? Zapad čeka prelnomni trenutak da sedne za pregovarački sto!

Vladimir Putin biće na čelu Rusije do 2030. godine. Ruska vojska počela vežbe za upotrebu nestrateškog nuklearnog oružja. Kineski predsednik Si Điping u poseti Beogradu. Na ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su pukovnik Duško Šljivančanin i dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije. Uživo u program uključio se i analitičar Andreja Lović koji je komentarisao današnju posetu Si Đipinga Beogradu.

07.05.2024

19:55

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu! (VIDEO)

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!
rafal u prvog škaljarca

Optuženi negiraju krivcu, Turci bez pardona! Novi detalji istrage ubistva Jovana Vukotića u Istanbulu!

U postupku koji se pred sudom u Turskoj vodi protiv 18 optuženih za organizaciju i učešće u ubistvu Jovana Vukotića, među kojima su Radoje Živković, rođak Radoja Zvicera vođe "kavačkog klana", kao i Milan Vujotić izveden je novi dokaz, izveštaj veštaka o GPS uređaju koji je postavljen ispod belog "opela" u kom je 8. septembra 2022. u Istanbulu ubijen navodni vođa "škaljarskog klana".

07.05.2024

17:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija