• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

15.05.2016

19:50

TEODOSIĆ KONAČNO UZEO EVROLIGU! CSKA posle drame slavio protiv Fenerbahčea - 101:96

Košarka

TEODOSIĆ KONAČNO UZEO EVROLIGU! CSKA posle drame slavio protiv Fenerbahčea - 101:96

Podeli vest

Košarkaši moskovskog CSKA osvojili su Evroligu pošto su u finalu posle produžetka slavili sa 101:96 (22:20, 28:10, 19:23, 14:30, 18:13)

Konačno je Miloš Teodosić osvojio Evroligu! Sedam puta je igrao na fajnal-foru, najpre u dva navrata sa Olimpijakosom, a onda i pet puta sa "armejcima".

Fenomenalan meč u Berlinu dva tima koja su ove sezone definitivno bila najbolja u Evropi. Prva četvrtina je protekla u ujednačenoj borbi, da bi potom u drugoj deonici CSKA napravio veliku razliku i na poluvreme otišao sa "plus 20".

Svi su već videli CSKA na tronu, ali se Fenerbahče nije predavao. Polako su stizali prednost rivala, da bi potom i poveli u finišu utakmice. Ipak, utakmica je otišla u produžetak, a u dodatnih pet minuta je CSKA bio mirniji i koncentrisaniji što mu je donelo titulu.

Kapiten srpske reprezentacije Miloš Teodosić je odigrao odličnu utakmicu i ubacio 19 poena, a od njega je efikasniji bio jedino Nando De Kolo sa 22 poena.

Željko Obradović ipak nije uspeo da i deveti put u karijeri osvoji ovo takmičenje, što bi ujedno bio i prvi trofej Fenera u istoriji u ovom takmičenju.

Bogdan Bogdanović je meč završio sa šest poena, a Nikola Kalinić je ubacio tri. Najefikasniji u turskom timu bio je Bobi Dikson as 17, a jedan manje postigli su Luiđi Datome, Ekpe Judo i Pero Antić.

FENERBAHČE - CSKA 96:101 (20:22, 10:28, 23:19, 30:14, 13:18) 

Fenerbahče: Hikmen 5, Hersek, Judo 16, Mahmutoglu, Antić 16, Bogdanović 6, Slukas 10, Ugurlu, Veseli 7, Kalinić 3, Dikson 17, Datome 16.

CSKA: De Kolo 22, Kulagin, Teodosić 19, Fridzon, Nikols, Džekson 8, Korovkov, Voroncevič 11, Higins 12, Hrijapa 10, Kurbanov 4, Hajns 15.

TOK MEČA

Produžetak:

- 96:101. Tačku na utakmicu stavio je De Kolo sa linije za slobodna bacanja.

- 96:99. Judo je snažno zakucao, a za "armejce" je ponovo De Kolo pogodio, a onda je i Hajns bio precizan. Zatim je De Kolo ubacio još dva penala, a onda je Dikson dao trojku na pola minuta do kraja. Teodosić je iznudio faul i pogodio bacanja, a onda Datome daje trojku na osam sekundi do kraja.

- 88:91. Slukas trojkom otvara produžetak, dok je na drugoj strani De Kolo pogodio dva slobonda bacanja. Onda je Higins doneo prednost "armejcima", ali je uzvratio Bogdanović. rezultatsku klackalicu je nastavio Hajns. De Kolo je novil poenima doneo svom timu "plus 3" (91:88).

 

 

Četvrta četvrtina:

- 83:83. Neverovatna asistencija Teodosića posle koje je De KOlo poentirao, ali onda trojka Diksona za izjednačenje. Slukas je pogodio dva bacanja, ali je onda Hrijapa pogodio iz odbojke 1,9 sekundi pre kraja.

- 76:79. Hrijapa je prekinuo seriju Fenera trojkom, ali je na isti način odgovorio Datome. Ušla je voda u uši igračima ruskog tima, što Fener koristi u velikoj meri. Došli su na samo "minus tri" poenima Judoa i Diksona.

- 66:74. Fenerbahče se polako ali sigurno vraća u život, najviše zahvaljujući Judou. Snažni centar je nastavio da zatrpava koš Moskovljana, a podršku mu pružaju Datome i Antić Za CSKA je u poslednjih nekoliko minuta pogodio jedino Džekson.

- 57:72. Četiri poena vezao je Judo, a trojku za Moskovljane je pogodio Hrijapa.

Euroleague.net

Treća četvrtina:

- 53:69. Dikson i Judo su bili precizni za Fener, a za "armejce" su u finišu treće deonice Voroncevič i Džekson. 

- 47:65. Trojku za Fener je pogodio Antić, ali su na drugoj strani uzvratili Teodosić i De Kolo, a srpski reprezentativac je pogodio i dva bacanja. Za Fener je opet pogodio Slukas a onda i Antić dva penala.

- 39:55. Miloš Teodosić je pogodio dva penala, dok je kod Fenera Veseli uspeo da ubaci slobodno bacanje tek iz desetog pokušaja. Slukas je onda pogodio posle prodora.

- Utakmica je prekinuta na nekoliko minuta zbog koškanja na terenu. Sve je počelo tako što je jedan od navijača Moskovljana blago odgurnuo Nikolu Kalinića, posle čega je odšlo do sukoba u kojem su učestovali i čelnici dva tima.

- 36:53. Veseli i Bogdanović su poenima otvorili drugo poluvreme, dok je na drugoj strani pogodio Hajns i to uz faul. Zatim je opet Veseli bio precizan.

 

 

Druga četvrtina: 

- 30:50. Higins i Kulagin ubacuju dvojke za CSKA, dok je na drugoj strani Veseli promašio četiru slobodna bacanja zaredom. Onda je i Hajns ubacio za Moskovljane. Voroncevič i Džekson su pogodili dvojke na kraju druge deonice.

- 30:40. Prave seriju "armejci", pogađali su De Kolo, Voroncevič i Kurbanov, da bi potom Antić bio precizan za Fener, ali je onda Teodosić ubacio trojku. Hajns sa penala i trojka De Koloa za dvocifrenu prednost Moskovljana i predinfarktno stanje Željka Obradovića (30:40).

- 26:26. Očekivano, velika borba, i ne bi bilo iznenađenje da jedna lopta odluči pobednika. Na jednoj strani su pogađali Kurbanov i Teodosić, a na drugoj Antić i Dikson.

 

 

Prva četvrtina:

- 20:22. Izjednačio je fener preko Veselog i Datomea, ali je onda Higins pogodio trojku, a potom je Teodosić ubacio dva penala. Odgovorio je Hikmen sa pet vezanih poena. Krijapa je dvojkom zatvorio prvu deonicu.

- 11:15. Datome i Kalinić precizni za Fener, dok je Voroncevič vezao pet poena za "Armejce". Ušao je u igru Miloš Teodosić, i sada će turski tim biti na mukama. Odmah je Teo pogodio trojku.

- 8:7. Raspoloženi su i jedni i drugi ušli u borbu za titulu. Kod Fenera je trojku pogodio srpski reprezentativac Nikola Kalinić, a upisao se i Bogdan Bogdanović. Miloš Teodosić je meč počeo sa klupe.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17